
Gegrilde groenten met yoghurt-harissadressing
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Zomer - 4 personen - 20 minuten
Bereiding
1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg aan het water een theelepeltje harissa en eventueel een bouillonblokje toe. Giet af en laat iets afkoelen. 2. Verhit een grillpan of oven op 200°C (grillstand). 3. Meng de courgette, aubergine en paprika met de olijfolie, komijn, peper en zout. Gril de groenten in de pan of oven tot ze zacht en licht gekaramelliseerd zijn. 4. Maak ondertussen de dressing: meng de yoghurt met de rest van de harissa en een snufje zout. Proef en pas aan op smaak (meer harissa = pittiger). 5. Meng in een grote schaal de gekookte rijst met de gegrilde groenten, peterselie en de helft van de gehakte pinda’s. 6. Verdeel de slablaadjes en de rijst-groentesalade over de borden. Maak af met een lepel yoghurt-harissadressing. 7. Garneer met de rest van de pinda’s en eventueel extra peterselie.
Ingrediënten
- 300 g rijst (bijv. basmati of pandan)
- 3 tl harissa (naar smaak)
- 1 kippenbouillonblokje (optioneel)
- 1 courgette, in plakken
- 1 grote aubergine, in plakken
- 1 paprika, in repen
- 3 el olijfolie
- 1 tl gemalen komijn
- 150 ml Griekse yoghurt
- 4 el verse peterselie, fijngehakt
- 100 g ongezouten pinda’s, grof gehakt
- 2 kropjes little gem sla of Romeinse sla
Receptnummer: 6354
Reageren
Meer smakelijke recepten
1. Verwarm de oven voor op 180°C. 2. Meng de bloemkoolroosjes, rode ui en bleekselderij met olijfolie, wittewijnazijn, peper en zout. Verdeel over ee...
1. Bestrijk de plakken brood aan beide kanten met olijfolie. Gril ze in een grillpan of onder de grill tot ze goudbruin en krokant zijn (2-3 minuten p...
1. Kook de pasta in ruim gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking (± 10 minuten). Giet af, spoel kort met koud water en laat goed uitl...