
Salade met watermeloen, tomaat en gegrilde halloumi
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Bijgerecht - Zomer - 4 personen - 25 minuten
Bereiding
1. Verhit een barbecue, grillpan of een gewone koekenpan op middelhoge stand. 2. Bestrijk de plakken halloumi met een klein beetje olijfolie en leg ze in de pan. 3. Gril de halloumiplakken aan beide kanten totdat ze mooi goudbruin en krokant zijn (1-2 minuten per kant). Haal ze uit de pan en snijd ze eventueel in kleinere driehoekjes, zodat ze makkelijk in de salade passen. 4. Meng de gesneden watermeloen, cherrytomaten, komkommer en gegrilde halloumi in een grote kom. 5. Voeg een handvol verse munt- en basilicumblaadjes toe (gescheurd of heel, afhankelijk van je voorkeur). Strooi een beetje oregano over de salade en breng op smaak met wat (grove) peper en (zee)zout. 6. Meng het sap van de ½ citroen met een scheut olijfolie extra vierge in een klein kommetje. Roer goed door en breng de dressing op smaak met een snufje peper en zout. 7. Giet de dressing over de salade en meng alles voorzichtig door elkaar. Serveer de salade met wat vers brood aan de zijkant, zodat je het kunt dippen in de dressing.
Ingrediënten
- 1 plak halloumi, in plakjes van ca. 0,5 cm dik
- olijfolie extra vierge
- ½ watermeloen, in stukjes
- 200 g cherrytomaten, gehalveerd
- ½ komkommer, in dunne plakjes of halve maantjes
- een paar blaadjes verse munt
- een paar blaadjes verse basilicum
- oregano (gedroogd of vers)
- sap van ½ citroen
- brood (optioneel, voor erbij)
Receptnummer: 6365
Reageren
Meer smakelijke recepten
1. Bestrijk de plakken brood aan beide kanten met olijfolie. Gril ze in een grillpan of onder de grill tot ze goudbruin en krokant zijn (2-3 minuten p...
1. Was de courgettes en snijd ze met een dunschiller of spiraalsnijder in dunne linten. 2. Bestrooi de linten met een snufje zout en laat 10 minuten r...
1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg aan het water een theelepeltje harissa en eventueel een bouillonblokje toe. Giet af en...