
Courgettesalade met feta en rozijnen
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Voorgerecht - Zomer - 4 personen - 15 minuten
Bereiding
1. Was de courgettes en snijd ze met een dunschiller of spiraalsnijder in dunne linten. 2. Bestrooi de linten met een snufje zout en laat 10 minuten rusten in een vergiet om overtollig vocht te onttrekken. Dep daarna droog met keukenpapier. 3. Doe de courgettelinten in een grote kom. Voeg de wittewijnazijn en olijfolie toe en meng voorzichtig. 4. Voeg de Italiaanse kruiden en de rozijnen toe, meng opnieuw goed door. Verkruimel de feta over de salade en schep lichtjes om. 5. Verdeel de hummus over de borden en schep hier de courgettesalade bovenop. 6. Werk af met verse kruiden en eventueel eetbare bloemetjes voor een feestelijke presentatie. TIPS: VOEG VOOR EXTRA CRUNCH WAT GEROOSTERDE PIJNBOOMPITTEN OF WALNOTEN TOE NET VOOR HET SERVEREN. HET IS OOK LEKKER ALS JE DE COURGETTELINTEN EERST GRILT.
Ingrediënten
- 2 courgettes
- 2 el wittewijnazijn
- 2 el extra vierge olijfolie
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 1 handje rozijnen
- 150 g feta
- verse kruiden, zoals bieslook, dille of peterselie •
- eetbare bloemetjes (optioneel, voor garnering)
- 100 g hummus (koriander en limoen)
Receptnummer: 6345
Reageren
Meer smakelijke recepten
1. Verwarm de oven voor op 180°C. 2. Meng de bloemkoolroosjes, rode ui en bleekselderij met olijfolie, wittewijnazijn, peper en zout. Verdeel over ee...
1. Kook de pasta in ruim gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking (± 10 minuten). Giet af, spoel kort met koud water en laat goed uitl...
1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg aan het water een theelepeltje harissa en eventueel een bouillonblokje toe. Giet af en...