0452cc48021d837cd6224ce9406063da1a18a23a6https://www.lekkermakkelijk.nl

Farfallesalade

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Hoofdgerecht - Zomer - 4 personen - 25 minuten

Bereiding

1. Kook de pasta in ruim gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking (± 10 minuten). Giet af, spoel kort met koud water en laat goed uitlekken. 2. Dep de zalm droog, bestrooi met peper en zout. 3. Verhit een barbecue, grillpan of koekenpan en bak de zalm op middelhoge stand in een beetje olijfolie in 3–4 minuten per kant gaar. Laat iets afkoelen en trek met een vork in grove stukken. 4. Meng in een kommetje citroensap, wittewijnazijn, mosterd en extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. 5. Meng de pasta met de tomaatjes, avocado, sla en dressing en laat dit 10 minuten intrekken. Schep de stukjes zalm er voorzichtig doorheen. 6. Garneer eventueel met fijngehakte bieslook of dille en serveer lauwwarm of op kamertemperatuur. Tips: Wil je sneller klaar zijn, gebruik dan warmgerookte zalm of zalmflakes.

Ingrediënten

  • 300 g farfalle
  • 4 zalmfilets (120–150 g per stuk)
  • 2 el olijfolie (om te bakken)
  • sap van ½ citroen
  • 1 el wittewijnazijn
  • 1 tl mosterd
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 200 g cherrytomaten, gehalveerd
  • 2 rijpe avocado’s, in schijfjes
  • 1 kleine krop krulsla, gewassen en gedroogd
  • verse bieslook of dille (optioneel, voor garnering)

Receptnummer: 6363


Reageren


Meer smakelijke recepten

Courgettesalade met feta en rozijnen

1. Was de courgettes en snijd ze met een dunschiller of spiraalsnijder in dunne linten. 2. Bestrooi de linten met een snufje zout en laat 10 minuten r...

Salade met watermeloen, tomaat en gegrilde halloumi

1. Verhit een barbecue, grillpan of een gewone koekenpan op middelhoge stand. 2. Bestrijk de plakken halloumi met een klein beetje olijfolie en leg ze...

Tonkatsu met koolsalade

1. Meng voor de koolsalade de gesneden witte kool met de lente-ui in een grote kom. 2. Klop een dressing van olijfolie, limoensap en geraspte gember. ...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18