
Meloenbolletjes met munt limoenroom
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Nagerecht - Zomer - 4 personen - 15 minuten
Bereiding
1. Maak met een meloenbolletjeslepel bolletjes uit de meloenen. Zet koel weg. 2. Klop de slagroom lobbig met de suiker, het limoensap en de limoenrasp. Schep op het eind de fijngesneden munt erdoorheen. 3. Neem een glas, lage schaal of bord en verdeel de frisse limoenslagroom gelijkmatig over de bodem. 4. Verdeel de meloenbolletjes speels over de limoenslagroom. Maak af met een blaadje munt en een snufje kokosrasp. Vervang de room door een bolletje citroen- of muntijs voor een koel dessert op hete dagen.
Ingrediënten
- ½ galiameloen
- ½ cantaloupemeloen
- 250 ml slagroom
- 2 el suiker
- sap en rasp van 1 limoen
- handje verse muntblaadjes (enkele voor garnering, de rest fijngesneden)
- kokosrasp
Receptnummer: 6356
Reageren
Meer smakelijke recepten
1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg aan het water een theelepeltje harissa en eventueel een bouillonblokje toe. Giet af en...
1. Doe de ontpitte kersen in een blender of keukenmachine. Pureer glad. 2. Breng 1 dl kersensap met de suiker aan de kook, roer tot de suiker is opgel...
1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. 2. Klop de boter, kristalsuiker en basterdsuiker luchtig. Voeg het ei toe en ...