
Tiramisu met zomerfruit
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Nagerecht - Zomer - 5 personen - 20 minuten
Bereiding
1. Klop de slagroom met de suiker tot zachte pieken. 2. Klop de mascarpone los en spatel deze luchtig door de slagroom tot een gladde crème. 3. Giet de limonade, met eventueel een scheutje likeur, in een diep bord. 4. Doop de lange vingers kort in het limonademengsel en leg een laag in een schaal of in glaasjes. 5. Verdeel daar een laag van de mascarponecrème over, gevolgd nog een laag lange vingers. 6. Eindig met een royale laag mascarponecrème en al het fruit als topping. 7. Laat de tiramisu minstens 2 uur opstijven in de koelkast. Tips: Rasp vlak voor het serveren wat citroen- of limoenschil over de bovenste laag, voor een extra frisse toets. Garneer met een takje munt of klein meringueschuimpje.
Ingrediënten
- 350 ml slagroom
- 2 el (vanille-)suiker
- 250 g mascarpone
- 2 el aanmaaklimonade (rood fruit of perzik; evt. aangelengd met water)
- 1 scheutje limoncello, amaretto of perziklikeur (optioneel)
- 200 g lange vingers
- 150 g aardbeien, in stukjes
- 1 perzik, in dunne plakjes
- 75 g blauwe bessen
Receptnummer: 6358
Reageren
Meer smakelijke recepten
1. Doe de ontpitte kersen in een blender of keukenmachine. Pureer glad. 2. Breng 1 dl kersensap met de suiker aan de kook, roer tot de suiker is opgel...
1. Maak met een meloenbolletjeslepel bolletjes uit de meloenen. Zet koel weg. 2. Klop de slagroom lobbig met de suiker, het limoensap en de limoenrasp...
1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. 2. Klop de boter, kristalsuiker en basterdsuiker luchtig. Voeg het ei toe en ...