089c4cfb642edc9bdd7bc2d18d2190116ad460a27https://www.lekkermakkelijk.nl

Tonkatsu met koolsalade

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Hoofdgerecht - Zomer - 4 personen - 30 minuten

Bereiding

1. Meng voor de koolsalade de gesneden witte kool met de lente-ui in een grote kom. 2. Klop een dressing van olijfolie, limoensap en geraspte gember. Meng de dressing door de kool en laat 10 minuten intrekken. 3. Meng ondertussen ketchup, worcestersaus, ketjap en appelsap in een steelpannetje. Verwarm zachtjes tot alles goed gemengd is en laat 2–3 minuten pruttelen. Laat afkoelen. 4. Leg de varkensfiletlapjes tussen plasticfolie en sla ze met een deegroller of steelpannetje platter, tot ongeveer 1 centimeter dikte. 5. Bestrijk elk lapje dun met een beetje miso. Haal ze vervolgens eerst door de bloem, dan door het ei en tot slot door de panko. 6. Verhit in een koekenpan een flinke scheut zonnebloemolie en bak de schnitzels in 3–4 minuten per kant goudbruin en gaar. Laat uitlekken op keukenpapier. 7. Snijd het vlees eventueel in reepjes en serveer met de frisse koolsalade. Lepel de saus eroverheen of serveer apart. Tip: Vervang de varkensfilet door dikke plakken aubergine of tofu (die je verder op dezelfde manier bereidt) en je hebt een lekkere vegetarische variant.

Ingrediënten

  • VOOR DE KOOLSALADE:
  • 1 witte kool, fijngesneden
  • 4 lente-uitjes, in dunne ringetjes
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • sap van 1 limoen
  • 4 cm verse gember, geraspt
  • VOOR DE TONKATSUSAUS: • 250 ml tomatenketchup • 2 el worcestersaus • 2 el ketjap manis • 2 el appelsap
  • VOOR DE TONKATSU:
  • 4 of 8 varkensfiletlapjes
  • 2 el miso
  • 1 el bloem
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 100 g panko
  • zonnebloemolie (om in te bakken)

Receptnummer: 6361


Reageren


Meer smakelijke recepten

Courgettesalade met feta en rozijnen

1. Was de courgettes en snijd ze met een dunschiller of spiraalsnijder in dunne linten. 2. Bestrooi de linten met een snufje zout en laat 10 minuten r...

Farfallesalade

1. Kook de pasta in ruim gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking (± 10 minuten). Giet af, spoel kort met koud water en laat goed uitl...

Salade met watermeloen, tomaat en gegrilde halloumi

1. Verhit een barbecue, grillpan of een gewone koekenpan op middelhoge stand. 2. Bestrijk de plakken halloumi met een klein beetje olijfolie en leg ze...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18