
Vegetarische ovenschotel met feta en pompoen
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Herfst - 4 personen - 10 minuten
Bereiding
1. Verwarm de airfryer voor op 180°C. 2. Meng in een grote kom de pompoen, aardappel, rode ui en kikkererwten met olijfolie, komijn, tijm, paprikapoeder, zout en peper. Schep het geheel goed om zodat de kruiden en olie goed verdeeld zijn. 3. Doe het groentemengsel in het mandje of de bakaccessoire van je airfryer (eventueel in twee porties als het niet in één keer past). Bak 20–25 minuten tot de pompoen en aardappels gaar en goudbruin zijn. 4. Strooi na 15 minuten de feta over het gerecht en bak nog 10 minuten mee zodat de feta licht kleurt en warm wordt. Haal het gerecht uit de airfryer en serveer direct.
Ingrediënten
- 400 g pompoen, in blokjes
- 400 g aardappelpartjes, kant-en-klaar
- 2 rode uien, in grove parten
- 1 blik kikkererwten, uitgelekt
- 2 el olijfolie
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl gedroogde tijm
- 2 tl paprikapoeder, mild of gerookt
- 150 g feta, in blokjes of verkruimeld
Receptnummer: 6396
Reageren
Meer smakelijke recepten
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de broccoli in kleine roosjes en kook deze vervolgens beetgaar. Snij de champignons in plakjes en snipper de ...
Stao 1: Verwarm de oven voor op 180ºC. Stap 2: Schil de knolselderij en snijd hem in blokjes. Snijd de aardappelen in dikke plakken en schep ze in ee...
1. Verwarm de oven voor op 200°C. 2. Breng een pan met licht gezouten water aan de kook. Voeg de aardappelschijfjes toe en kook ze ongeveer 5 minute...