
Groentequiche uit de airfryer
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Herfst - 2 personen - 10 minuten
Bereiding
1. Verwarm de airfryer voor op 180°C. 2. Bekleed een springvorm of hittebestending bakblik met bakpapier en bladerdeeg. Rek of rol het deeg eerst uit, zodat het mooi in de vorm past. 3. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem, leg er bakpapier op en vul met bakbonen of droge peulvruchten. 4. Bak de bodem 10 minuten voor in de airfryer op 180°C. Verwijder daarna het bakpapier en de vulling. 5. Verwarm intussen een koekenpan met een scheutje olijfolie. 6. Bak de Italiaanse groentemix ca. 5 minuten op middelhoge stand tot de groente wat zachter is. 7. Klop in een mengkom de eieren, melk en Italiaanse kruiden los. Zet apart. 8. Verdeel de gebakken groente over de bodem en giet het eimengsel over de groenten. 9. Strooi de Parmezaanse kaas erover en leg de cherrytomaten met de snijkant naar boven op de quiche. 10. Zet de quichevorm in de airfryer en bak 20-25 minuten, tot de vulling gestold en de bovenkant goudbruin is. Laat iets afkoelen voor je hem uit de vorm haalt en serveer.
Ingrediënten
- 4 vellen bladerdeeg
- 1 scheutje olijfolie + extra om in te vetten
- 150 g Italiaanse groentemix (vers of ontdooid)
- 4 eieren
- 4 el halfvolle melk
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 20 g Parmezaanse kaas (geraspt)
- 5 cherrytomaten, gehalveerd
- Extra: bakbonen of droge peulvruchten als steunvulling
Receptnummer: 6403
Reageren
Meer smakelijke recepten
1. Verwarm de oven voor op 180°C. 2. Kook de aardappels in de schil in gezouten water tot ze gaar zijn, laat ze iets afkoelen en leg ze in een grote...
Leg het taartdeeg op een licht bebloemde plank en laat ontdooien, bekleed daarna de taartvorm met het deeg tot aan de rand. Blancheer wat blaadjes gro...
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een ingevette vorm van 24 cm doorsnee met de plakjes bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem. Kook de roosje...