0f7356e1f6bfc314da0dcb0f2b97258e44a47993fhttps://www.lekkermakkelijk.nl

Spaghetti met aubergine en harde kaas

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Hoofdgerecht - Herfst - 4 personen - 30 minuten

Bereiding

1. Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote koekenpan. 2. Bak de aubergineblokjes op middelhoge stand tot ze zacht en lichtbruin zijn. Haal ze uit de pan en zet apart. 3. Haal eventueel het vel van de worstjes en verkruimel het vlees. Voeg wat olijfolie toe aan de pan en bak het worstvlees rul. Voeg de knoflook toe en bak kort mee tot geurig. 4. Voeg de cherrytomaten toe aan de pan. Roer de harissa en tomatenblokjes erdoorheen. 5. Laat zachtjes pruttelen tot de tomaten beginnen te slinken en er een saus ontstaat. 6. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met zout beetgaar. Giet af en bewaar wat kookwater. 7. Breng de saus op smaak met zout en peper. Voeg de gebakken aubergine weer toe aan de saus. 8. Meng de gekookte spaghetti erdoor. Voeg eventueel wat pastakookwater toe om de saus wat smeuïger te maken. 9. Verdeel de pasta over borden en bestrooi royaal met geraspte harde kaas.

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 2 aubergines, in blokjes gesneden
  • 4 verse worstjes (bijv. Italiaanse worst of chipolata)
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 400 g cherrytomaten, gehalveerd
  • 2 tl harissa, of meer naar smaak
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 400 g spaghetti
  • harde kaas (parmezaan, pecorino of grana padano), geraspt

Receptnummer: 6434


Reageren


Meer smakelijke recepten

Gegrilde courgette rol gevuld met geitenkaas en groene asperges

Stap 1. Maak eerst de pesto, doe alle ingrediënten in de kom van de keukenmachine en pureer tot een dikke pesto. Kruid af met zout en peper. Kook de ...

Konings spaghetti van bospeentjes in sinaasappelsaus en zachte geitenkaas

1. Schil de bospeentjes met een dunschiller en schaaf daarna in de lengte lintjes van de bospeentjes. Snijd de lintjes in de lengte door. Doe ze over ...

Pasta primavera

Breng een grote pan met met ruim water aan de kook en zout het water. Was intussen de asperges en snij ze in stukken. Verwarm de room in een klein ste...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18