De lekkerste recepten voor de zomer!
Met de filter functie hieronder kunt u allerlei recepten vinden. Probeer maar eens!
Verwarm de oven voor op 200ºC. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Schep ze op de bakplaat. Meng de olijfolie, citroenrasp, komijnzaadjes met fli...
Doe de witte bonen en artisjokharten in de kom van de keukenmachine. Dit kan ook met de staafmixer. Houd 1 artisjok achter voor de garnering. Voeg de ...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Halveer de puntpaprika’s en haal de zaadlijsten en pitjes eruit. Leg ze op de bakplaat en kwast ze in met olijfolie....
Verwarm de oven voor op 180ºC. Schil de witte asperges met een dunschiller. Snijd van alle asperges 2 cm van de onderkant af. Kook de witte asperges ...
Leg de pruimen in een pan, schenk er 150 ml kokend water bij tot ze net onder staan. Voeg vanillesuiker, de witte wijn, de honing en de takjes tijm to...
Rooster de pecannoten knapperig in een koekenpan. Voeg dan de boter en honing toe. Schep ze om met een houten spatel tot de boter gesmolten is en de n...
Laat de kersen uitlekken in een vergiet. Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker. Schep het blikje kersen vlaaivulling in een kom. Voeg de uitgele...
Kook de gnocchi in kokend water in 3 minuten gaar dan komen ze naar boven drijven. Giet ze af en laat uitlekken. Doe de boter en olijfolie in een koek...
Breng de melk met het water aan de kook. Voeg de dessertrijst toe. Laat 10 minuten zachtjes koken. Voeg dan de kokosmelk, een mespunt zout en de vanil...
Verdeel de yoghurt over twee wijde kommen. Snijd de snack komkommertjes in plakjes en verdeel ze over de kommen. Snijd de avocado in parten. Snijd een...
Verwarm de oven voor op 190 ºC. Snijd de uien in (halve) ringen en bak dit 5 minuten met olijfolie in de pan tot de ringen zacht zijn. Voeg vervolge...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Rol de bladerdeegrollen uit en leg ze aan elkaar met een overlapping van 2 cm. Druk ze goed vast. Bestrijk het vel bla...
Doe alles in de blender en mix tot een romige
Doe alles in de blender en mix tot een romige
Smelt de chocolade met de boter in een kom boven een pan met kokend water. Roer er de kaneelpoeder door als de chocolade gesmolten is. Leg de koekjes ...
Smelt de chocolade met de sinaasappelrasp en de boter in een kom boven een pannetje met kokend water. Rooster de pistachenootjes en hazelnootjes in ee...
Mix de boter op de hoogste stand gedurende 6 minuten met de basterdsuiker, zout, kardemompoeder en sinaasappelrasp tot een romige botercrème. Mix dan...
Leg het tulbandje op een mooi bord. Meng het limoensap door de poeder suiker en roer tot een dik glazuur. Lepel het glazuur op de bovenkant van het tu...
Rooster de pistachenoot en hazelnoot krokant in een droge koekenpan. Hak ze fijn. Was de peren en snijd ze in de lengte in plakken. Wrijf ze in met ci...
Doe de bieten in een blender of hoge beker. Voeg de frambozen en de sojadrink toe. Pureer met de blender of staafmixer
Laat de havermout in een bakje water weken. Pel de bananen. Zet de blender aan en voeg de bananen, bevroren frambozen en muntblaadjes toe. Mix in 2 mi...
Halveer de avocado en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en doe in de blender. Voeg het water toe. Doe de gembersiroop...
Verwijder het klokhuis uit de appel en snijd deze in stukken. Snijd de bleekselderij in stukken. Hak de gember fijn. Doe de gesneden groenten en fruit...
Halveer de nectarines en verwijder de pit. Snijd vervolgens in plakjes. Hak of breek de walnoten. Rasp de schil van de citroen en pers het sap. Meng d...
Snijd de ambachtelijke broodjes open. Bestrijk ze met de roomboter. Snijd de brie en aardbeien in plakjes. Beleg de broodjes met veldsla plakjes brie ...
Doe eerst de spinazie in de blender, dan het 200 ml water en de yoghurt. Zet de blender aan tot het een egale groene smoothie is. Voeg nu de banane...
Snijd de bietjes in plakken van een halve centimeter. Maak torentjes van plakjes biet en verkruimelde geitenkaas. Steek tot slot blaadjes rucola in de
Snijd de bosuitjes in ringetjes , maak deze een beetje los van elkaar. Klop een vinaigrette van de olijfolie, mosterd en wijnazijn, breng op smaak m...
Krieltjes 5 minuten koken. Afgieten. Dan olijfolie, zout en knoflook door de aardappels mengen. 30 minuten in oven op 175
Sperziebonen lang houden. 8 minuten koken. Dan in koud water leggen, dan houden ze de mooie groene kleur. 4 bonen in een plakje spek wikkelen. In een ...
Doe de garnalen in een schaal. Rasp de groene schil van de limoenen erboven. Pers de vruchten uit en houd het sap apart. Besprenkel de garnalen met de...
Kneed de ui en tijm door de tartaartjes. Vorm er met natte handen 4 dunne hamburgers van. Schep de zilveruitjes, de augurk en de peen julienne in een ...
Pureer de kikkererwten samen met de nori. Laat de artisjokharten uitlekken; spoel ze onder de koude kraan even af als ze op azijn zijn gezet. Pulseer ...
Hoe ik toch zo ben afgevallen, vragen mensen me regelmatig. Simpel: bijna elke dag een smoothie met groene bladgroenten en appel - soms sinaasappel - ...
Sla verdelen over vier borden en besprenkelen met azijn. Tomaatjes in partjes snijden en ui in ringen. Verdeel deze over de salade. Grill voorverwarme...
Maak de aardbeien, kersen en blauwe bessen schoon. Voorzichtig mengen op een groot diep bord. Sprenkel de citroensap over het fruit. Neem 4 bollen van...
Verwijder de zaadlijsten van de meloenen met een lepel. Schep bolletjes uit het vruchtvlees met de meloenbolletjeslepel. Rijg de bolletjes voorzichti...
Doe het sap en het fruit in een steelpannetje en breng het aan de kook. Voeg met een eetlepel de agar of gelatine toe en laat het meekoken. Als het fr...
Een boterham met tomaat. Vele kinderen hebben graag maïsbrood omdat het een ietwat zoetere smaak heeft. Als beleg dienen producten die rijk zijn aan...
Vermeng alle ingrediënten voor de marinade in een kom en laat de ui een nacht marineren in de koelkast. Snijd de tomaten en de komkommer in flinke st...
Pureer de frambozen met wat water en een beetje frambozenlimonade tot een saus. Schep onderin het glas wat bosbessen en daarop het ijs. Schenk de fra...
Pureer de ingrediënten voor de dressing met een staafmixer. Giet de maïs af en snijd de tomaatjes door de helft. Snijd de avocado in blokjes en hus...
Doe alle ingrediënten in een blender of keukenmachine en draai tot puree. Deze marinade blijft in een afgesloten pot in de koelkast 5 dagen goed. ...
Meng de tonijn met de mayonaise, ansjovis en citroen in een keukenmachine of blender. Schep in een bakje en voeg de kappertjes toe. Beleg het broodje ...
Klop in een schenkkan het meel, de karnemelk, de eieren en de vanillesuiker tot een beslag. Schenk in een pannetje een beetje zonnebloemolie en schen...
Snijd de rode kool in dunne ringen en de winterpeen in dunne reepjes. Verwarm het sap van de mandarijn, de citroen en de wijnazijn in een pannetje en...
Doe de augurken, kappertjes en peterselie met wat olijfolie in de keukenmachine en druk een paar keer op de pulseerknop(of snijd deze ingrediënten me...
Vul de blender met de aardbeien en het water. Voeg de honing en als laatste de ijsklontjes toe. Begin met blenden op de laagste stand en dan geleide...
Was het fruit en vul hiermee 4 glazen tot de helft. Verdeel het ijs over de glazen en voeg de rest van de vruchten toe. Schenk de limonadesiroop erove...
Doe de garnalen in een schaal. Rasp de groene schil van de limoenen erboven. Pers de vruchten uit en houd het sap apart. Besprenkel de garnalen met ol...