De lekkerste recepten voor december!
Met de filter functie hieronder kunt u allerlei recepten vinden. Probeer maar eens!
Verhit het cranberry- of granaatappelsap met 50 gram suiker in een pannetje. Knijp de gelatine uit en voeg toe aan het warme cranberrysap. Roer goed d...
Verwarm de oven voor op 170°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Klop in een grote kom de boter en basterdsuiker romig. Voeg honing (of ahornsir...
Verwarm de oven voor op 190°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Bak de plakken ontbijtspek in een pan licht aan. Je hoeft ze niet helemaal door...
Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng de bloem, de rietsuiker, het bakpoeder en het zout in een grote kom. Klop...
Meng in een kom de melk, de afgekoelde espresso's, de honing (of ahornsiroop) en het vanille-extract goed door elkaar. Voeg daarna de havermout en het...
Laat de varkenshaasjes op kamertemperatuur komen en kruid ze met zout en peper. Kook de pastinaak en aardappelen samen in een ruime pan met water en ...
Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer de plakjes bladerdeeg zodat je 8 rechthoekige stukken krijgt. Plaats de stukken op een met bakpapier beklede ...
Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ovenschaal of 4 kleine ovenschaaltjes in. Meng in een kom het gemengde fruit met de suiker, de maïzena en ...
Klop de slagroom met de poedersuiker in een kom tot zachte pieken. Meng in een andere kom de mascarpone met de citroenrasp en het vanille-extract. V...
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng in een grote kom het rundergehakt met de kidneybonen, kikkererwten, eieren, rode ui, knoflook, paneermeel, oli...
Breng een grote pan met water aan de kook. Kook de krieltjes in ongeveer 15 minuten gaar en giet ze daarna af. Meng intussen in een grote kom de may...
Breng de wortels en aardappels in een grote pan water aan de kook. Voeg het halve groentebouillonblokje toe voor extra smaak. Kook de wortels en aar...
Verwarm de oven voor op 200°C. Was de zoete aardappels goed en prik met een vork enkele gaatjes in elke aardappel. Wikkel de aardappels in aluminium...
Kook de eieren in 8-10 minuten hard. Laat ze schrikken onder koud water, pel ze en snijd ze doormidden. Meng in een kom de huzarensalade met de zilve...
Verwarm de oven voor op 180°C en vet een muffinvorm in. Snijd de wraps in partjes die in de muffinvorm passen en druk ze voorzichtig in elke holte...
Doe het rode sap met een beetje suiker in een steelpan en breng aan de kook tot de suiker is opgelost. Laat volledig afkoelen voor gebruik. Door de su...
Roer de kokosmelk en het ananassap goed door elkaar in een shaker of mengkom. Voeg een paar ijsblokjes toe en schenk het mengsel in een champagneglas...
Vul een groot wijnglas met enkele ijsblokjes. Giet de Aperol en het cranberrysap erbij. Vul het glas aan met champagne of prosecco en roer voorzich...
Roer 4 el uitgelekte boerenjongens, 2 tl citroenrasp met een half bakje roomkaas. Halveer de oliebollen en schep er een flinke toef boerenjongens room...
Snijd de oliebollen door. Bestrijk beide zijden dik met hazelnootpasta. Klop 125 ml slagroom stijf met een half zakje slagroomversteviger. Hak 50 gr g...
Roer 150 gr mascarpone los. Klop 125 ml slagroom stijf met een zakje vanillesuiker. Meng de slagroom door de mascarpone. Halveer de oliebollen en sche...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng het gehakt met het losgeklopte ei, paneermeel, cranberry compote, blaadjes ti...
Laat de blaadjes gelatine 15 minuten weken in koud water. Breng 150 ml sinaasappelsap aan de kook en neem van het vuur. Voeg een-voor-een al roerend d...
Week de cranberry’s in 4 eetlepels port. Doe de gezeefde bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden. Strooi hierin de gist. Laat de melk en ...
Meng het bakmeel met het bakpoeder, kaneel, basterdsuiker en sinaasappelrasp. Voeg de koude in blokjes gesneden boter toe en meng snel met de vinger t...
Geroosterde uien: Halveer gewassen rode uien in de lengte en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel met 2 el olijfolie en bestrooi met zout en peper. R...
Was de pompoen. Snijd doormidden en haal met een lepel de zaadlijsten eruit. Snijd de pompoen in stukjes. Pel de uien en halveer ze. Snijd in halve ri...
Bak 300 gr gepelde gamba’s in 4 el olijfolie 3 minuten op halfhoog vuur. Voeg 1 teentje knoflook toe uit de pers en een eetlepel citroenrasp. Roerba...
Verwarm de oven voor op 180ºC. Leg 2 paprika’s en 250 gr kerstomaatjes aan de tak in een ovenschaal. Kwast de groenten in met olijfolie en bestroo...
Meng 50 gram gehakte groene en 50 gr zwarte olijven met 2 el olijfolie, 2 tl citroenschil, 2 el citroensap, mespuntje chilivlokken en een eetlepel fij...
Schaaf twee gewassen courgettes met een kaasschaaf in de lengte tot dunne lange plakken. Kwast de courgette linten in met wat olijfolie en gril ze kor...
Steek wat sterren uit wit casinobrood met een koeksteker. Bak de broodsterren om en om goudgeel in de
Meng 200 gr geitenkaas met honing naar smaak en rol balletjes. Rol de helft door fijngesneden bieslook en de ander helft door geroosterde geschaafde
Verwarm de oven voor op 180ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de plakjes ham erop en kwast ze aan beiden zijden in met olijfolie. Hak het ve...
Hak de witte chocolade fijn. Breng 200 ml slagroom en het kardemompoeder al roerend aan de kook en voeg de witte chocolade toe. Laat heel langzaam sme...
Schil de mango’s en snijd in stukken. Schil de avocado’s en halveer ze. Haal de pit eruit. Pers de limoenen uit. Pureer de mango met avocado, 10 m...
Leg de zalmfilets op een groot bord. Maak de marinade voor de zalm. Meng de dille, peterselie, citroenschil en venkelzaadjes met de olijfolie en smaak...
Laat de varkenshaasjes op kamertemperatuur komen. Snijd ze in de lengte open als een boek en snijd de dikke gedeeltes van rechts naar links nogmaals o...
Verwarm de oven voor op 180ºC. Schil de knolselderij met een dunschiller en snijd daarna in dikke plakken. Halveer de bol knoflook. Halveer de flespo...
Doe de ijsblokjes, citroensap, sherry, rozemarijn en vanille-ijs in een blender en blend tot een luchtige spoom. Schenk meteen in mooie glazen. Garnee...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd vanuit het midden 2 à 3 dikke plakken van de bloemkool. Snijd de restanten ook in plakken. Leg alles op de bakp...
Bestrooi de biefstukken aan beide zijden in met zeezout. Meng de specerijen, de rode fijngehakte chilipeper en de citroenrasp op een groot bord. Verde...
Wrijf de kabeljauwhaasjes in met zeezout en peper. Verwarm de olijfolie in een kleine steelpan. Voeg het venkelzaad en de ongepelde knoflookteentjes t...
Verwarm de oven op 200ºC. Halveer de gewassen uien met schil. Leg ze in een braadslede. Halveer ook de knoflookbol en leg die ertussen. Voeg de 2 tak...
Week de rozijntjes in de wijn. Bekleed de glazen kom royaal met vershoudfolie, laat ook folie over de rand hangen. Snijd de mergpijpjes in de lengte d...
Leg de pruimen in een pan, schenk er 150 ml kokend water bij tot ze net onder staan. Voeg vanillesuiker, de witte wijn, de honing en de takjes tijm to...
Rooster de pecannoten knapperig in een koekenpan. Voeg dan de boter en honing toe. Schep ze om met een houten spatel tot de boter gesmolten is en de n...
Laat de kersen uitlekken in een vergiet. Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker. Schep het blikje kersen vlaaivulling in een kom. Voeg de uitgele...
Pak je mooiste houten plank en leg de kaasjes erop. Versier de camembert met nootjes. Snijd van de oude Meesterhand oude kaas alvast kleine blokjes, l...
Verwarm de oven voor op 180ºC. Doe de takjes tomaat in een passend ovenschaaltje, schenk de olijfolie erover en maal er zeezout en peper over. Wentel...
Laat de sukadelappen op kamertemperatuur komen. Pel de uien en snijd in halve ringen. Bak de uien 3 minuten aan op hoog vuur in 2 eetlepels boter en s...
Maak de spruitjes schoon. Kook ze beetgaar en laat uitlekken in een vergiet. Pel ondertussen de sjalotten en halveer ze. Bak de uitjes 1 minuut aan in...
Verwarm de oven voor op 190ºC. Schil de vastkokende aardappels en kook ze 10 minuten voor. Laat ze uitlekken in een vergiet en snijd ze daarna in stu...
Bestrooi de kiphaasjes met gemalen zeezout en peper en de gedroogde dragon. Snijd de prei in dunne ringen en was ze goed in een vergiet onder koud str...
Laat de beenham op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor. Vet een kleine ovenschaal in met roomboter, leg de takjes tijm erin en leg de ham ero...
Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd één appel in blokjes. Van de overige appels snijd je een kapje af, ongeveer een kwart van de appel. Snijd ook ...
Schil de aardappels en knolselderij. Snijd in grove stukken. Kook eerst de aardappels 10 minuten voor in de bouillon en voeg dan pas de knolselderij t...
Kook de gnocchi in kokend water in 3 minuten gaar dan komen ze naar boven drijven. Giet ze af en laat uitlekken. Doe de boter en olijfolie in een koek...
Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen. Was de pruimen, halveer ze en haal de pit eruit. Pel de sjalotten. Smelt de helft van de boter in een b...
Schil de stoofpeertjes met een dunschiller maar laat het steeltje eraan. Snijd de gewassen sinaasappel in vieren. Zet de peren rechtop in een passende...
Smelt de boter in een steelpannetje. Voeg het venkelzaad toe en bak het 1 min op halfhoog vuur. Voeg de cranberry’s, vanillesuiker, mandarijnensap e...
Verwarm de oven voor op 175ºC. Bewaar 4 mooie stukjes zalm voor op de taartjes en doe de rest van de zalm in een hoge maatbeker. Snijd de witvis in s...
Verwarm de oven voor op 180ºC. Was de pompoen en snijd ze in dikke plakken. Verwijder de zaadlijsten en besprenkel met de olijfolie. Strooi het fijng...
Pel de uien en snijd ze doormidden. Snijd de helften in dunne halve ringen. Smelt de boter in een koekenpan en fruit de uien hierin aan. Bak ze daarna...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de geschilde knolselderij in plakken en dan in kleine blokjes. Bak de blokjes knolselderij 5 minuten voor in 2 e...
Week de gelatineblaadjes 5 minuten in ruim koud water. Breng de slagroom aan de kook en voeg de verkruimelde blauwe kaas toe en 1 eetlepel port. Laat ...
Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Maak de haricots verts schoon en snijd de broccoli in roosjes. Halveer de courgette en snijd ze ov...
Schil de knolselderij en zoete aardappels en snijd in kleine blokjes van 2 bij 2 cm. Snijd de bieten in partjes. Leg ze op een met bakpapier beklede ...
Verwarm de oven voor op 180ºC. Halveer de sinaasappels, snijd de partjes los met een grapefruitmesje maar laat ze zitten in hun schil. Zet ze in een ...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Snipper de ui fijn. Smelt de boter in een kleine soeppan en voeg de ui en de blaadjes van het takje rozemarijn toe. Fr...
Stap 1: Maak het speculaasdeeg. Meng de bloem, speculaaskruiden, kardemompoeder en het bakpoeder door elkaar. Mix de boter romig met de bruine basterd...
Stap 1: Verwarm de oven op 200ºC. Meng de bloem met het mespunt zout en bakpoeder. Mix de boter en suiker gedurende 6 minuten tot een crème. Voeg e...
Stap 1: Verwarm de oven op 175ºC en vet de tulband in met boter. Meng de bloem met de bakpoeder. Stap 2: Mix de boter romig met de mixer. Voeg dan de...
Stap 1: Doe de boter en suiker in een steelpan op een halfhoog vuur. Roer tot de suiker is opgelost. Laat afkoelen. Roer de baking soda met 1 eetlepel...
Stap 1: Verwarm de oven voor op 160ºC. Meng de bloem met de anijs, bakpoeder en de kaneelpoeder. Stap 2: Doe de suiker in een grote kom en voeg de bo...
Stap 1: De bloem met de poedersuiker, een mespunt zout en de kardemompoeder goed mengen in een kom. Maak een kuiltje in het midden en voeg hierin het ...
Stap 1: verwarm de oven voor op 200ºC. Schil de pompoen en aardappel en snijd in blokjes. Schep de groenten op een met bakpapier beklede bakplaat. Ma...
Stap 1: bak de rollades volgens de verpakking gaar in 30 gram boter. Bak de aardappelkroketjes of aardappelrozetten in de oven gaar. Stap 2: maak de s...
Stap 1: begin met de pernodsaus. Schenk de slagroom in een hoge pan en voeg de visbouillon toe. Laat op een halfhoog vuur inkoken tot een dikke saus. ...
Stap 1: laat de kogel biefstuk op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven op 200ºC. Laat de plakjes bladerdeeg 5 minuten ontdooien. Stap 2: schil de ...
Stap1: maal de sneetjes brood met korst en al in een keukenmachine of rooster ze eerst en snijd ze dan in hele kleine blokjes. Doe het broodkruim in e...
stap 1: Verwarm de oven voor op 180ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg hier op de plakken Serranoham. Kwast beiden zijden in met olijfolie. B...
stap 1: Verwarm de oven voor op 180ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Kwast de vellen filodeeg aan beiden zijden in met gesmolten boter. Leg ze ...
stap 1: Was alle groenten en dep ze droog. Snijd de aubergine en courgette in plakken en de paprika in brede repen. Pel de ui en snijd in 4 plakken. H...
stap 1: Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de knolselderij in 4 plakken. Kwast de knolselderij aan beiden zijden in met de gesmolten boter. Bestroo...
stap 1: Wikkel elk stukje kabeljauw in het midden met 3 plakjes ontbijtspek. stap 2: Verhit een kleine koekenpan met de olijfolie. Bak de stukken vis ...
Bereidingswijze voor de elke variant stap 1: Doe alle ingrediënten voor de hummus per smaak in de mengkom van een keukenmachine en pureer tot een ro...
stap 1: Ontdooi de gamba’s in een vergiet op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 180ºC. Pel ze, maar laat het staartje eraan zitten. stap 2:...
Bereidingswijze: stap 1: Schil van een schoongeboende hand sinaasappel de schil los met een scherp mesje. Verwijder nu met het scherpe mesje het witt...
Open het blikje karamel en mix het los met het zeezout. Hak de chocolade grof en smelt het au bain marie. Klop de slagroom stijf met de poedersuiker e...
Verwarm de oven voor op 175ºC. Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf met 100 gram suiker. Klop het eigeel romig met 50 gram suiker. Meng de bloem,...
Doe de boter, suiker, kaneelpoeder, kardemompoeder, eidooiers, bloem, amandelmeel en mespunt zout in de kom van de keukenmachine. Draai tot een deegba...
Was de sinaasappels en snijd elk in 8 plakjes. Kook de cranberry’s met 250 ml water en 4 el suiker gaar. Kook ze niet stuk. Verwarm de agave siroop ...
Begin met de karamel, het is handig meerdere blikjes karamel te maken. Je hebt ze ook nodig voor de andere recepten en anders blijven ze een half jaar...
Verwarm de oven voor op 150ºC. Maak tweemaal de chocoladecake. Bekleed de bodems van de springvormen met bakpapier en vet de bodems en randen in met ...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Schil de wortels, knolselderij, pastinaken en pompoen. Snijd ze in stukken van 3 cm. Was de aardappels en snijd in par...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Was de pompoentjes en zoete aardappels. Snijd van de pompoentjes 13 van het kapje af. Schep de pitjes eruit. Snijd de ...
Verwarm 25 gram van de boter in een braadpan tot het schuim wegtrekt. Bak de varkenshaasjes rondom bruin. Zet het vuur laag en laat rondom nog 8 minut...
Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd de sinaasappels in plakken. Vet een ovenschaal royaal in met boter en leg de beenhammen erin. Bestrijk ze met 1 ...
Verwarm de oven op 200ºC. Was de courgette en schaaf in de lengte lange plakken af met een kaasschaaf. Kruid de zalmfilets met peper en zout. Wikkel ...
Snipper de uien. Schil de knolselderij, aardappeltjes en pastinaken. Snijd de groenten in blokjes. Smelt 75 gram boter in een soeppan en bak de blokje...
Snipper de uien. Schil de knolselderij, aardappeltjes en pastinaken. Snijd de groenten in blokjes. Smelt 75 gram boter in een soeppan en bak de blokje...
Snipper de uien. Schil de knolselderij, aardappeltjes en pastinaken. Snijd de groenten in blokjes. Smelt 75 gram boter in een soeppan en bak de blokje...
Maak eerst de bladerdeegtaartjes. Verwarm de oven op 200ºC. Laat de plakjes deeg 5 minuten ontdooien. Snijd uit de plakjes bladerdeeg met behulp van ...
Maak eerst de bladerdeegtaartjes. Verwarm de oven op 200ºC. Laat de plakjes deeg 5 minuten ontdooien. Snijd uit de plakjes bladerdeeg met behulp van ...
Maak eerst de bladerdeegtaartjes. Verwarm de oven op 200ºC. Laat de plakjes deeg 5 minuten ontdooien. Snijd uit de plakjes bladerdeeg met behulp van ...
Pak je mooiste bord. Maak mooie losse rozetten van de vleeswaren en zet ze rondom tegen elkaar aan. Steek er plukjes rozemarijn tussen. Versier de vle...
Vet de gratineerschaaltjes of ovenschaal royaal in met boter. Schenk in ieder schaaltje een laag room. Leg in elk schaaltje een plak ham. Breek hier i...
Drapeer de zalm op een mooie schaal. Schil de grapefruit en sinaasappel zo dik zodat ook het witte bittere gedeelte weg is. Snijd de partjes grapefrui...
Bereid het brooddeeg volgens de verpakking en laat het rijzen. Snipper de uien en snijd de paprika’s in blokjes. Verhit de boter en olijfolie. Fruit...
Bekleed een vergiet met een schone theedoek. Schenk hier de volle yoghurt in. Vouw de punten van de theedoek over de yoghurt en laat een nacht uitlekk...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Rol de bladerdeegrollen uit en leg ze aan elkaar met een overlapping van 2 cm. Druk ze goed vast. Bestrijk het vel bla...
Maak het deeg in twee maal. Doe in de kom van de keukenmachine de helft van de ingrediënten: het meel, suiker, mespunt zout, 2 el sinaasappeljam, gem...
Verwarm de oven voor op 180ºC. Bekleed de tartelette vormpjes met elk een plakje bladerdeeg. Prik de bodems in met een vork. Bestrijk het bladerdeeg ...
Verwarm de oven voor op 180ºC graden. Doe voor de rub de cranberries, boter, knoflook, honing, sinaasappelschil en de dragon in de keukenmachine en p...
Doe de linzen met de groentebouillon in een pan en breng aan de kook. Zet het vuur zacht en laat 50 minuten zachtjes gaarkoken met de deksel op de pan...
Snijd de meloen doormidden. Schep de pitjes eruit. Schil de meloen. Schaaf het vruchtvlees in dunne plakjes. Doe ze in een schaal. Schenk de olijfolie...
Schil de avocado’s en wip de pit er uit. Snijd in stukken. Snijd de lente-uitjes in stukjes. Doe de avocado, lente-ui in een mengbeker. Rasp de schi...
Smelt de chocolade met de boter in een kom boven een pan met kokend water. Roer er de kaneelpoeder door als de chocolade gesmolten is. Leg de koekjes ...
Smelt de chocolade met de sinaasappelrasp en de boter in een kom boven een pannetje met kokend water. Rooster de pistachenootjes en hazelnootjes in ee...
Mix de boter op de hoogste stand gedurende 6 minuten met de basterdsuiker, zout, kardemompoeder en sinaasappelrasp tot een romige botercrème. Mix dan...
Leg het tulbandje op een mooi bord. Meng het limoensap door de poeder suiker en roer tot een dik glazuur. Lepel het glazuur op de bovenkant van het tu...
Snijd de uien en de puntpaprika in dunne ringen. Smelt de boter in een grote braadpan en bak hierin de worst rondom aan. Schep ze uit de pan. Roerbak ...
Verwarm de olijfolie in een grote braadpan. Bak hierin 2 minuten aan beiden zijden de takjes trostomaatjes. Schep ze op en een bord. Dit is voor de ga...
Schil de pastinaak en wortel met een dunschiller. Snijd de pastinaken en wortels in de lengte doormidden. Pel de sjalotjes. Smelt in een grote braadpa...
Bestrooi de konijnenbouten met zout en versgemalen peper. Smelt de boter in een grote braadpan. Bak hierin de konijnenbouten rondom aan tot ze goudbru...
Doe de tutti frutti in een pan en voeg het water, diksap en kaneelstokjes toe. Laat een nachtje weken. Zet de volgende dag de pan met tutti frutti aan...
Verwarm de oven voor op 100ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Was de kom waarin het schuim wordt geklopt goed af en zo ook de mixer gardes. Weeg...
Snijd de uien in ringen en fruit ze aan in de boter. Zet het vuur laag en laat 10 minuten zachtjes stoven. Voeg dan de honing, whisky, zeezout, peper ...
Kook de asperges beetgaar en laat uitlekken in een vergiet. Smelt de boter en voeg de asperges en sinaasappelschil toe. Breng op smaak met zout en
Halveer de pompoen en snijd de schil eraf. Haal de pitten eruit en hak de pompoen in stukken. Kook de pompoenstukken 20 minuten voor tot ze zacht zijn...
Neem de hertenbiefstuk uit de koelkast en leg ze afgedekt op een bord om op kamertemperatuur te komen. Rooster de noten in een droge koekenpan knapper...
Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd het stokbroodje in plakjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Doe de olijfolie in een kom en pers ...
Rooster de pistachenoot en hazelnoot krokant in een droge koekenpan. Hak ze fijn. Was de peren en snijd ze in de lengte in plakken. Wrijf ze in met ci...
Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 180ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Steek sterretjes uit de plakjes bladerdeeg. Leg ze ...
Pel het uitje en hak fijn. Bak de sjalotjes zacht in 2 el boter. Pers de knoflook er bovenuit en bak even mee. Laat wat afkoelen. Prak de geitenkaas l...
Verwarm de oven voor op 180ºC. Verkruimel het spijs en meng er met een vork 2 eidooiers, sinaasappelrasp en het kaneelpoeder door. Bekleed een bakpla...
Schil de wortels met een dunschiller en snijd in stukken. Doe ze in een kleine pan en voeg zoveel water toe zodat ze net onderstaan. Voeg de kaneelpoe...
Leg op een plank een vel bakpapier. Bestrijk elke pannenkoek met wat mascarpone. Schep op elk 1/12 cranberrycompote en strooi er wat fijn gehakte haze...
Boen de sinaasappels schoon en doe ze in een klein pannetje waar ze net inpassen. Voeg de kaneelstokjes toe. Doe er water bij tot ze onder staan. Bren...
Hak de chocolade fijn. Breng de slagroom en boter aan de kook. Haal dan de pan van het vuur en voeg de fijngehakte chocolade toe. Roer tot de chocolad...
Knip de abrikozen in vieren. Schenk het sinaasappelsap in een koekenpan en breng aan de kook. Voeg de stukjes abrikoos, de kaneel, vanille en een mesp...
Doe de gedroogde pruimen, cranberries en de rozijnen in de mengkom van de keukenmachine en pureer tot een grove puree. Schep over in een mengkom en sc...
Was de druiven en laat ze 30 minuten in een vergiet drogen. Dep ze daarna goed droog. Hak de chocolade fijn. Neem een kom die op de rand van een pan g...
Klop 300 ml van de slagroom stijf met de slagroomversteviger, de vanille suiker en 1 eetlepel basterdsuiker. Schep de stijve room in de spuitzak en le...
Verwarm de oven voor op 175ºC. Kook de room met de kippenbouillon, knoflook en de majoraan 5 minuten op halfhoog vuur. Voeg de macaroni toe, de kaas ...
Schil de aardappels en kook ze 10 minuten voor. Laat ze uitlekken, afkoelen en snijd ze in plakken. Verwarm de oven voor op 210ºC. Vet de vormpjes in...
Snijd de kool in dunne reepjes. Snijd de uien in dunne halve ringen. Smelt de boter in een grote braadpan. Bak de uien 5 minuten goudbruin en voeg dan...
Maak de bloemkool schoon en hak hem in stukken. Breng de kippenbouillon en melk aan de kook. Voeg de bloemkool en sjalot toe. Breng aan de kook en laa...
Verwarm de oven op 200ºC. Kook de spruitjes 5 minuten voor en laat uitlekken in een vergiet. Snijd ze zes keer kruislings in. Leg ze op een met bakpa...
Maak eerst de cranberrycompote. Doe de cranberry’s in een kleine pan en voeg het sinaasappelsap, de kaneel en de honing toe. Was de appeltjes en sni...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de pompoen in de lengte door en snijd de helften in plakken van 1½ cm. Meng de olijfolie, knoflook, rozemarijn ...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Halveer de pompoen in de lengte. Schep de pitten eruit. Hol beide pompoenhelften een beetje uit. Kerf met een scherp m...
Haal de biefstukjes uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Maak eerst de bladerdeeg sterren. Verwarm de oven voor op 200ºC. Steek sterret...
Maal wat zout en peper over de zalmfilets. Doe de slagroom met het vanillemerg in een klein steelpannetje en verkruimel het visbouillontablet erboven....
Verwarm de oven voor op 225ºC. Smelt de boter en voeg de saffraandraadjes toe, rasp de citroenschil erboven en pers de halve citroen erboven uit. Maa...
Heerlijk bij de soep zijn deze bladerdeegstengels met serranoham. Snijd hiervoor drie plakjes bladerdeeg elk in drie repen. Leg er een reepje serranoh...
Schil de aardperen en de knolselderij en snijd in stukken. Neem een grote braadpan. Snipper de ui en fruit die samen met de fijngehakte gember en komi...
Maak de witlof schoon en snijd ze in repen. Snipper de sjalotten fijn en fruit deze aan in de boter in een braadpan. Voeg de saffraan toe en bak 2 min...
Verwarm de oven op 200ºC. Leg de paprika’s op een bakplaat die is bekleed met bakpapier. Rooster de paprika’s 30 minuten tot het vel zwartgeblake...
Doe de boter, poedersuiker, bloem, zout, de specerijen en het citroenrasp in de kom van de keukenmachine. Laat draaien tot grove kruimels. Voeg het ei...
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Snijd de gewassen pompoen doormidden. Verwijder de pompoenpitten en leg ze met...
Verwarm de oven voor op 150 graden, hete lucht oven op 140 graden. Schep de Amaretto door de stukjes bitterkoekjes en laat ze 10 minuten zachter worde...
Week de gelatineblaadjes 10 minuten voor in koud water. Roer de suiker en sinaasappelsap door het cranberry sap tot de suiker is op gelost. Breng 100 ...
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe in een kom de appel, ui, mosterd, bruine suiker, zout, ketjap, salie. Klop de eieren er doorheen. Voeg het geh...
Verwarm de oven voor op 190 graden. Smelt de boter in een braadpan en bak de geschilde bietjes rondom aan. Voeg de honing, de port, 1 kleine tl zout, ...
Verwarm de oven voor op 175 graden. Bak de krieltjes 5 minuten voor in 2 eetlepels boter en een eetlepels olijfolie. Breng op smaak met versgemalen zo...
Snijd het kapje van het brood. Snijd 2 cm van de rand het brood uit de korst. Hol de rest uit met de hand. Smelt 4 eetlepels boter in een steelpan en ...
Verwarm de helft van de olijfolie en bak de kerstomaatjes 2 minuten aan. Voeg de knoflookplakjes en de ui-ringen toe en bak nog 2 minuten op halfhoog ...
Verwarm de oven voor op 180 graden. Halveer de paprika’s en leg ze op de bakplaat. Leg ook de trosjes kerstomaat ertussen. Besprenkel met de olijfol...
Kook de rijst gaar volgens de verpakking. Laat afkoelen. Smelt de boter in een braadpan en fruit de lente-uitjes en paprika blokjes gedurende 3 minute...
Maak het deeg, doe het witbrood, water en boter in de mengkom van de keukenmachine. Pulse tot het zich een deegbal vormt. Leg het deeg in en kom en la...
Rooster in een koekenpan de walnoten in 2 eetlepels boter goudbruin en knapperig. Pas op dat ze niet aanbranden. Schep ze uit de pan. Bak nu de spekje...
Verwarm de oven voor op180 graden. Maak eerst het deeg, doe hiervoor het meel en zout in de keukenmachine en voeg de boter er in blokjes gesneden aan ...
Verwarm de oven op 175 graden. Pel de uien en snijd ze in vieren. Leg ze op de bakplaat. Halveer de knoflookbol en leg ze bij de uien samen met de tak...
Steek uit de sneetjes brood 4 sterren met een uitsteekvormpje of als u dat niet heeft snij de korstjes van de sneetjes brood en snijd ze schuin door. ...
Boen de sinaasappel en mandarijnen goed schoon. Snijd de sinaasappel en mandarijn in plakken. Doe 0,25 liter van de wijn samen met de mandarijn, sinaa...
Kook de spaghetti klaar volgens de verpakking met de kippenbouillon tabletten en een eetlepel olie. Laat als het gaar is uitlekken in een vergiet. Ver...
Verwarm de oven voor op 195 graden. Maak eerst de groene olijvenpasta. Doe de olijven, de in stukken gesneden lenteui, knoflook, olijfolie en chilipoe...
Maak eerst de cranberry compote. Doe de cranberries in een pan en voeg de suiker en sinaasappelsap toe. Laat 7 minuten koken op halfhoog vuur. Verwarm...
Maak eerst de gekonfijte sjalotjes. Pel hiervoor de sjalotjes en snijdt ze in vieren. Smelt de boter en voeg de sjalotten, tijm en de kruidnageltjes t...
Doe het broodmix in de mengkom van de keukenmachine en voeg het water, de witte wijn en 4 eetlepels van de olijfolie toe. Draai circa 1 minuut tot er ...
Carpaccio: Meng in een blender de eieren, mosterd, citroensap, een snufje zout en een scheutje tabasco. Dek af en mix in pulse-stand. Zet dan de ble...
Verwarm de oven voor op 120ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Zorg dat de beslagkom en de gardes vetvrij zijn. Gebruik hiervoor de halve citroen...
Klop de slagroom met de fijne kristalsuiker in een ruime kom bijna stijf met een handmixer. Maak de mixer schoon. Splits de eieren voor de eierdooiers...
Schil de peren en laat het steeltje eraan zitten. Snijd het kroontje aan de onderkant eruit en zet ze op met de wijn, port, honing, steranijs, kaneel ...
Schil de peer, verwijder het klokhuis en snij in partjes. Doe een klontje boter en de olijfolie in de pan en voeg de peer, honing, peper en zout toe. ...
Pureer de champignons in de keukenmachine. Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de puree circa 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Leg d...
Snijd de groenten tot kleine stronkjes en stukjes. Kook deze beetgaar. Afgieten en op een schaal serveren. Giet de tafelzuren af en serveer deze in ee...
Zet de veldsla op ijswater. Roer de azijn, olijfolie en honing erdoor en breng de dressing op smaak met peper en zout. Proef en voeg eventueel meer ba...
Snijd de zalm in kleine blokjes. Snipper de sjalotjes en snijd 1 teen knoflook fijn. Doe dit samen in een kom en doe daarbij de kappertjes, tamari, di...
Een kerstdiner is extra bijzonder met een stukje wild op het menu. wild is eerlijk, mager vlees met karakter. De dieren hebben in alle vrijheid gege...
Schil de peren, snijd ze in parten en verwijder het klokhuis. Leg de parten in een pan. Voeg de bessensap of de wijn, het water, de basterdsuiker, hon...
Dep de sukadelapjes droog met keukenpapier. Bestrooi het vlees aan beide zijden met zout en peper. Pel en snipper de ui. Verhit de boter in de braadpa...
Doe de tuttifrutti in een pan. Voeg de honing, kaneelstokjes, kruidnagel en steranijs toe. Schenk een glas rode wijn uit en vul aan met water tot alle...
Laat de rollade minimaal een uur op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 175 °C. Verhit de boter in een passende braadpan op hoog vuur. Be...
Oven voorverwarmen op 200 graden. Haal de bevroren plakjes bladerdeeg met een mes van elkaar, laat ze 5-10 minuten ontdooien en verwijder de folie. ...
Voor de perentaartjes: Oven voorverwarmen op 180 °C. Meng in de keukenmachine de eieren en het amandelspijs tot een vloeibaar geheel. Verdeel dit ov...
Haal het vlees ongeveer drie kwartier voor bereiden uit de koelkast. Voor de saus: Verwarm de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en fruit hi...
Oven voorverwarmen op 180 °C. Kabeljauw en zalm in zes stukken snijden en in ovenschaal leggen. Gamba's ernaast leggen. Verdeel 50 gram van de roombo...
Was de schelpen om zand en vuil te verwijderen, gooi schelpen die al open zijn weg. Leg de schelpen in een mosselpan en schenk de wijn erover. Knofloo...
Meng voor de saus de mayonaise met de balsamicoazijn, truffel en gembersiroop. Breng op smaak met zout en peper. Zet apart tot gebruik. Maak de rucola...