De lekkerste recepten voor de winter!
Met de filter functie hieronder kunt u allerlei recepten vinden. Probeer maar eens!
1. Verhit een beetje olie in een wok of grote pan op middelhoge stand. Bak de gamba’s in de pan totdat ze gaar en goudbruin zijn. 2. Voeg naar sma...
Verwarm de oven voor op 190°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Bak de plakken ontbijtspek in een pan licht aan. Je hoeft ze niet helemaal door...
Breng een grote pan met water aan de kook. Kook de krieltjes in ongeveer 15 minuten gaar en giet ze daarna af. Meng intussen in een grote kom de may...
1. Verwarm de barbecue voor op middelhoge stand. 2. Meng in een kleine kom de zachte boter met de sambal oelek en fijngehakte knoflook. Breng op sma...
1. Snijd de onderkant van de witlofstronkjes en haal de blaadjes los. Meng de witlof, slamelange, spitskool, appel, radijsjes en bosui in een grote ko...
Schil de witte asperges en snijd 2 cm af van de onderkant. Kook ze 8 minuten in een koekenpan waar ze in kunnen liggen in gezouten water. Was de groen...
Schil de asperges met een dunschiller en kook ze gezouten water in 8 minuten gaar. Schep ze uit de pan en wikkel ze in een theedoek om ze warm te houd...
Doe de goed uitgelekte dompertjes met de in stukken gesneden vis, ketjap, maïzena en een mestpunt zout in een hoge mengbeker. Pureer kort en vorm er ...
Schil de aardappels en winterwortel met een dunschiller en snijd ze daarna in kleine blokjes. Doe ze in een pan. Voeg zout, 1 eetlepel olijfolie en ko...
Verwarm de oven voor op 180ºC. Vet een bakblik in met een opstaand randje van 20 bij 20 en bekleed met bakpapier. Vet het bakpapier ook royaal in met...
1. Schil de aardappelen en kook ze in 20 minuten gaar. 2. Wrijf de zalmfilets in met de olijfolie, bestrooi met zout en laat 5 minuten rusten. 3. Wa...
1. Verwarm de oven op 200ºC. 2. Halveer de schoongeboende aardappels in de lengte. Wrijf ze in met olijfolie. 3. Leg ze in een ovenschaal en bak ze...
Schil de knolselderij, ui en zoete aardappels. Snijd de groenten in stukjes. Bak alle groenten samen met de olijfolie en gedroogde salie aan in een gr...
Was de aardappels goed en halveer ze in de lengte. Smelt 25 gram boter in een grote pan. Leg de aardappels met het snijvlak naar beneden in de boter. ...
Bak 300 gr gepelde gamba’s in 4 el olijfolie 3 minuten op halfhoog vuur. Voeg 1 teentje knoflook toe uit de pers en een eetlepel citroenrasp. Roerba...
Leg de zalmfilets op een groot bord. Maak de marinade voor de zalm. Meng de dille, peterselie, citroenschil en venkelzaadjes met de olijfolie en smaak...
Wrijf de kabeljauwhaasjes in met zeezout en peper. Verwarm de olijfolie in een kleine steelpan. Voeg het venkelzaad en de ongepelde knoflookteentjes t...
Maak de mosselen schoon. Snijd de courgette in de lengte doormidden en snijd ze in halve plakken. Voeg 2 eetlepels boter en 1 eetlepel olijfolie in ...
Pel de uien, snijd ze doormidden en dan in dunne halve ringen. Schil de knolselderij en snijd in plakken, dan elke plak in blokjes. Doe 2 eetlepels ...
Kook de macaroni volgens de instructie op de verpakking gaar, voeg de visbouillon tabletten aan het kookwater toe. Verwarm de oven voor op 180ºC. S...
Schil de meloen, snijd deze doormidden en schep met een lepel de pitjes eruit. Schaaf of snijd de meloen in dunne plakken. Maak een dressing van 6 eet...
1. Verwarm de oven voor op 175ºC. 2. Snijd van de prei 5 cm van het groene gedeelte af en halveer in de lengte. Was de prei goed en laat ze uitlekken...
Kook de gehalveerde aardappelen in 20 minuten beetgaar in gezouten water. Snijd de uien in dunne ringen en fruit ze 5 minuten aan in 2 eetlepels olijf...
Meng de mayonaise met de citroenrasp. Bestrijk 4 sneetjes brood met de citroenmayonaise. Beleg 2 sneetjes met plakjes gerookte zalm en slablaadjes...
Maak eerst het beslag voor de groene flensjes. Pureer de spinazieblaadjes, sjalot en melk glad in een blender. Strooi de bloem erbij en daarna d...
1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de zoete aardappels in de lengte door. Kwast ze in met olijfolie en bestrooi ze met zeezout. Bak ze in ...
1. Verwarm de oven voor op 200ºC. 2. Breng 1 liter water met de 2 bouillontabletten aan de kook. Voeg de pasta toe en kook 5 minuten voor. 3. Sn...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de appel in stukjes en snipper de ui. Bak de appel en ui in 2 eetlepels roomboter 2 minuten aan. Voeg de zuurkoo...
Bak de frieten goudgeel volgens de instructie op de verpakking. Snijd de courgette doormidden en snijd ze in de lengte in plakken. Kwast ze in met oli...
1. Snijd de pompoen doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. 2. Schil de wortel en uien en snijd alles in plakken. ...
Week de rozijntjes in de wijn. Bekleed de glazen kom royaal met vershoudfolie, laat ook folie over de rand hangen. Snijd de mergpijpjes in de lengte d...
Leg de pruimen in een pan, schenk er 150 ml kokend water bij tot ze net onder staan. Voeg vanillesuiker, de witte wijn, de honing en de takjes tijm to...
Laat de kersen uitlekken in een vergiet. Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker. Schep het blikje kersen vlaaivulling in een kom. Voeg de uitgele...
Verwarm de oven voor op 175ºC. Bewaar 4 mooie stukjes zalm voor op de taartjes en doe de rest van de zalm in een hoge maatbeker. Snijd de witvis in s...
Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Maak de haricots verts schoon en snijd de broccoli in roosjes. Halveer de courgette en snijd ze ov...
Stap 1: Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de witlof in de lengte door. Vet een ovenschaal in met 2 eetlepels gezouten boter. Leg de struikjes witl...
Stap :Verwarm de oven op 180ºC. Maak de makreel schoon en verdeel in stukjes. Meng de pasta of rijst met de pesto. Stap 2: Snijd de puntpaprika in ri...
Stap 1: Verwarm de oven voor op 180ºC. Stap 2: Ontdooi de diepvries garnalen. Vet een ovenschaal in met de boter. Schil de wortel met een dunschiller...
Stap 1: Verwarm de oven voor op 180ºC. Stap 2: Was de mosselen en laat ze uitlekken in een vergiet. Snijd de tomaten in stukjes, de uien in halve rin...
1. Klop de eieren los met 2 eetlepels water. Voeg de fijngehakte bosuitjes toe en maal er zeezout en peper over naar smaak. Bak hiervan 4 grote omelet...
1. Kook de sushirijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat afkoelen. Meng op smaak met de suiker, zout en rijstazijn. Schaaf de komkommer bove...
stap 1. Marineer de gamba’s met het sap van een halve citroen en 3 eetlepels olijfolie. Snijd de citroenen in dikke plakken en kwast ze aan beiden z...
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking gaar. Bak de in plakjes gesneden wortel in de boter of olie totdat deze bijna gaar is. Voeg dan d...
1. Was de komkommer en snijd de helft in kleine blokjes. Strooi er royaal zeezout over en meng er de azijn en 1 eetlepel van de fijngehakte tuinkruide...
Stap 1. Breng de visbouillon met de laurierblaadjes en de roomboter zachtjes aan de kook. Zet het vuur laag en pocheer de zalm in 10 minuten net gaar....
stap 1. Maak het pancake beslag volgens de verpakking maar voeg 2 eitjes extra toe. Bak van het beslag 3 grote pancakes van 18 à 20 cm in een passend...
Stap 1: kook de rijst volgens de verpakking gaar. Snijd de uien in dunne ringen, snijd de puntpaprika’s in ringen en de knoflook in plakjes. Roerbak...
Stap 1: begin met de pernodsaus. Schenk de slagroom in een hoge pan en voeg de visbouillon toe. Laat op een halfhoog vuur inkoken tot een dikke saus. ...
stap 1: Verwarm de oven voor op 180ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg hier op de plakken Serranoham. Kwast beiden zijden in met olijfolie. B...
stap 1: Wikkel elk stukje kabeljauw in het midden met 3 plakjes ontbijtspek. stap 2: Verhit een kleine koekenpan met de olijfolie. Bak de stukken vis ...
stap 1: Ontdooi de gamba’s in een vergiet op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 180ºC. Pel ze, maar laat het staartje eraan zitten. stap 2:...
Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed een oven bakplaat met bakpapier en leg de scholfilets hierop. Bestrijk de scholfilets met wat olijfolie en...
Stap 1: schil de aardappels, knolselderij, pompoen en winterwortel met een dunschiller. Snijd de groenten in kleine stukjes of blokjes. Snijd de maïs...
Stap 1 Pel de uien en snijd ze in dunne ringen, doe ze in een kom. Rasp van de gewassen citroen de schil en zet apart. Halveer de citroen en knijp het...
Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de zoete aardappel grondig. Snijdt deze vervolgens in frietjes. Voeg de knoflook poeder, gerookte paprikapoede...
Verwarm de oven voor op 210°C. Klop de mosterd door de melk. Haal de stukken vis eerst door de blom, dan door de melk met mosterd en ten slotte door...
Boen de zoete aardappel goed schoon. Doe ze in een pan en voeg zoveel water toe tot ze onder staan. Breng aan de kook en kook ze in 25 minuten gaar. ...
Laat de kabeljauw en garnalen goed uitlekken in een vergiet. Leg de vis dan in een schaal en besprenkel met het sap van de limoenen. Verwarm de oven o...
Snijd de rode uien in dunne ringen, doe ze in een kommetje en knijp er het sap van 1 limoentje over en meng het goed. Snijd schil er rondom af en snij...
Meng de crème fraîche, dille, citroen, jeneverbessen en de rode ui in een diepe schaal. Maal er flink wat peper over. Snijd de haringen los en leg z...
Bak de zalmfilet 5 minuten op de huid in 2 eetlepels boter. Draai de zalm om met een spatel en bak ze 1 minuut verder. Haal uit de pan. Voeg nu 2 eetl...
De blauwe bessen garen in balsamicoazijn, zodat de smaak dieper wordt. Maak deze tosti bij voorkeur in de pan, de balsamico-bosbessen kunnen gaan lekk...
Bereid de Lekkerbekjes zoals aangegeven staat op de verpakking. Snijd ondertussen de avocado’s doormidden en verwijder de pit. Haal het vruchtvlees ...
Snijd de zalm in blokjes en de ham in reepjes. Snijd de venkel en courgette in stukjes. Wrijf de binnenkant van de weckpotjes in met olijfolie. Schep ...
Was de courgette en schaaf met de kaasschaaf in de lengte in lange plakken. Klop de eieren goed los. Smelt de boter in en grote koekenpan en verdeel d...
Snijd de uien en puntpaprika’s in dunne ringen. Fruit deze aan in de boter op halfhoog vuur. Laat ze daarna 15 minuten op laag vuur zacht en romig s...
Was de aardappeltjes en kook ze met schil in 20 minuten gaar. Verwarm de oven voor op 180ºC. Rasp de schil van de citroen af en snijd ze rest in part...
Kook de doperwtjes gaar en laat ze uitlekken in een vergiet. Snijd de prei in ringen en was ze goed. Bak de fijngehakte sjalotjes in de 2 eetlepels bo...
Verwarm de oven voor op 220ºC. Rol op een vel bakpapier het pizzadeeg voor de winterpizza uit tot een ronde lap. Schep er de mascarpone op en verdeel...
Snijd de zalm in blokjes. Snijd de lente-ui in ringetjes. Pureer de zalm en lente-uitjes met een staafmixer tot grof visgehakt. Breng op smaak met zou...
Verwarm de oven op 200ºC. Was de courgette en schaaf in de lengte lange plakken af met een kaasschaaf. Kruid de zalmfilets met peper en zout. Wikkel ...
Maak eerst de bladerdeegtaartjes. Verwarm de oven op 200ºC. Laat de plakjes deeg 5 minuten ontdooien. Snijd uit de plakjes bladerdeeg met behulp van ...
Drapeer de zalm op een mooie schaal. Schil de grapefruit en sinaasappel zo dik zodat ook het witte bittere gedeelte weg is. Snijd de partjes grapefrui...
1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de paprika’s in de lengte doormidden. Leg ze in een grote ovenschaal. Snijd de trostomaten elk in parten. H...
1. Schil de aardappels en snijd ze in stukjes van 2-3 cm. Bak de stukjes aardappel 20 minuten in de olie en voeg na 15 minuten de fijn geraspte ui en ...
1. Doe de bloem in een schaal en maak in het midden een kuiltje. Voeg de boter in blokjes toe, de eidooier, wijn en 50 ml water. Roer stevig met een h...
Een gezonde en lekkere mediterrane schotel met verse groentes, stukjes witvis en ei, vers gebakken stokbrood en olijfolie en aioli om te dippen. De ka...
1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Zeef de bloem over een grote kom, voeg de koude boter in kleine stukjes toe. Wrijf nu met de vingers de boter door ...
1. Breng 500 ml gezouten water aan de kook met de rozemarijn en 2 el olijfolie. Snijd de zalmfilet in stukjes, doe deze erin en laat ze 4 minuten zach...
Snijd de knolselderij, bleekselderij, wortel en prei in stukken. Snijd de champignons in kwarten. Smelt de boter in een grote braadpan en fruit de stu...
Verwarm de oven voor op 180ºC graden. Doe voor de rub de cranberries, boter, knoflook, honing, sinaasappelschil en de dragon in de keukenmachine en p...
Snijd de meloen doormidden. Schep de pitjes eruit. Schil de meloen. Schaaf het vruchtvlees in dunne plakjes. Doe ze in een schaal. Schenk de olijfolie...
Schil de avocado’s en wip de pit er uit. Snijd in stukken. Snijd de lente-uitjes in stukjes. Doe de avocado, lente-ui in een mengbeker. Rasp de schi...
Verwarm de olijfolie in een grote braadpan. Bak hierin 2 minuten aan beiden zijden de takjes trostomaatjes. Schep ze op en een bord. Dit is voor de ga...
Bereid de mie nestjes volgens aanwijzingen op de verpakking. Giet de mie af en laat goed uitlekken. Rasp de schil van de citroen en pers de citroen ui...
Was de snijbonen en haal 1 cm van de boven- en onderkant. Kook ze in de kruidenbouillon in 25 minuten gaar. Snijd de vleestomaat in halve plakken. Sni...
Verwarm de oven op 180ºC. Bak de kabeljauw aan beide zijden in 4 eetlepels olijfolie in 8 minuten gaar. Schep de vis uit de pan en voeg nog 2 eetlepe...
Bak de bagels indien nodig af zoals aangegeven op de verpakking. Halveer de bagels en besmeer deze met een dikke laag Philadelphia Drapeer de gerookt...
Artisjokken tuinboontjes dip: Kook de tuinboontjes 5 minuten beetgaar en laat afkoelen. Hak de ui fijn en bak in 2 eetlepels olijfolie samen met de d...
Was de courgette en schaaf over de lengte in dunne plakjes. Snijd de avocado overlangs doormidden en verwijder de pit en schil. Snijd het vrucht-vlee...
Snijd de asperges in stukjes van 3 cm. Spoel ze af onder stromend water en laat ze uitlekken. Snijd de courgette in blokjes. Maal peper en zout over d...
Bereid het brooddeeg volgens de verpakking en laat afgedekt 1 uur rijzen op een warme plek. Pel de eitjes en hak de dille fijn en zo ook de bieslook...
Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd het stokbrood in plakjes. Smelt de boter, bestrijk de sneetjes stok-brood aan beide zijden met de gesmolten bote...
Kook water in een pan met deksel voor de aardappelen en wortelen. Schil de aardappelen, snijd ze doormidden en kook ze in 20 minuten gaar. Snijd onder...
Maal wat zout en peper over de zalmfilets. Doe de slagroom met het vanillemerg in een klein steelpannetje en verkruimel het visbouillontablet erboven....
Verwarm de oven voor op 200ºC. Schil de bietjes en snijd ze in kleine partjes. Doe ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de halve uien en de ...
Maak de witlof schoon en snijd ze in repen. Snipper de sjalotten fijn en fruit deze aan in de boter in een braadpan. Voeg de saffraan toe en bak 2 min...
Kook de bietjes gaar. Laat ze afkoelen en schil ze. Rasp de bieten fijn. Snijd de lente-uitjes fijn en voeg bij de bietjes. Schenk het bier erop en vo...
Smelt de boter in een koekenpan. Voeg in een keer de bloem toe en blijf roeren tot het een dikke gladde pasta wordt. Voeg nu onder stevig roeren de vi...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg op de bakplaat de deegplakjes met 2 cm tussenruimte van elkaar. Haal van elk pl...
Scheur het brood in stukjes. Verhit een royale laag olie in de koekenpan en bak hierin de stukjes brood goudbruin. Schep het brood uit de pan. Ontvel ...
Snijd de krabsticks in plakjes. Schil de aardappels. Laat ze heel en kook ze 10 minuten voor. Laat ze goed uitlekken in een vergiet. Snijd ondertussen...
Verwarm de oven voor op 190 graden. Bereid de Mediterraanse vis zoals op de verpakking staat aangegeven. Meng in een kom de rucolamelange, olijfolie e...
Kneed de boter, kwark, een snufje zout, tarwemeel en twee eetlepels koud water tot een glad deeg. Maak van het deeg een bol en verpak in de vershoudfo...
Snijd de ijsbergsla doormidden en snijd de helften in kwarten. Was de sla voorzichtig en dep ze droog. Blancheer eerst de doperwtjes beetgaar, doe ze ...
Was de asperges en snijd 2 cm van de onderkant. Snijd ze in de lengte doormidden. Wentel ze door 1 eetlepel olie. Verhit de grillpan 3 minuten voor en...
Verwarm de oven voor op 180ºC. Vet de ovenschaal in met de roomboter. Was de courgettes en schaaf met een kaasschaaf lange linten van de courgettes. ...
Verwarm de oven voor op 220ºC. Rol op een vel bakpapier het pizzadeeg voor de winterpizza uit tot een ronde lap. Schep er de mascarpone op en verdeel...
Verwarm de oven op 200ºC. Schil de wortels met een dunschiller. Halveer de wortel in de lengte. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Halveer...
Verwarm de helft van de olijfolie en bak de kerstomaatjes 2 minuten aan. Voeg de knoflookplakjes en de ui-ringen toe en bak nog 2 minuten op halfhoog ...
Steek uit de sneetjes brood 4 sterren met een uitsteekvormpje of als u dat niet heeft snij de korstjes van de sneetjes brood en snijd ze schuin door. ...
Breng de zalm op kamertemperatuur. Kook de tagliatelle volgens de instructie op de verpakking en bewaar 100 ml van het kookvocht bij het afgieten. Sni...
Verwijder de uiteinden van de sperzieboontjes, snijd ze in stukjes en kook ze beetgaar. Kook de rijst volgens de instructie op de verpakking. Snipper...
Schep de aardappelpartjes in een ovenschaal om met olijfolie. Zet de schaal in de oven en zet deze op 225 °C. Bak de aardappeltjes, vanaf het moment ...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en bak de Iglo Fish Burgers in de oven zoals staat aangegeven op de verpakking. ...
Kook de spaghetti volgens de instructie op de verpakking al dente. Snijd de knoflook in plakjes, de tomaten in vier parten en verwijder de zaadjes. Sn...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Verhit 4 eetlepels olijfolie in een wok en roerbak 200 gram spinazie tot het slinkt voeg de knoflook toe en rasp van d...
Kook de gele rijst gaar volgens de verpakking. Fruit de ui in de boter met de texmex kruiden op zacht vuur. Giet de rijst af in een vergiet en voeg he...
Laat de kabeljauw, indien nodig ontdooien. Snijd de venkel in stukken. Snipper de uien en snijd 2 tenen knoflook fijn. Snijd de blaadjes van de peters...
Snijd de verse zalmfilet in piep kleine blokjes, meng met het limoensap. Snijd de gerookte zalm ook in kleine stukjes. Smelt de boter met het laurier ...
Snijd de asperges in plakjes van 1 1/2 cm. Kook ze 3 minuten in kokend water. Laat ze uitlekken in een vergiet. Haal de binnenste malse slablaadjes lo...
Schil de aardappels en breng met zout aan de kook. Laat 20 à 25 minuten gaar koken. Bereid ondertussen de groentes, snijd de bleekselderij in boogjes...
Schil de aardappels, snijd in stukken en kook ze met wat zout in 20 minuten gaar. Rasp ondertussen de bietjes fijn. Maak de makreel schoon en verdeel ...
Schil de aardappelen en kook ze 10 minuten voor. Daarna in de keukenmachine grof raspen. Verwarm de grilloven voor op 180ºC. Snijd de sjalotjes in r...
Verwarm de oven voor op 210°C. Haal het bladerdeeg ongeveer 10 minuten voor de verwerking uit de koelkast. Snipper de sjalotten en snijd de knoflook ...
Carpaccio: Meng in een blender de eieren, mosterd, citroensap, een snufje zout en een scheutje tabasco. Dek af en mix in pulse-stand. Zet dan de ble...
Snijd de zalm in kleine blokjes. Snipper de sjalotjes en snijd 1 teen knoflook fijn. Doe dit samen in een kom en doe daarbij de kappertjes, tamari, di...
Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de krieltjes in 15 minuten goudbruin en gaar. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper. Verhit onde...
Kook de tagliatelle in ruim kokend water met wat zout. Kijk voor de kooktijd op de verpakking. Snijd de courgette in kleine blokjes. Snijd de zalm in ...
Verwarm de oven voor op 230°C. Leg de vissticks op een bakplaat met bakpapier en plaats in het midden van de oven. Verwarm gedurende 15 minuten. D...
Kook de eieren hard, kook de sperziebonen zo kort mogelijk, snij intussen de sla, tomaat, ui en later de boontjes. Laat de tonijn uitlekken, doe sla, ...
Kook de aardappelen en snijd 4 stevige plakken van ca. 1 cm. Hierop leg je straks de zalm. Snijd de courgette in dunnen plakken en de ui in ringen. Ne...
Schil de komkommer met schil in de lengte tot lange stroken. Lente-uitjes in kleine ringetjes snijden. Schil de grapefruit. Snijd de partjes vruchtvle...
Breng een pan met water aan de kook. Voeg de rijst toe en laat deze op de aangegeven tijd in open pan gaarkoken. Daarna vijf minuten met deksel erop n...
Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd intussen de courgette en de zalm in blokjes van 1 cm. Verhit de olie in een pan me...
Breng een pan met het liter water aan de kook. Verkruimel het bouillontablet erboven en zet het vuur laag. Leg de kip in de bouillon en laat in 20 min...
Was de groenten onder de koude kraan en snijd ze in grove stukken. Bind de kruiden met een stukje keukentouw bij elkaar. Verhit in een grote soeppan d...
Snijd de dille fijn en meng de met de suiker, peper en 1/2 theelepel zout. Strooi de helft van het dillemengsel in de schaal. Leg de moot zalm erop en...
Haring in schaal leggen met uien en laurierblaadje ertussen. Crème fraîche loskloppen en mengen met slagroom, zout, peper, mosterd, mierikswortel en...
Bak de krieltjes in olijfolie 10 tot 12 minuten in een koekenpan goudbruin en gaar. Snijd de bietjes in plakken of blokjes. Verwarm de bietjes in een...
Kook de eieren hard. Pluk de bladeren van de kropsla. Was en droog de sla. Blancheer de sperziebonen in ruim kokend water met een beetje zout. Snijd d...
Kook de macaroni volgens de instructie op de verpakking. Halveer de trostomaatjes. Pers de knoflook, voeg deze toe aan de balsamicoazijn en breng op s...
Bekleed een lage bakvorm met de bladerdeeg en bak volgens de instructie op de verpakking. De crème Laat de melk warm worden met een opgesneden va...
Kook de farfalle gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. En giet deze af. Voeg een beetje olijfolie toe om te zorgen dat het niet aan elk...
Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar. Kook de eieren in circa 8 minuten hard. Verwijder de puntjes van de sperziebonen. Kook ...
Verdeel de zalmpaté over de toastjes. Garneer met kleine takjes verse kruiden. Verwarm de pasteibakjes en de ragout volgens de aanwijzingen op de ver...
Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet een ovenschaal in met een eetlepel van de olijfolie. Bestrooi de zalmstukken met peper en zout en leg deze in een...
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg het bladerdeeg op het aanrecht om te ontdooien. Verwijder de houtachtige onderkant van de groene asperges en snij...
Leg de asperges voor gebruik een kwartiertje in koud water. Kook intussen vier eieren in 8 minuten hard. Laat de eieren schrikken onder koud water, pe...
Verhit de olie in een braadpan en bak de paprika hierin gedurende vijf minuten op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en chili toe, bak deze 30 seconden...
Oven voorverwarmen op 180 °C. Kabeljauw en zalm in zes stukken snijden en in ovenschaal leggen. Gamba's ernaast leggen. Verdeel 50 gram van de roombo...
Was de schelpen om zand en vuil te verwijderen, gooi schelpen die al open zijn weg. Leg de schelpen in een mosselpan en schenk de wijn erover. Knofloo...
Dop de sperziebonen, snijd ze doormidden en kook ze in weinig water met wat zout 5 minuten. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit 2 eetle...
Verwarm de oven op 225 graden of steek de barbecue aan. Snijd de courgette in dunne plakken en de lente-uitjes in kleine ringen. Snijd de limoen in pa...
Doe de garnalen in een schaal. Rasp de groene schil van de limoenen erboven. Pers de vruchten uit en houd het sap apart. Besprenkel de garnalen met de...
Visfilets bestrooien met peper en zout en inwrijven met bloem. Even de pijnboompitten op middel vuur bruin bakken. Uit de pan halen en wat boter en ol...
Zo zie je maar, gamba's zijn uitermate geschikt om te roerbakken, net als groente. Een snelle en gezonde bereiding met duizenden variëteiten. Ik geef...
Rasp de helft van de citroenschil in de olijfolie. Hak de kervel fijn en meng dit samen met een snufje zout en peper door de citroenolie. Met een staa...
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een ingevette vorm van 24 cm doorsnee met de plakjes bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem. Kook de roosje...
1. Rasp de schil dun van de citroen en pers de vrucht uit. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de plakjes knoflook goudgeel in de olie. Bak de ro...
Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder beschadigde en openstaande schelpen. Snijd ondertussen de gember fijn. Halveer de peper in de lengte e...
Kook de geschilde asperges 5 minuten. Klop de bloem, de eieren met de kruiden tot een beslag. Leg de afgekoelde asperges in een stervorm in een lage b...
Klop in een schenkkan het meel, de karnemelk, de eieren en de vanillesuiker tot een beslag. Schenk in een pannetje een beetje zonnebloemolie en schen...
Roerbak de spinazie in een scheutje olijfolie. Laat goed uitlekken. Meng de roomkaas met de tapenade, fijngeknipte peterselie en geraspte citroen. L...
Kook de pasta beetgaar volgens de instructies op de verpakking. Laat de ontdooide spinazie goed uitlekken (gebruik hiervoor een zeef) en warm de spina...
Snipper de sjalotten. Schraap de worteltjes en snijd in plakjes. Peultjes schoonmaken. Wijn in steelpannetje zachtjes verwarmen. Fruit de sjalotten in...
Krieltjes volgens gebruiksaanwijzing in de magnetron bereiden of in koekenpan bakken en iets af laten koelen. Sperziebonen schoon maken, halveren en i...
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de sperziebonen aan kop en staart schoon en kook ze in 6-8 minuten beetgaar. Ko...
Doe de garnalen in een schaal. Rasp de groene schil van de limoenen erboven. Pers de vruchten uit en houd het sap apart. Besprenkel de garnalen met ol...
Meng de suiker en boter tot een geheel. Voeg dan rustig zout, bloem en eieren toe en laat het deeg afgedekt in de koelkast rusten. Verwarm de oven voo...
Snijd de kipfilet overlangs in plakken. Bak in olijfolie bruin. Giet het pakje tomato fritto over de kipfilet en verwarm. Voeg de kappertjes toe. Kook...
Snijd de ui en knoflook fijn en de groenten in reepjes en kleine blokjes. Zet een grote pan op het vuur en verwarm hierin de olijfolie. Bak hierin de...