De lekkerste recepten voor december!
Met de filter functie hieronder kunt u allerlei recepten vinden. Probeer maar eens!
Verwarm de oven voor op 170ºC. Rasp de schil van de sinaasappel voor 2 eetlepels. Niet het witte gedeelte dat is bitter. Snijd de sinaasappel door en...
Bagel zalm, roomkaas: Snijd een geroosterde bagel open en bestrijk beide zijden met roomkaas en mierikswortel pasta. Bestrooi met citroenrasp en bele...
Verwarm de oven voor op 175ºC. Klop de eieren los met de eidooiers en slagroom. Mix de suiker, vanillesuiker en citroenrasp erdoor. Zeef de bak meel ...
Kook de pasta gaar volgens de verpakking. Kook de doperwtjes gaar en spoel ze koud af. Snijd de nectarines en aardbeitjes in partjes. Snijd de punt pa...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de uien in dunne ringen. Fruit de uien 15 verder tot ze heel zacht zijn. Breng op smaak met zout en peper. Rol h...
Schil de witte asperges en snijd 2 cm af van de onderkant. Kook ze 8 minuten in een koekenpan waar ze in kunnen liggen in gezouten water. Was de groen...
Verwarm de oven voor op 160ºC. Doe de boter in een mengkom. Snijd het vanillestokje in de lengte door en schraap het merg eruit. Voeg dit samen met d...
Schil de asperges met een dunschiller en kook ze gezouten water in 8 minuten gaar. Schep ze uit de pan en wikkel ze in een theedoek om ze warm te houd...
Doe de goed uitgelekte dompertjes met de in stukken gesneden vis, ketjap, maïzena en een mestpunt zout in een hoge mengbeker. Pureer kort en vorm er ...
Schil rasp een 1/2 komkommer en laat die uitlekken in een vergiet. Kook de 125 gram doperwtjes gaar en spoel ze koud af. Doe 200 gram Griekse volle ...
Kook 300 gr doperwten gaar en laat ze uitlekken. Meng met 200 gr roomkaas, 2 el fijngehakte bosuitjes, 2 el olijfolie,1 el citroen rasp en 1 tl gedroo...
Kook de groene asperges in 8 minuten knapperig en spoel ze koud af. Drapeer de plakjes vlees in het midden op een mooie schaal. Was de courgette en sc...
Laat de kiprollade 30 minuten op kamertemperatuur komen. Smelt de boter in een braadpan en bak de kip rond om goudbruin. Voeg de wijn toe, 4 blaadjes ...
Verwarm de oven op 170ºC. Vet twee kleine springvormen in van 20 cm en bekleedt ze met bakpapier. Doe de eieren in een blender en voeg de spinaziebla...
Schil de aardappels en winterwortel met een dunschiller en snijd ze daarna in kleine blokjes. Doe ze in een pan. Voeg zout, 1 eetlepel olijfolie en ko...
Verwarm de oven voor op 180ºC. Vet een bakblik in met een opstaand randje van 20 bij 20 en bekleed met bakpapier. Vet het bakpapier ook royaal in met...
1. Schil de aardappelen en kook ze in 20 minuten gaar. 2. Wrijf de zalmfilets in met de olijfolie, bestrooi met zout en laat 5 minuten rusten. 3. Wa...
1. Verwarm de oven op 200ºC. 2. Halveer de schoongeboende aardappels in de lengte. Wrijf ze in met olijfolie. 3. Leg ze in een ovenschaal en bak ze...
1. Snijd de snack komkommertjes in plakjes en schep dit als eerste rij op een grote schaal. Snijd de bosuitjes in ringetjes en strooi dit over de komk...
1. Snijd eerst de paksoi, paprika en uien in grove stukken. 2. Smelt de boter in een braadpan en bak de filetlapjes aan beide zijden 1 minuut aan. ...
1. Verwarm de oven voor op 220ºC. 2. Roerbak het rundergehakt 7 minuten in 2 eetlepels olijfolie 3. Voeg de komijnpoeder, knoflook, 1 eetlepel ge...
1. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. 2. Pel de ui en hak fijn. 3. Schil de wortelen met een dunschiller en snijd in plakjes. 4...
1. Bestrooi de kippendijfilet met de komijnpoeder, paprikapoeder, zout en peper. 2. Snijd de citroen in plakken. 3. Halveer de olijven grof en sni...
Maak het deeg volgens de instructie op de verpakking en laat het rijzen. Maak ondertussen de custardvulling. Maak de custardpoeder aan met 2 eetl...
Snijd van de tomaten anderhalve centimeter van de bovenkant. Hol ze uit met een lepel. Leg ze omgekeerd op een bord om uit te laten lekken. Klop...
Snijd de mueslibollen open. Bestrijk ze dik met zachte geitenkaas. Strooi er gehakte walnoot over. Druk er blauwe bessen in en top af met kleine ...
Snijd van de asperges 4 cm van de onderkant. Kook ze in 4 minuten beetgaar. Spoel ze koud af en snijd ze in de lengte door. Beleg 4 sneetjes broo...
Bestrijk 4 sneetjes brood dun met mayonaise. Beleg 2 sneetjes royaal met de plakjes vlees. Verdeel de kaas, pijnboompitjes en de dressing erover. ...
Meng de mayonaise met de citroenrasp. Bestrijk 4 sneetjes brood met de citroenmayonaise. Beleg 2 sneetjes met plakjes gerookte zalm en slablaadjes...
Schaaf de gewassen komkommer in dunne plakjes. Bestrijk 4 sneetjes brood met roomkaas. Beleg 2 sneetjes brood met plakjes komkommer en dek af me...
Maak eerst het beslag voor de groene flensjes. Pureer de spinazieblaadjes, sjalot en melk glad in een blender. Strooi de bloem erbij en daarna d...
1. Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen. Kook de verse pasta volgens de verpakking gaar. 2. Haal de binnenste slablaadjes los van de krop...
1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de zoete aardappels in de lengte door. Kwast ze in met olijfolie en bestrooi ze met zeezout. Bak ze in ...
1. Verwarm de oven voor op 200ºC. 2. Breng 1 liter water met de 2 bouillontabletten aan de kook. Voeg de pasta toe en kook 5 minuten voor. 3. Sn...
1. Verwijder de buitenste bladeren van de ijsbergsla en snijd de krop in vieren. Grill ze kort in een hete grillpan voor extra smaak. Gril ook e...
1. Laat de varkenshaasjes op kamertemperatuur komen. 2. Kook de krieltjes 10 minuten voor en laat uitlekken in een vergiet. Meng de krieltjes da...
1. Verwarm de oven op 180ºC. 2. Pel de rode ui, halveer en snijd in dunne halve ringen. 3. Snijd de courgette in de lengte door. Hol de courget...
1. Schil de aardappelen en kook ze in 20 minuten gaar. 2. Kook de doperwtjes 5 minuten in kokend water en giet ze af. 3. Houd een handje spinazi...
Schil de asperges met een dunschiller en snijd 2 cm van de onderkant af. Breng in een hapjespan gezouten water aan de kook en schep de asperges erin. ...
Verwarm de oven voor op 180ºC. Schil de witte asperges met een dunschiller. Snijd van alle asperges 2 cm van de onderkant af. Kook de witte asperges ...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Bak de aardappeltjes in de oven goudbruin. Kook de eitjes in 4 minuten halfzacht. Was de groene asperges en snijd ze i...
Verwarm de oven op 160ºC. Mix de zachte boter met de suiker, vanillesuiker en een mespunt zout romig. Pureer de spinazie met de eieren in de keukenma...
Maak de venkel schoon en bewaar het venkelgroen voor de garnering. Snijd hem fijn. Roerbak de venkel in 2 eetlepels olijfolie in 4 minuten knapperig e...
Laat de havermout een half uurtje weken in 400 ml warm water. Verwarm je oven voor op 180ºC. Snijd de dadels in kleine stukjes en breek de hazelnoot ...
Verwarm de oven op 180ºC. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg de plakken ham erop. Bestrijk beiden zijden in met olijfolie. Bak de ham in 8 minute...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd het kapje van de afbakbollen en hol ze uit. Laat 2 cm broodkruim zitten. Bestrijk de binnenkant met olijfolie. S...
Verwarm de oven op 180ºC. Leg de trostomaatjes in een passend ovenschaaltje en besprenkel met olijfolie. Bak ze 10 minuten in de oven. Meng de pesto ...
1. Verwarm de oven voor op 220ºC. Snijd de nectarines of appeltjes in plakjes en wentel ze door 1 eetlepel olijfolie. Snijd de banaan en aardbei in p...
1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Leg ze op elkaar en rol het uit tot een langwerpige lap. Snijd het bij tot 22 bij 18...
1. Doe alle ingrediënten in een pan en breng aan de kook, zet het vuur zacht en laat 3 minuten pruttelen. Laat daarna afkoelen. 2. Schil de mango en...
- Voor gevulde eitjes met wasabi en sesamzaad: Kook de eieren in 10 minuten hard en pel ze onder koud stromend water. Halveer de eieren en wip de eid...
- Voor gele paprika dip met amandel: Laat de paprika’s uitlekken. Snijd ze open en verwijder de zaadjes met een blad keukenpapier. Snijd ze in stuk...
1. Boterham met pindakaas bestrijken met een likje sambal badjak. Aftoppen met een in plakjes gesneden snack komkommer en tuinkers. 2. Boterham met...
1. Was de komkommer en snijd de helft in kleine blokjes. Strooi er royaal zeezout over en meng er de azijn en 1 eetlepel van de fijngehakte tuinkruide...
Schil de aardappels en snijd in blokjes. Snijd de uien in dunne ringen. Smelt de boter en olie in een braadpan en bak hierin de aardappels en uien 5 m...
1. Maak eerst de muntsaus. Pureer alle ingrediënten tot een saus. Smaak af met zout en peper. Verwarm de oven op 220ºC. Bestrooi de varkenshaasjes m...
Stap 1. Maak eerst de pesto, doe alle ingrediënten in de kom van de keukenmachine en pureer tot een dikke pesto. Kruid af met zout en peper. Kook de ...
Stap 1. Verwarm de oven op 180ºC. Stap 2. Bak de rollade rondom aan in de boter. Schep in een schaal en schuif in de oven. Bak de rollade 30 minut...
Stap 1. Breng de visbouillon met de laurierblaadjes en de roomboter zachtjes aan de kook. Zet het vuur laag en pocheer de zalm in 10 minuten net gaar....
1. Kook de eitjes 4 minuten half hard. Snijd het oude broodje of boterhammen in blokjes. Verwarm 2 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels boter in een koe...
stap 1. Maak het pancake beslag volgens de verpakking maar voeg 2 eitjes extra toe. Bak van het beslag 3 grote pancakes van 18 à 20 cm in een passend...
stap 1. Snijd de sjalotten fijn en fruit ze aan in een braadpan, voeg de risottorijst toe en schep alles goed om. Schenk de bouillon erbij en laat 15 ...
Stap 1. Laat de kiprollade 1 uur op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 180º. Smelt de boter in een grote braadpan. Bak hier in de rollad...
Bereid de Lekkerbekjes zoals aangegeven staat op de verpakking. Snijd ondertussen de avocado’s doormidden en verwijder de pit. Haal het vruchtvlees ...
Kook de Salade Pasta Penne in 11 min. 'al dente'. Giet af en spoel koud onder de kraan. Laat goed uitlekken. Halveer de cherry tomaten en mozzarella. ...
Leg de tortilla’s verdeeld op het aanrecht. Smeer een laagje HEKS’NKAAS® Origineel op een tortilla, daarop verdeel je gelijkmatig een laagje carp...
Kook de eieren en snijd ze in 4 parten Snijd Romaine sla in repen (of pluk van baby Romaine de bladeren los van het stronkje) Halveer de tomaatjes ...
Snijd de zalm in blokjes en de ham in reepjes. Snijd de venkel en courgette in stukjes. Wrijf de binnenkant van de weckpotjes in met olijfolie. Schep ...
Was de courgette en schaaf met de kaasschaaf in de lengte in lange plakken. Klop de eieren goed los. Smelt de boter in en grote koekenpan en verdeel d...
Verdeel de yoghurt over twee wijde kommen. Snijd de snack komkommertjes in plakjes en verdeel ze over de kommen. Snijd de avocado in parten. Snijd een...
Verwarm de oven voor op 180ºC. Doe de tomaten in een passende ovenschaal en besprenkel met olijfolie en maal er zeezout en peper over. Bak de tomaatj...
Ontpit de dadels en doe ze in een keukenmachine. Voeg de rest van de ingrediënten toe en pureer kort tot een stevig noten dadeldeeg. Bekleed de sprin...
Klop de eieren met de eidooiers los. Doe het zelfrijzend bakmeel in een kom en klop beetje bij beetje de melk erdoor. Klop dan in gedeeltes het eimeng...
Maak eerst de sambal, halveer de kerstomaatjes. Snijd de sjalotjes fijn en snijd de pepers in ringetjes. Fruit deze aan in de olijfolie. Voeg de trass...
Verwarm de oven voor op 180ºC. Beleg een bakplaat met een vel bakpapier. Leg de plakken Parmaham erop en kwast ze aan beiden zijden in met olijfolie....
Kook de spaghetti in de bouillon beetgaar. Snijd de sjalotjes fijn en fruit ze aan in 25 gram boter. Voeg de doperwtjes toe en laat 5 minuten zachtjes...
Maak eerst de basilicumolie. Pureer de basilicum met de olijfolie fijn. Giet over in een fijn vergiet. Laat goed uitlekken en druk de restjes met de a...
Verwarm de oven voor op 180ºC. Stapel de plakjes ontdooid bladerdeeg op elkaar. Rol het uit op een met bloem bestrooide plank tot een langwerpige lap...
Kook op een halfhoog vuur de sinaasappelsap, honing en rozemarijntakjes in tot een siroop en laat afkoelen. Verwarm de oven voor op 160ºC. Vet het ba...
Snijd de uien en puntpaprika’s in dunne ringen. Fruit deze aan in de boter op halfhoog vuur. Laat ze daarna 15 minuten op laag vuur zacht en romig s...
Was de aardappeltjes en kook ze met schil in 20 minuten gaar. Verwarm de oven voor op 180ºC. Rasp de schil van de citroen af en snijd ze rest in part...
Maak eerst het korstdeeg. Zeef de bloem boven een kom en snijd de boter in kleine blokjes. Meng dit met de vingertoppen tot deegkruimels. Maak een kui...
Kook de doperwtjes gaar en laat ze uitlekken in een vergiet. Snijd de prei in ringen en was ze goed. Bak de fijngehakte sjalotjes in de 2 eetlepels bo...
Spoel de quinoa in een vergiet af. Kook de quinoa gaar volgens de instructie op de verpakking. Snipper de uien en snijd de topjes van de pepers en sch...
Verwarm de oven op 180ºC. Was de komkommers en snijd ze in de lengte doormidden. Haal met een theelepel de zaadjes eruit. Laat ze ondersteboven uitle...
Was de aardappelen en kook ze met schil in 25 minuten gaar. Maak de dressing: Doe de rucola, spinazie, bieslook, peterselie, citroenrasp en sap en de ...
Schil de asperges en kook ze in gezouten water beetgaar. Verwarm een grillpan en bestrijk de kipfilets met olie. Grill de kipfilets aan beiden zijden ...
Verwarm de oven op 180ºC. Smeer de beenham in met mosterd. Leg de ham in een ingevette ovenschaal. Pureer de basilicum samen met de olijfolie tot een...
Verwarm de oven voor tot 200 °C. Verhit de margarine in een braadpan en fruit de ui al omscheppend 3 min. Voeg de kipstukjes toe en bak ze al omsch...
Verwarm de oven voor op 190 ºC. Snijd de uien in (halve) ringen en bak dit 5 minuten met olijfolie in de pan tot de ringen zacht zijn. Voeg vervolge...
1. Doe de bloem, boter, basterdsuiker, zout, anijszaad, kardemom in de keukenmachine. Draai tot de boter vermengd is met de bloem. Voeg het ei en wate...
1. Schil de bospeentjes met een dunschiller en schaaf daarna in de lengte lintjes van de bospeentjes. Snijd de lintjes in de lengte door. Doe ze over ...
1. Wrijf de biefstukjes in met 1 eetlepel vissaus en 1 eetlepel olijfolie. Laat 10 minuten marineren. Kook de boontjes in circa 12 minuten beetgaar. G...
stap 1. Kook de krieltjes in 15 minuten beetgaar. Ze moeten stevig blijven. Maak ondertussen de dressing voor de krieltjes. Meng de olijfolie met de p...
1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Plaats de takken kerstomaatjes in een ovenschaaltje en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie. Bestrooi met zeezout ...
1. Kook de doperwtjes beetgaar in 4 minuten en laat ze uitlekken. Pureer ze samen met de muntblaadjes en 1 el olijfolie tot een dikke pesto. Breng op ...
1. Meng het kipgehakt met de kipkruiden, paneermeel, knoflook en de lente-uitjes. Vorm er vier platte schijven van en leg ze op een vel bakpapier. Leg...
1. Kook de eieren in 8 minuten hard, laat ze schrikken en pel ze onder koud stromend water. Halveer de eitjes. 2. Maak het sausje, meng de mayo met d...
1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil. Snijd hem daarna in parten. Roer de boter zacht en meng met 2 el van d...
1. Schil de bospeentjes met een dunschiller en snijd ze in de lengte door. Verwijder de taaie draden van de bleekselderij en snijd ze ook in de lengte...
stap 1. Maak eerst de eiragout, kook de eitjes hard, pel ze onder koud stromend water en hak ze fijn. stap 2. Verwarm de oven voor op 190ºC. Rol de ...
stap 1. Breng de kippenbouillon met de rijst aan de kook, zet het vuur zacht en laat 20 minuten zachtjes koken. Snipper de ui en bak in 4 eetlepels ol...
1. Leg in een vergiet of zeef 3 vellen keukenpapier. Schenk hierop de yoghurt. Dek af met een bord en laat een nacht uitlekken. 2. Boen de sinaasappe...
1. Kook de bosbessen samen met de honing 10 minuten tot een dikke compote. Week de gelatine blaadjes in royaal koud water. Bekleed het bakblik met bak...
Bak de bagels indien nodig af zoals aangegeven op de verpakking. Halveer de bagels en besmeer deze met een dikke laag Philadelphia Drapeer de gerookt...
Cupcakes: snijd 1 sinaasappel in plakken en halveer ze. Smelt 1 eetlepel boter in een koekenpan en bak ze op laag vuur gedurende 4 minuten. Voeg 6 eet...
Bodem: Smelt de kokosolie. Doe de koek, ontpitte dadels, noten en havermout in de kom van đe keukenmachine en pulse tot grof kruim. Voeg de gesmolten...
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de paksoi in reepjes, de prei in ringen, de worteltjes in plakjes, de ui en paprika in s...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de ui in parten, de paprika in repen en halveer de tomaten. Snijd de knoflook fijn. Leg bakpapier op een bakplaa...
Was de courgette en schaaf over de lengte in dunne plakjes. Snijd de avocado overlangs doormidden en verwijder de pit en schil. Snijd het vrucht-vlee...
Week de satéstokjes in koud water. Snijd de kip in blokjes en meng ze met de knoflook, gember, sojasaus en sambal. Laat 30 minuten marineren. Was ond...
Snijd de asperges in stukjes van 3 cm. Spoel ze af onder stromend water en laat ze uitlekken. Snijd de courgette in blokjes. Maal peper en zout over d...
Kook de eieren in 10 minuten hard, koel ze onder koud stromend water en pel ze. Leg de helft van de eieren in het bietensap en de ander helft in kurku...
Bereid het brooddeeg volgens de verpakking en laat afgedekt 1 uur rijzen op een warme plek. Pel de eitjes en hak de dille fijn en zo ook de bieslook...
Verwarm de oven op 200ºC. Klop de eieren los met de slagroom, tuinkruiden en geraspte kaas. Maal er naar smaak wat zout en peper over. Bekleed een ba...
Kook de doperwtjes in 5 minuten beetgaar. Giet ze af en laat ze afkoelen. Schil de avocado’s en snijd het vruchtvlees in stukken. Snij de helft van ...
Schaaf de courgette met een kaasschaaf in mooie linten. Bestrooi ze met zout en laat ze 10 minuten rusten. Laat ondertussen de tonijn uitlek-ken in e...
Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd het stokbrood in plakjes. Smelt de boter, bestrijk de sneetjes stok-brood aan beide zijden met de gesmolten bote...
Was de asperges, snijd de onderkant weg en schil ze rondom met een dunschiller. Vang de schillen op in een bak. Doe de asperges met de schillen in en ...
Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier. Doe alle koeken voor de bodem in een keukenmachine en puls ze grof. Verdeel dit over de bodem en dr...
Kook water in een pan met deksel voor de aardappelen en wortelen. Schil de aardappelen, snijd ze doormidden en kook ze in 20 minuten gaar. Snijd onder...
Pel de knoflook en de ui en snijd in stukjes. Snijd de paprika in reepjes. Spoel de kikkererwten af en doe ze met de ui en knoflook in een mengkom en ...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de onderkant van de stronken witlof en halveer ze in de lengte. Verwijder de harde kern. Breng een pan water aan...
Snij kleine roosjes van de broccoli en hak de steel in grove stukken. Verhit de groentebouillon en kook de roosjes net gaar. Haal de roosje uit de bou...
Snijd de gele paprika in reepjes en bak ze 5 minuten in de olijfolie. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee. Schep uit de pan en laat afkoelen. Sni...
Verwarm de oven voor op 190 graden. Bereid de Mediterraanse vis zoals op de verpakking staat aangegeven. Meng in een kom de rucolamelange, olijfolie e...
Kneed de boter, kwark, een snufje zout, tarwemeel en twee eetlepels koud water tot een glad deeg. Maak van het deeg een bol en verpak in de vershoudfo...
Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol de pizza uit op het meegeleverde bakpapier. Bestrijk de pizza met een dunne laag pizzasaus. Snijd de tomaten i...
Schil de aardappels en snijd ze doormidden. Breng 1½ water aan de kook en voeg de kruiden bouillontabletten toe. Kook de aardappelen in 30 minuten ga...
Maak eerst het deeg. Doe de bloem in de keukenmachine en snijd de boter in blokjes en voeg ze bij de bloem. Voeg de Parmezaanse kaas, kerriepoeder en ...
Was de asperges en snijd 2 cm van de onderkant. Snijd ze in de lengte doormidden. Wentel ze door 1 eetlepel olie. Verhit de grillpan 3 minuten voor en...
Verwarm de oven voor op 180ºC. Vet de ovenschaal in met de roomboter. Was de courgettes en schaaf met een kaasschaaf lange linten van de courgettes. ...
Was de witlof. Snijd 3 cm af van de onderkant van de witlofstruikjes. Haal de blaadjes los. Maak de kruidenolie. Doe de koolzaadolie, fijngehakte krui...
Snijd voor de crostini’s elk broodje in 4 lange plakken. Kwast de plakjes royaal in met olijfolie. Verhit een grillpan op hoog vuur. Gril de plakjes...
Verwarm de oven op 180ºC. Meng de olie met kerriepoeder en het komijnzaad. Maal er royaal zeezout en chilipeper over. Neem de bloemkool en snijd de s...
Doe de mascarpone in een kom, roer hem los met de slagroom. Schil de mango en schaaf hem in dunne plakken. Pak vier mooie bordjes en begin met het opb...
Week de gelatineblaadjes 10 minuten voor in royaal koud water. Breng de slagroom aan de kook. Voeg het vanillemerg, een mespunt zout en de honing toe....
Verwarm de oven op 180ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Smelt de boter en wentel de velletjes een voor een in de gesmolten boter. Kreukel ze lo...
Verwarm de oven voor op 180ºC. Mix de eiwitten op de middelste stand schuimig. Voeg het zout toe en mix 3 minuten tot het eiwit romig is. Voeg al mix...
Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 170ºC. Pureer de spinazieblaadjes met de vanillesuiker en eieren in de keukenmachine romig. Mix de boter sam...
Snipper de ui. Snijd de paprika in stukjes. de winterpeen in schijfjes en de champignons in partjes. Snijd of pers de knoflook fijn. Verhit de olie i...
Halveer de nectarines en verwijder de pit. Snijd vervolgens in plakjes. Hak of breek de walnoten. Rasp de schil van de citroen en pers het sap. Meng d...
Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes van 3 bij 3 centimeter. Snijd de courgette in blokjes van 3 b...
Schil de aardappels en kook ze met wat zout in twintig minuten gaar. Was intussen de rucola en snijd deze in kleine stukken. Rooster vervolgens de pij...
Kook de pasta gaar volgens de instructie op de verpakking. Snijd de wortel in plakjes en kook in ruim water met zout in 2-3 minuten halfgaar. Spoel af...
Laat de kabeljauw, indien nodig ontdooien. Snijd de venkel in stukken. Snipper de uien en snijd 2 tenen knoflook fijn. Snijd de blaadjes van de peters...
Kook de rijst volgens de instructie op de verpakking. Dop de sperziebonen. Snijd de paprika in stukjes, de prei in ringen en de courgette en plakjes. ...
Snij courgette en aubergine in plakjes. Bak deze in de olijfolie gaar. Snij de gedroogde tomaatjes in stukken. Rooster de pijnboompitten. Verwarm de t...
Ham en kaas even op kamertemperatuur laten komen. Vers afgebakken Crousticoer nog even in de oven doen. Eitje 2-3 minuten koken. Tomaatje in plakjes s...
Snijd de aardappelen in blokjes. Kook ze met wat zout in ruim een kwartier gaar. Wrijf de karbonades in met kaneel, zout en versgemalen peper. Bestrij...
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de broccoli in kleine roosjes en kook deze vervolgens beetgaar. Snij de champignons in plakjes en snipper de ...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Pel en snipper de uien en fruit met olijfolie in een koekenpan. Rul het gehakt erbij. Voeg de gepelde tomaten toe met ...
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de kipfilet in blokjes en breng op smaak met paprikapoeder. Bak de kip met vloeibare margarine in circa 5 mi...
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg een beetje zout toe. Pel en snij de uien fijn. Ze...
Snijd de ambachtelijke broodjes open. Bestrijk ze met de roomboter. Snijd de brie en aardbeien in plakjes. Beleg de broodjes met veldsla plakjes brie ...
Snijd de verse zalmfilet in piep kleine blokjes, meng met het limoensap. Snijd de gerookte zalm ook in kleine stukjes. Smelt de boter met het laurier ...
Verwarm de oven voor op 175ºC. Snijd de rabarber in stukken van 3 cm. Schep ze om met 50 gram van de basterdsuiker en de vanillesuiker. Klop de crèm...
Kook de nieuwe aardappeltjes gaar in circa 20 minuten. Bak ondertussen de spekjes krokant. Snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes. Meng de mayonaise...
Snijd de asperges in plakjes van 1 1/2 cm. Kook ze 3 minuten in kokend water. Laat ze uitlekken in een vergiet. Haal de binnenste malse slablaadjes lo...
Snijd de kip in grote stukken. Rasp de courgette in een vergiet. Betrooi met zeezout en knijp het overtollige vocht eruit. Doe de kip samen met de len...
Verwarm de oven voor op 180ºC. Halveer de paprika’s in de lengte. Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet de paprika’s er op. Besprenkel ze met...
Verwarm de oven voor op 170ºC. Vet de tulband in met boter en bestuif het met bloem. Schud de overtollige bloem eruit. Smelt de boter op zacht vuur. ...
Verwarm de oven voor op 160ºC. Meng de gezeefde bloem met de bakpoeder. Mix de zachte boter met de basterdsuiker en citroenrasp romig. Voeg dan de ei...
Doe de bloem, boter, poedersuiker en een mespunt zout in de keuken machine en pulse het tot er kruimels ontstaan. Voeg 2 eetlepels ijskoud water toe e...
Laat de biefstukjes op kamer temperatuur komen. Hak de komijnzaadjes, korianderzaadjes en peperkorrels fijn met een scherp mes. Meng dit met de knoflo...
Kook de spaghetti gaar volgens de instructie op de verpakking. Snijd de hardgekookte eitjes fijn en strooi er wat zout en peper over. Maak pastasaus. ...
Schil de aardappels en breng met zout aan de kook. Laat 20 à 25 minuten gaar koken. Bereid ondertussen de groentes, snijd de bleekselderij in boogjes...
Bereid de pulled chicken volgens de verpakking in de oven. Kook de eitjes half zacht in 4 min, laat ze schrikken, pel en halveer ze. Maak onder tussen...
Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier. Bekleed de vorm met de net ontdooide plakjes bladerdeeg en druk de ...
Verwarm de oven voor op 200 °C of zorg dat de bbq roodgloeiend is. Verpak elke aardappel in aluminiumfolie en pof deze circa 45 minuten in het midden...
Snijd de onderkant en de kroon van de ananas en snijd de schil eraf. Snijd de ananas in de lengte in 4 parten. Verwijder de harde kern met een mes. Sn...
Verhit de olie in een koekenpan en bak de shoarma in 7-8 minuten bruin en gaar. Verwijder ondertussen de harde kern uit de sla en snijd de sla in dun...
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak het gehakt in een koekenpan zonder olie of boter in 6 minuten rul. Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Snijd d...
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd de ui in halve ringen en de paprika's en wortel in blokjes. Snijd de kip in stukjes. Bak i...
Breng een pan met water aan de kook. Voeg de rijst toe en laat deze op de aangegeven tijd in open pan gaarkoken. Daarna vijf minuten met deksel erop n...
Verwarm de oven voor op 170 °C. Vet de springvorm in en bekleed de bodem van de vorm met bakpapier. Snijd het vanillestokje open in de lengte en schr...
Sugar snaps, sperziebonen en asperges schoonmaken. Sugar snaps en sperziebonen samen 4 minuten koken. Asperges toevoegen en nog 3 minuten koken. Schni...
Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de knoflook fijn, de paprika in reepjes en de mozzarella in plakken. Kook de macaroni in ruim water volgens de ...
Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de boter met de poedersuiker en de bloem in de keukenmachine en laat 10 sec draaien. Neem het deeg uit de machine ...
Maak eerst vinaigrette van citroensap en olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Grill de asperges onder de ovengrill of in een grillpan in 10 ...
Schil de aarddappels en kook ze licht gezouten water in ca 20 min gaar. Verwarm de melk op een heel laag pitje. Rooster de hazelnoten in een droge koe...
Hak ui en knoflook fijn en fruit ze in een soeppan aan in 1 el boter. Roer er de bloem doorheen. Voeg de spinazie toe en wat verse peper en laat de s...
Verwarm de oven op 180°C. Hak alle groenten in mooie grove stukken en snij ook de kruiden grof. Hussel alles in een grote ovenschaal schaal door elka...
Breng een grote pan met met ruim water aan de kook en zout het water. Was intussen de asperges en snij ze in stukken. Verwarm de room in een klein ste...
Verwarm de oven tot 250°C. Leg de kip in een ovenschaal en smeer hem rondom in met een flinke laag roomboter. Als dat op sommige plaatsen bijna 1 cm ...
Breng een grote pan met water aan de kook (groot genoeg dat alle prei onder kan staan) en strooi er ruim zout in. Snij de preitjes netjes in ongeveer...
Was de asperges, snijd de onderkant eraf en schil ze rondom met een dunschiller tot aan het kopje. Vul een grote soeppan of aspergepan met 1,5 liter w...
Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kipfilet in reepjes. Verhit de olie in een wok en bak de kipreepjes 3 tot 4 minuten. Vo...
Verwijder de stronk van de krop en pluk de sla. Was de bladeren in koud water en laat ze uitlekken in een vergiet. Snipper het sjalotje. Halveer de to...
Verwarm de olie en roomboter in een braadpan en braad de rollade 10 minuten rondom aan. Snipper de ui, haal het vlees uit de pan en fruit de gesnipper...
Snijd de komkommer en de tomaatjes in plakjes. Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de kruiden fijn. Haal de bladeren van de kropsla. Was en droog ...
Houd 12 aardbeien apart voor de garnering en pureer de aardbeien in de keukenmachine. Doe voor de saus de helft van de aardbeienpuree, het citroensap,...
Kook de krieltjes in water met zout in 12 minuten gaar. Giet af. Kook de doperwten en tuinbonen volgens de instructies op de verpakking. Verwijder de ...
Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de kipdrumsticks in de braadzak. Voeg de braadstoomkruiden, de knoflook, het takje rozemarijn en de olijfolie toe...
Verwarm de oven voor op 190 °C. Schil de asperges en kook ze 10 minuten. Snijd de beenham in vierkante stukjes van circa 3 cm. Maak de saus aan volge...
Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar. Kook de eieren in circa 8 minuten hard. Verwijder de puntjes van de sperziebonen. Kook ...
Snijd de radijsjes in dunne plakjes en de paprika in reepjes. Meng in een kom de hüttenkäse met de tonijn, mayonaise en de peterselie. Breng op smaa...
Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de rabarber in stukken van 5 cm en meng deze met de suiker in een ovenschaal. Plaats de schaal in het midden va...
Maak de hotdogs klaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Bak de plakjes bacon in een droge koekenpan tot ze krokant zijn. Meng de mayonaise ...
Schil de asperges en snijd ze in stukjes van circa 2 cm, houd de kopjes apart. Kook de asperges in ruim water met zout in 10 minuten gaar, voeg ...
Snijd de bleekselderij en bospeentjes in stukjes van circa 2 centimeter. Kook de groenten ongeveer 10 minuten in weinig water en giet ze af. Verhit de...
Verdeel de zalmpaté over de toastjes. Garneer met kleine takjes verse kruiden. Verwarm de pasteibakjes en de ragout volgens de aanwijzingen op de ver...
Snijd de kip in reepjes en de paprika in dunne reepjes. Snijd de augurken in blokjes. Schep de andijvie, paprika, kip, croutons, augurken, zilveruitje...
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een tulbandvorm in. Smelt de boter op lag vuur in een steelpan. Meng de suiker, het bakmeel en de laag cacao in ee...
Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet een ovenschaal in met een eetlepel van de olijfolie. Bestrooi de zalmstukken met peper en zout en leg deze in een...
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg het bladerdeeg op het aanrecht om te ontdooien. Verwijder de houtachtige onderkant van de groene asperges en snij...
Snijd de bietjes in plakken van een halve centimeter. Maak torentjes van plakjes biet en verkruimelde geitenkaas. Steek tot slot blaadjes rucola in de
Snijd de bosuitjes in ringetjes , maak deze een beetje los van elkaar. Klop een vinaigrette van de olijfolie, mosterd en wijnazijn, breng op smaak m...
Leg de asperges voor gebruik een kwartiertje in koud water. Kook intussen vier eieren in 8 minuten hard. Laat de eieren schrikken onder koud water, pe...
Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de quichevorm in. Bekleed de vorm met het bladerdeeg (als je plakjes bladerdeeg gebruikt: stapel ze op en rol ze ...
Snijd de sperzieboontjes en snijbonen in stukjes van 3 centimeter, snijd de champignons in plakjes. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit...
Doe alle ingrediënten voor het beslag in een grote kom of pan en pureer alles luchtig met de staafmixer (handmatig kan natuurlijk ook, maar ik doe er...
Kook zeker 2 l water in de waterkoker. Doe de cashewnoten in een mengbeker en overgiet ze met een beetje kokend water. Doe de rest van het water in ee...
Pureer de kikkererwten samen met de nori. Laat de artisjokharten uitlekken; spoel ze onder de koude kraan even af als ze op azijn zijn gezet. Pulseer ...
Hoe ik toch zo ben afgevallen, vragen mensen me regelmatig. Simpel: bijna elke dag een smoothie met groene bladgroenten en appel - soms sinaasappel - ...
Met de restjes van de ingrediënten die we voor de gerechten in dit nummer hebben gemaakt hebben we een heerlijke pizza bereid. Eerst de oven voorverw...
Tuinbonen met punt van mesje inkerven en stugge grijze velletje verwijderen (= dubbeldoppen). Snijbonen schuin in repen snijden. In stoompan of grote ...
Pluk de blaadjes peterselie en munt. Snijd de knoflook fijn. Snijd de rode ui in dunne ringen en de lente-uitjes in dikkere ringetjes. Verdeel sla ove...
Maal de knoflook met de basilicum en voeg twee eetlepels olie en azijn toe. Breng op smaak met peper en zout. Snijd aan de onderkant van de asperges h...
Breng in een ruime kookpan 1 l water met wat zout aan de kook. Breek of snijd het onderste stukje van de asperges. Kook de asperges 1 minuut, neem ze ...
Snipper de ui. Verhit de boter in een soeppan en fruit de ui 5 minuten. Voeg de bloem toe en bak nog 5 minuten, of tot het mengsel begint te kleuren. ...
Voor de barbecue, grillplaat of grillpan. Snijd de courgettes in de lengte in plakken. Meng de balsamicoazijn met de olie en bestrijk hiermee de plakk...
Snijd het vlees in zeer dunne reepjes. Versnipper één ui, snijd de ander in ringen. Meng het vlees met de versnipperde ui en strooi er f...
Verwarm de oven voor op 200°. Kook de aardappelen in water met wat zout 10 minuten. Giet af en snijd in vieren. Schep de aardappelen om met de olie e...
Snijd de aubergine, courgette, paprika en ui in grove stukken. Pers de knoflook. Meng 6 eetlepels olie met de azijn en de knoflook. Breng op smaak met...
Verwarm de oven voor op 200 °C. Zeef de bloem met het bakpoeder, de suiker, de cacaopoeder en een mespunt zout boven een kom. Schep voorzichtig 125 g...
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de onderkanten van de asperges schoon en kook ze in ca. 6 minuten beetgaar. Breng op smaak met een beetje zo...
Besmeer het brood met boter. Beleg het brood met plakjes jonge kaas. Leg daarop de plakken ham. Snijd de tomaten in plakjes en laat ze even uitlekken....
Besmeer het brood met boter. Beleg het brood met plakjes jonge kaas. Leg daaropde plakken ham. Verdeel hierover de uitgelekte asperges, de plakjes gek...
Kipfilet in plakjes snijden en bestrooien met zout en peper. In droge koekenpan notenmix kort roosteren en uit pan nemen. In koekenpan boter verhitten...
Kip op kamertemperatuur laten komen. Citroen dik schillen tot op vruchtvlees. Binnenkant kip bestrooien met zout en peper. 2 Eetlepels olijfolie erin ...
Bak de aardappelpartjes in wat olie op laagvuur goudbruin. Bereid de burgers zoals aangegeven op de verpakking. Snijd de bietjes in plakjes en meng di...
Kneed alle ingrediënten tot een samenhangend deeg. Vorm er een bol van omwikkel met plasticfolie en laat 30 minuten in de koelkast rusten. Rol het d...
Kook de eieren in 10 minuten hard. Laat de eieren afkoelen, pel ze en hak ze grof. Meng met de mayonaise, paprikapoeder en flink was versgemalen peper...
Pureer de ingrediënten voor de dressing met een staafmixer. Giet de maïs af en snijd de tomaatjes door de helft. Snijd de avocado in blokjes en hus...
Doe alle ingrediënten in een blender of keukenmachine en draai tot puree. Deze marinade blijft in een afgesloten pot in de koelkast 5 dagen goed. ...
Verwarm de oven op 175 graden. Smelt de boter met de chocolade in een pan op laag vuur. Goed roeren zodat het niet aanbrandt. Mix de eieren met de sui...
Kook de geschilde asperges 5 minuten. Klop de bloem, de eieren met de kruiden tot een beslag. Leg de afgekoelde asperges in een stervorm in een lage b...
Bak de wortels met de kleingesneden ui en knoflook in een pan met zonnebloemolie. Voeg na 5 minuten de bouillon toe. Laat het geheel gaar worden in 10...
Verwarm de oven voor op 175 graden. Klop de boter, vanillesuiker en de suiker met de mixer in 10 minuten licht en luchtig. Voeg de eieren 1 voor 1 t...
Meng de tonijn met de mayonaise, ansjovis en citroen in een keukenmachine of blender. Schep in een bakje en voeg de kappertjes toe. Beleg het broodje ...
Schil de aardappelen en kook ze in 20-25 minuten gaar. Roer de yoghurt en het ei door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Verhit de grillpan. ...
Strooi de inhoud van het zakje soep in een pan en voeg 1,5 liter koud water toe. Breng al roerend met een garde aan de kook. Voeg de soepgroente en do...
Was en snijd de ijsbergsla. Snijd de tomaten in dunne plakken en de augurk in lange plakjes. Rooster de sneetjes brood en besmeer ze met mayonaise of ...
Verwarm de oven voor op 170 graden en zorg ervoor dat het rooster in het midden van de oven geplaatst is. Hier kun je later makkelijk je cupcake bakbl...
Snipper de ui en de munt in strookjes. Verhit de olie in een wok en fruit hierin de ui goudbruin. Voeg de spinazie in gedeelten toe en laat de blaadje...
Vul de blender met de aardbeien en het water. Voeg de honing en als laatste de ijsklontjes toe. Begin met blenden op de laagste stand en dan geleide...
Snipper de sjalotten. Schraap de worteltjes en snijd in plakjes. Peultjes schoonmaken. Wijn in steelpannetje zachtjes verwarmen. Fruit de sjalotten in...
Voor de marinade in een ruime kom de olie met azijn, knoflook en 1/2 theelepel zout door elkaar kloppen. Champignons, paprika, courgette, aubergine en...
Krieltjes volgens gebruiksaanwijzing in de magnetron bereiden of in koekenpan bakken en iets af laten koelen. Sperziebonen schoon maken, halveren en i...
Snijd de tonijn fijn. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Doe het citroenrasp, de tonijn, kappertjes, mayonaise en mosterd in een...
Snijd een paar ringen van de rode ui, leg deze apart en snipper de rest van de ui fijn. Doe de ui in een kom, voeg de eidooier van het ei toe, v...
Meng de suiker en boter tot een geheel. Voeg dan rustig zout, bloem en eieren toe en laat het deeg afgedekt in de koelkast rusten. Verwarm de oven voo...