De lekkerste recepten voor de winter
Snijd de worsten open en haal het worstvlees eruit. Meng het met de kummel zaadjes en de peterselie. Vorm er 2 burgers van. Snijd de ui in dunne ringe...
Bereid het pizzadeeg volgens de verpakking. Maak de spruiten schoon en kook ze 8 minuten voor. Giet ze af en snijd ze dan in plakjes. Snijd de teentje...
Schil de knolselderij, zoete aardappelen en de gewone aardappelen. Snijd ze in blokjes. Smelt 25 gram boter in een braadpan. Bak de groenten en aardap...
Snijd de uien in dunne ringen. Schil de knolselderij en snijd in kleine blokjes. Verwarm de boter en olijfolie in een braadpan en bak de worstjes 3 mi...
Schil de aardappelen en knolselderij en snijd in stukken. Schil de winterpenen en pastinaken met een dunschiller en snijd ze in plakken. Snijd de uien...
Laat de rookworst wellen volgens de verpakking. Kook de rijst gaar. Schil de zoete aardappel, knolselderij, pompoen, winterwortel en pastinaak. Snijd ...
Verwarm de oven voor op 180ºC. Schil de ui en snijd in dunne ringen. Snijd de geschilde appel in blokjes. Verwarm de boter in een braadpan en bak de ...
Snipper de ui en bak deze in 1 eetlepel boter aan. Voeg de olijfolie toe en verwarm even mee. Voeg nu de risottorijst toe en bak de rijst 2 minuten op...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Schil de wortels, knolselderij, pastinaken en pompoen. Snijd ze in stukken van 3 cm. Was de aardappels en snijd in par...
Verwarm 25 gram van de boter in een braadpan tot het schuim wegtrekt. Bak de varkenshaasjes rondom bruin. Zet het vuur laag en laat rondom nog 8 minut...
Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd de sinaasappels in plakken. Vet een ovenschaal royaal in met boter en leg de beenhammen erin. Bestrijk ze met 1 ...
Maak eerst de bladerdeegtaartjes. Verwarm de oven op 200ºC. Laat de plakjes deeg 5 minuten ontdooien. Snijd uit de plakjes bladerdeeg met behulp van ...
Pak je mooiste bord. Maak mooie losse rozetten van de vleeswaren en zet ze rondom tegen elkaar aan. Steek er plukjes rozemarijn tussen. Versier de vle...
Vet de gratineerschaaltjes of ovenschaal royaal in met boter. Schenk in ieder schaaltje een laag room. Leg in elk schaaltje een plak ham. Breek hier i...
Schil de aardappels en kook ze 15 minuten voor. Verwarm de rookworst volgens de instructie op de verpakking. Snijd ze daarna in dunne plakjes. Verwarm...
Snijd de uien in dunne ringen. Smelt de boter in een grote braadpan en bak de uien 5 minuten aan op hoog vuur. Zet daarna het vuur zacht en bak de uie...
Bestrijk de 4 sneden brood aan beiden kanten met de zachte boter. Was en snijd de peertjes in dikke plakken. Bak ze in 2 eetlepels boter goudbruin. Sc...
Kook de farfalle volgens de instructie op de verpakking gaar. Maak de spruitjes schoon en kook ze 15 minuten beetgaar. Was de bladspinazie en laat uit...
Giet 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak hierin de helft de plakjes knoflook aan. Voeg dan meteen de tomaatblokjes toe en laat 10 minuten inkoken ...
Laat de steak 30 minuten op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 200ºC. Strooi de Vlaamse friet op een met bakpapier beklede bakplaat. Hak...
Snijd de uien in dunne halve ringen. Snijd het rundvlees in grote stukken. Smelt 50 gram van de boter in een braadpan en bak de uien 5 minuten op hoog...
Was alle groenten en schil de aardappel, knolselderij, winterwortel en uien. Snijd alle groenten in blokjes behalve de winterwortel, snijd die in plak...
1. Snijd de uien in dunne ringen, fruit ze in de boter 3 minuten aan op halfhoog vuur. Voeg de dragon, chilivlokken en de inhoud van de blikken tomaat...
1. Verwarm de oven voor 200ºC. Doe de druiven in een ovenschaaltje en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie. Maal er zeezout en peper over. Rooster ze...
1. Snijd de gewassen vleestomaten in plakken en leg ze in een mooie schaal. Besprenkel de plakken royaal met olijfolie en maal er vers zeezout en pepe...
1. Wrijf de biefstukjes in met 1 eetlepel vissaus en 1 eetlepel olijfolie. Laat 10 minuten marineren. Kook de boontjes in circa 12 minuten beetgaar. G...
1. Meng het kipgehakt met de kipkruiden, paneermeel, knoflook en de lente-uitjes. Vorm er vier platte schijven van en leg ze op een vel bakpapier. Leg...
50 gr boter 1 geschilde geraspte appel 100 gr lange plakjes spek Extra: hoge braadpan met deksel doorsnede ca. 20 cm BEREIDINGSWIJZE Zeef de blo...
Wel de rookworst 20 minuten voor. Verwarm de oven voor op 200ºC. Bekleed een vierkant bakblik met bakpapier. Leg hier een beetje overlappend de blade...
Verwarm de bockworsten in het vocht op zacht vuur. Snijd de uien in dunne ringen. Bak de ringen ui in 50 gr boter goudgeel op halfhoog vuur. Pers de k...
Snijd de uien in dunne ringen. Fruit ze 5 minuten in de olijfolie. Pers dan de knoflook erboven uit en voeg de majoraan en rozemarijn toe. Bak even me...
Breng 1,5 liter water aan de kook. Voeg de kippenbouten, de bouillontabletten en de laurierblaadjes toe. Breng aan de kook en laat daarna 20 minuten z...
Snijd het restje draadjesvlees in stukjes. De paprika’s in blokjes, de uien in halve ringen en de aardappels in stukjes. Smelt 25 gram boter in een ...
Bereid de beenham volgens de verpakking. Snijd het ontbijtspek in stukjes. Smelt 25 gram boter in een braadpan en bak de stukjes ontbijtspek aan. Voeg...
Snijd de uien en de puntpaprika in dunne ringen. Smelt de boter in een grote braadpan en bak hierin de worst rondom aan. Schep ze uit de pan. Roerbak ...
Bestrooi de konijnbouten met zout en versgemalen peper. Smelt de boter in een grote braadpan. Bak hierin de konijnbouten rond om aan tot ze goudbruin ...
Neem de hertenbiefstuk uit de koelkast en leg ze afgedekt op een bord om op kamertemperatuur te komen. Rooster de noten in een droge koekenpan knapper...
Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd het stokbroodje in plakjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Doe de olijfolie in een kom en pers ...
Pel het uitje en hak fijn. Bak de sjalotjes zacht in 2 el boter. Pers de knoflook er bovenuit en bak even mee. Laat wat afkoelen. Prak de geitenkaas l...
Snijd de riblappen in kleine stukken en roer ze door de bloem. Snipper de uien. Schrap de winterpeen en snijd in blokjes. Maak de champignons schoon m...
Snijd het vlees in grote stukken en meng ze in de bloem, peper, zout en mosterd. Snijd de knoflook fijn, snipper de ui, snijd de winterpeen in plakjes...
Doe de linzen, de soepgroenten, de bouillontabletten en laurierblaadjes met het water in een grote pan en laat die 15 minuten koken. Verhit ondertusse...
Bak de krieltjes in een koekenpan lekker goudbruin. Verhit een tweede koekenpan om de boomstammetjes te braden. Als deze gaar zijn neem je ze uit de p...
Verwarm de oven voor op 180ºC. Schil de aardappelen, snijd in stukken en kook in 20 minuten gaar. Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snijd z...
Maal de beschuiten tot kruim, breng op smaak met peper en zout en strooi het paneermeel op een groot bord. Snijd de varkensfiletlapjes open en sla ze ...
Snijd alle groenten in kleine blokjes. Verhit de olijfolie en bak hierin de ui, knoflook en het pepertje. Voeg dan de paprika en champignons toe en ba...
Doe de linzen, de soepgroenten, de bouillontabletten en laurierblaadjes met het water in een grote pan en laat die 15 minuten koken. Verhit ondertusse...
Bak de krieltjes in een koekenpan lekker goudbruin. Verhit een tweede koekenpan om de boomstammetjes te braden. Als deze gaar zijn neem je ze uit de p...
Was de peren, halveer ze en verwijder de klokhuizen. Snijd in partjes. Snijd de ui in halve ringen. Verhit de olie in een koekenpan. Bak de spekblokje...
Verwarm de oven voor op 180ºC. Schil de aardappelen en knolselderij en snijd in gelijke stukken. Kook samen in een ruime pan water met wat zout in 20...
Schil en snijd de winterpeen in plakjes. Snijd de prei in ringen. Pel en snijd de ui in grove stukken. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheu...
Snijd de gember in kleine stukjes, pers de knoflook en verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd deze in stukjes. Doe dit alles in een kom e...
Verwarm de oven voor op 175ºC. Snijd de varkenshaasjes in de lengte in lange plakken. Was de cour-gettes en snijd in de lengte in plakken. Snijd eve...
Snijd de biefstukken in stukken van 3,5 cm. Meng voor de marinade de olijfolie, citroensap, knoflook, majoraan, verkruimeld laurierblad en de geraspt...
Doe het gehakt met de rest van de ingrediënten in een kom en meng tot een smeuïg gehakt. Voeg flink wat zeezout en peper toe naar smaak. En kneed no...
Verwarm de oven voor op 220ºC. Boen de aardappelen schoon en snijd ze als dikke frites. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de dr...
Meng de gehakt met een flinke lepel hummus en breng op smaak met peper en zout. Goed kneden en vorm met vochtige handen 4 hamburgers. Zet ze een uurtj...
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de paksoi in reepjes, de prei in ringen, de worteltjes in plakjes, de ui en paprika in s...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de ui in parten, de paprika in repen en halveer de tomaten. Snijd de knoflook fijn. Leg bakpapier op een bak-pla...
Verwarm de oven op 200ºC. Klop de eieren los met de slagroom, tuinkruiden en geraspte kaas. Maal er naar smaak wat zout en peper over. Bekleed een ba...
Kook de doperwtjes in 5 minuten beetgaar. Giet ze af en laat ze afkoelen. Schil de avocado’s en snijd het vruchtvlees in stukken. Snij de helft van ...
Was de asperges, snijd de onderkant weg en schil ze rondom met een dunschiller. Vang de schillen op in een bak. Doe de asperges met de schillen in en ...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de ui in parten, de paprika in repen en halveer de tomaten. Snijd de knoflook fijn. Leg bakpapier op een bakplaa...
Pel de knoflook en de ui en snijd in stukjes. Snijd de paprika in reepjes. Spoel de kikkererwten af en doe ze met de ui en knoflook in een mengkom en ...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de onderkant van de stronken witlof en halveer ze in de lengte. Verwijder de harde kern. Breng een pan water aan...
Snijd de ui, niet te fijn. Dep het vlees droog met keukenpapier en snijd het in grote stukken. Bestrooi het vlees met zout, peper en de bloem en schep...
Kook de spruiten in 8 minuten beetgaar. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de krieltjes in 12 minuten goudbruin en gaar. Schep regelmatig om. Ve...
Karbonades van het bot en in stukjes snijden. Snipper de ui. In braadpan olie verhitten. Vlees in circa 4 minuten bruin bakken. Ui toevoegen en 1 minu...
Schil de oranje en witte schil van de vruchten. Snijd het vruchtvlees in plakken en vang het sap op. Snijd de rode ui in dunne ringen. Verdeel de plak...
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en laat ze in ruim water circa 20 minuten gaarkoken. Snipper de ui, neem een braadpan en fruit het uitje in...
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Spoel spruitjes en prei en snijd de prei in ringen. Verwijder de pitjes van de groene peper en snijd deze...
Kook de aardappelen gaar en giet ze hierna af. Bak ondertussen de spekjes in een droge koekenpan krokant. Meng het gehakt met de paneermeel en gehaktk...
Breng in een soeppan het soepvlees met het water en het zout aan de kook brengen. Voeg de laurier, tijm, foelie en peperkorrels toe en laat afgedekt c...
Schil de aardappelen, snijd ze in stuk-ken en laat ze in ruim water circa 20 minuten gaarkoken. Snipper de ui, neem een braadpan en fruit het uitje in...
Karbonades van het bot en in stukjes snijden. Snipper de ui. In braadpan olie verhitten. Vlees in circa 4 minuten bruin bakken. Ui toevoegen en 1 min...
Snijd de kool in dunne reepjes. Snijd de uien in dunne halve ringen. Smelt de boter in een grote braadpan. Bak de uien 5 minuten goudbruin en voeg dan...
Haal de biefstukjes uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Maak eerst de bladerdeeg sterren. Verwarm de oven voor op 200ºC. Steek sterret...
Verwarm de oven op 200ºC. Leg de paprika’s op een bakplaat die is bekleed met bakpapier. Rooster de paprika’s 30 minuten tot het vel zwartgeblake...
Verwarm de oven voor op 180ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de plakjes ham erop. Bestrijk de ham aan beide zijden met olijfolie. Bak de ...
Rooster de hazelnoten goudbruin met een eetlepel boter. Bestrooi ze daarna met wat versgemalen zeezout en peper. Hak de hazelnoten grof en houd ze apa...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de uien in dunne ringen en fruit ze gedurende 10 minuten in 25 gram boter. Snijd de paprika’s in dunne reepjes...
1. Bak de spekreepjes zonder olie in een pan tot dat deze krokant zijn. Laat de spekjes op keukenpapier uitlekken. 2. Kook de noedels volgens de ber...
Kook de rijst gaar volgens de verpakking, schaaf de komkommer in linten en leg ze in een vergiet. Maal er royaal zeezout over en pers er een ½ citroe...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg de paprika’s op een rooster in de oven. Laat ze 20 minuten in de oven totdat er zwarte schroeiplekken ontstaan. ...
Snijd de gele paprika in reepjes en bak ze 5 minuten in de olijfolie. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee. Schep uit de pan en laat afkoelen. Sni...
Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol de pizza uit op het meegeleverde bakpapier. Bestrijk de pizza met een dunne laag pizzasaus. Snijd de tomaten i...
Verwarm de oven op 180ºC. Meng de olie met kerriepoeder en het komijnzaad. Maal er royaal zeezout en chilipeper over. Neem de bloemkool en snijd de s...
Verwarm de oven voor op 225ºC. Rol op een vel bakpapier het pizzadeeg voor de winterpizza uit tot een ronde lap. Schep er een lepel tomatenpuree op e...
Bak de grof gesneden uien aan in de boter. Voeg het vlees toe en bak het rondom aan. Voeg de plakjes knoflook, laurierbladen, jeneverbessen, kaneel en...
Halveer de spruitjes. Verwarm de oven voor op 200ºC. Bestrijk de bodem van de taartvorm met de zachte boter. Bestrijk dan met de mosterd, strooi de s...
Verwarm de oven voor op 180ºC. Haal de buitenste grote blade-ren van de kool. Was de kool goed tussen de bladeren schoon. Breng water met 2 tl zout i...
Verwarm de oven voor op 180ºC. Was de knolselderij, snijd in plakken van circa 2 cm en snijd de schil eraf. Was de appel, snijd in vieren en verwijde...
Snipper de ui. Snijd de paprika in stukjes. de winterpeen in schijfjes en de champignons in partjes. Snijd of pers de knoflook fijn. Verhit de olie i...
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Verhit 25 gram boter in een grote pan en fruit de ui 2 minuten. Doe de winterpeen erbij en bak 2 min. Voe...
Week de gelatineblaadjes 10 minuten voor in koud water. Roer de suiker en sinaasappelsap door het cranberry sap tot de suiker is op gelost. Breng 100 ...
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe in een kom de appel, ui, mosterd, bruine suiker, zout, ketjap, salie. Klop de eieren er doorheen. Voeg het geh...
Snijd het kapje van het brood. Snijd 2 cm van de rand het brood uit de korst. Hol de rest uit met de hand. Smelt 4 eetlepels boter in een steelpan en ...
Verwarm de oven voor op 180 graden. Halveer de paprika’s en leg ze op de bakplaat. Leg ook de trosjes kerstomaat ertussen. Besprenkel met de olijfol...
Rooster in een koekenpan de walnoten in 2 eetlepels boter goudbruin en knapperig. Pas op dat ze niet aanbranden. Schep ze uit de pan. Bak nu de spekje...
Kook de spaghetti klaar volgens de verpakking met de kippenbouillon tabletten en een eetlepel olie. Laat als het gaar is uitlekken in een vergiet. Ver...
Verwarm de oven voor op 195 graden. Maak eerst de groene olijvenpasta. Doe de olijven, de in stukken gesneden lenteui, knoflook, olijfolie en chilipoe...
Maak eerst de cranberry compote. Doe de cranberries in een pan en voeg de suiker en sinaasappelsap toe. Laat 7 minuten koken op halfhoog vuur. Verwarm...
Maak eerst de gekonfijte sjalotjes. Pel hiervoor de sjalotjes en snijdt ze in vieren. Smelt de boter en voeg de sjalotten, tijm en de kruidnageltjes t...
Doe het broodmix in de mengkom van de keukenmachine en voeg het water, de witte wijn en 4 eetlepels van de olijfolie toe. Draai circa 1 minuut tot er ...
Verwarm de oven voor op 150ºC. Halveer de paddenstoelen of champignons. Snijd de sjalotjes fijn en bak ze met de spekjes in circa 5 minuten lichtbrui...
Snipper een halve ui en hak de knoflook fijn. Prik de laurier met de kruidnagels in de andere helft van de ui. Snijd het vlees in blokjes en breng op ...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Kook de aardappelen circa 20 minuten en maak er met een klontje boter en scheut melk puree van. Laat de rozijnen even ...
Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Snijd de uien in ringen, de paprika in reepjes en de knoflook fijn. Bestrooi het vlees met peper en zout. Ve...
Rooster de pijnboompitten in een droge pan totdat ze goudbruin zijn. Haal ze uit de pan. Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd in partjes. D...
Snijd de hamlappen in blokjes. Meng de babi ketjap marinademix met 4 eetlepels zonnebloemolie en het vlees. Laat 15 minuten marineren. Kook de witte r...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Was de prei, verwijder het donkergroene deel en snijd in smalle ringen. Snijd of pers de knoflook. Doe de aardappelsch...
Kook de tagliatelle volgens de instructie op de verpakking. Bak de runderreepjes in 3 tot 4 minuten gaar, haal ze uit de pan en bedek ze met aluminium...
Maak eerst de chutney. Bak hiervoor de uien in de olie zachtjes bruin. Voeg de druiven toe en de kaneelpoeder, komijnzaadjes, kruidnagels, sambal, de ...
Bestrooi de varkenshaas met zout, peper, kerriepoeder en komijnpoeder. Verhit de boter met de rozemarijn in een koekenpan en bak de varkenshaas aan al...
Haal de biefstukken 1 uur van tevoren uit de koelkast. Bestrooi ze met wat peper en de fijngehakte rozemarijn. Kook de spruitjes 3 minuten voor en laa...
Maak de groenten schoon. Snijd de uien in ringen en snijd de pompoen, appel, knolselderij en pastinaak in stukken. Smelt de boter en voeg de uienringe...
Laat de runderlappen op kamertemperatuur komen en bestrooi ze met versgemalen peper en zout. Schil twee peren en snijd ze in parten de andere drie per...
Ontdooi de spinazie. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snipper de ui. Was de tomaten en paprika en snijd in stukjes. Verhit de olie in een braadpan en ...
Snijd een helft van de citroen in dunne plakjes en pers de andere helft uit. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Bestrooi de karbonades royaal met pep...
Snijd de feta in fijne stukjes. Grill of bak de hamburgers circa 4 minuten aan beide zijden. Strooi de na de eerste 4 minuten stukjes feta op de hambu...
Meng het gehakt met de uienpoeder, oregano en peterselie. Breng op smaak met royaal zout en peper. Vorm er vier hamburgers van. Snijd de paprika en ui...
Maak de sperzieboontjes schoon en kook ze beetgaar. Laat ze uitlekken Was de sla en meng samen met de rucola in een kom. Meng er 2 eetlepels olijfolie...
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Halveer de schoongeboende aardappels en leg ze samen met de knoflookbol op de bakplaat, of oven schaal. Maal royaal z...
Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes van 3 bij 3 centimeter. Snijd de courgette in blokjes van 3 b...
Snijd de aardappelen in blokjes. Kook ze met wat zout in ruim een kwartier gaar. Wrijf de karbonades in met kaneel, zout en versgemalen peper. Bestrij...
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de broccoli in kleine roosjes en kook deze vervolgens beetgaar. Snij de champignons in plakjes en snipper de ...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Pel en snipper de uien en fruit met olijfolie in een koekenpan. Rul het gehakt erbij. Voeg de gepelde tomaten toe met ...
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg een beetje zout toe. Pel en snij de uien fijn. Ze...
Kook de nieuwe aardappeltjes gaar in circa 20 minuten. Bak ondertussen de spekjes krokant. Snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes. Meng de mayonaise...
Verwarm de oven voor op 180ºC. Halveer de paprika’s in de lengte. Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet de paprika’s er op. Besprenkel ze met...
Laat de biefstukjes op kamer temperatuur komen. Hak de komijnzaadjes, korianderzaadjes en peperkorrels fijn met een scherp mes. Meng dit met de knoflo...
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de paprika in blokjes en de courgettes in plakken. Verhit de boter in en koekenpan en bak de shoarmareepjes in ...
Snijd de broccoli in kleine roosjes, schil de stronk en snijd ook in stukjes. Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een koeke...
Bak de krieltjes in de boter in 20 minuten goudbruin. Verhit in een koekenpan de rest van de boter op hoog vuur en roerbak de runderreepjes circa 2 mi...
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de ui fijn. Snijd de korstjes van het brood en leg ze in een lage schaal. Schenk de melk er over heen en laat...
Schraap de wortels schoon en snijd ze in stukjes. Snijd de uien in dunne ringen. Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Doe de aardappels, wortel...
Snijd het vlees in grove stukken en snijd de uien in dunnen ringen. Verhit de boter in een braadpan en schroei het vlees rondom aan, samen met de uien...
Snijd de uien in ringen. Schil de peren en snijd in stukjes. Verhit de boter in een braadpan en bak de uien 5 minuten op half hoog vuur. Voeg dan de s...
Doe de bonen en kapucijners in een vergiet en spoel ze schoon. Laat uitlekken. Snij de ui in ringen en de prei in ragdunne ringetjes. Bak de spekblokj...
Meng in een kom het gehakt goed met het ei, de geraspte ui, kaneel, peper, ketjap en beschuit tot een stevige massa. Vorm er acht ovalen balletjes van...
Snijd de witte en rode kool in dunne reepjes. Snijd 1 cm van de stronkjes witlof en haal de blaadjes los. Schil de sinaasappel dik met een scherp mes ...
Snijd de rode kool in dunne reepjes. De uien in ringen en de appels in stukjes. Bak de uien met de spekjes in 25 gram boter 5 minuten goudbruin op mid...
Schil de knolselderij, aardappels en 2 peren en snijd ze in blokjes. Snijd de uien in dunne ringen en fruit ze in 10 minuten zachtjes in 25 gram boter...
Verwarm de oven voor op 180ºC. Neem een grote hapjespan en bak het gehakt in 5 minuten rul. Voeg al scheppend de boerenkool toe en als die geslonke...
Snijd de spek in flinke blokken. Schil de aardappelen en halveer ze. Snijd de winterpeen en venkel in stukken. Ui pellen en in vieren snijden. De knof...
Snijd de ui in grove stukken. De winterpeen in kleine stukken en de prei in ringen. Breng het water aan de kook in een grote soeppan en voeg de bouill...
Snijd de winterpeen en bleekselderij in stukjes. De ui in grove stukken en de knoflook fijn. Rasp de sinaasappel en pers deze uit. Bak de winterpeen, ...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Laat de rozijnen wellen in een bakje warm water. Schil de aardappelen, snijd in stukken en kook in circa 20 minuten ga...
Halveer de ui en snijd in dunne halve ringen. Snijd de knoflook in dunne plakjes en de prei in dunne ringen. Snijd de bospeen en bleekselderij in stuk...
Schil de peer, verwijder het klokhuis en snij in partjes. Doe een klontje boter en de olijfolie in de pan en voeg de peer, honing, peper en zout toe. ...
Pureer de champignons in de keukenmachine. Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de puree circa 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Leg d...
Bak de aardappelschijfjes met de oregano in de olijfolie in circa 15 minuten knapperig en goudbruin. Bestrooi ze met zout en peper. Kook de sperziebon...
Verwarm de oven voor op 180ºC. Maak gelijke rolletjes van de varkenshaas en wikkel deze geheel in de plakken ham. Leg deze in een ovenschaal en bestr...
Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de krieltjes in 15 minuten goudbruin en gaar. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper. Verhit onde...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de aardappelen in blokjes een kook deze 5 minuten. Verwarm de rookworst volgens de aanwijzing op de verpakking. ...
Snijd de pruimen of vijgen in reepjes. Beleg de helft van de sneetjes brood achtereenvolgens met ½ plak geitenkaas, de ham, de pruimen en weer met ½...
Oven voorverwarmen op 200 °C. Snijd de ui in halve ringen. In hapjespan helft van boter verhitten en ui 3 minuten fruiten. Zuurkool met kaneel erdoor...
Snijd de riblappen in stukken van 2 x 2 cm. Snijd de uien in ringen, winterpeen en knoflook in plakjes. Meng de stukken rundvlees, uien, wortel en kno...
Kook de pasta volgens de instructie op de verpakking. Champignons schoonvegen met keukenpapier en in vieren snijden. Kook de champignons in de wijn za...
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappelen en knolselderij en snijd in gelijke stukken. Kook samen in een ruime pan water met zout in 20 mi...
Schil en snijd de winterwortel in grove stukken. Snijd de prei in ringen. Pel en snijd de ui in grove stukken. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit e...
Snijd de ui in halve ringen en bak ze goudbruin in de koekenpan in een beetje olie of boter. Voeg daarna een schepje suiker toe zodat ze lekker karame...
Kook de pasta al dente. Meng het gehakt met het ei, paneermeel, Italiaanse kruiden en wat peper en zout. Rol er balletjes van, zo groot als een pingpo...
Zet de grill van de oven aan op 220ºC. Snijd de ijsbergsla in reepjes. Snijd de komkommer, paprika en tomaat in kleine stukjes en meng deze. Laat de ...
Schil de aardappelen kook ze in een ruime pan met water en zout tot ze gaar zijn. Snijd de kaas in kleine blokjes. Bak de spekjes in een droge koekenp...
Verwarm de oven voor op 180oC graden. Kook de rijst gaar in de bouillon volgens de instructie op de verpakking. Snipper de ui, pers de knoflook fru...
Snipper de ui. Schil de winterpeen en snijd in dunne plakjes. Snijd de bleekselderij in boogjes en rasp de kaas. Verhit de olie in een hapjespan en...
Verwarm de oven voor op 210oC. Schil de bieten dun en snijd elke biet in 8 parten. Pel de uien en snijd deze in parten. Plet de teentjes knoflook. ...
Snijd al het vlees in stukjes van circa 3x3x3 cm. Snijd de paprika en ui in grove stukken. Hak de kruiden en de knoflook fijn en doe samen met de olij...
Grillen van de steaks Haal de steaks een uur van tevoren uit de koelkast en smeer vlak voor het grillen in met olijfolie. Grill de steaks op het barb...
Rasp de courgette met de schil boven een vergiet. Voeg hier wat zout en peper aan toe. Hak de peterselie en snijd de chorizo in kleine blokjes. Scheid...
Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 minuten gaar. Verhit ondertussen de helft van de boter in een koekenpan en bak de worstjes in ...
Verhit de olie in een koekenpan en bak de shoarma in 7-8 minuten bruin en gaar. Verwijder ondertussen de harde kern uit de sla en snijd de sla in dun...
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak het gehakt in een koekenpan zonder olie of boter in 6 minuten rul. Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Snijd d...
Sugar snaps, sperziebonen en asperges schoonmaken. Sugar snaps en sperziebonen samen 4 minuten koken. Asperges toevoegen en nog 3 minuten koken. Schni...
Schil de aarddappels en kook ze licht gezouten water in ca 20 min gaar. Verwarm de melk op een heel laag pitje. Rooster de hazelnoten in een droge koe...
Verwarm de olie en roomboter in een braadpan en braad de rollade 10 minuten rondom aan. Snipper de ui, haal het vlees uit de pan en fruit de gesnipper...
Dop de sperziebonen en kook ze beetgaar. Snipper de uien en snijd de paprika in reepjes. Roerbak in een wok, zonder vet, het gehakt met de gesnipperde...
Boerenkool in circa 20 minuten gaarkoken. Intussen in droge koekenpan spekreepjes op laag vuur zachtjes uitbakken. Rookworst verwarmen volgens gebruik...
Snipper de ui. Doe de ui, laurierblaadjes, jeneverbessen en rozemarijn in een grote kom. Leg het vlees erop en schenk de wijn erover. Laat minimaal 1 ...
Snijd de ui in grove stukken. De winterpeen in blokjes en de prei in ringen. Snijd de bloemkool in kleine roosjes van de stronk. Verwarm de boter in e...
Schil de aardappels en snijd in kleine stukken. Laat samen met de zuurkool in circa 20 minuten gaar koken. Verhit de boter in een koekenpan. Bak het v...
Houd een plukje van de kruiden apart en doe de rest met de melk, het gehakt, ei, paneermeel en gemalen piment in een kom. Doe er een flinke snuf peper...
Schil de aardappelen en kook ze in ruim water met zout in 20 minuten gaar. Giet af en laat een beetje afkoelen. Snijd in dunne plakjes. Oven voorverwa...
Een kerstdiner is extra bijzonder met een stukje wild op het menu. wild is eerlijk, mager vlees met karakter. De dieren hebben in alle vrijheid gege...
Schil de peren, snijd ze in parten en verwijder het klokhuis. Leg de parten in een pan. Voeg de bessensap of de wijn, het water, de basterdsuiker, hon...
Dep de sukadelapjes droog met keukenpapier. Bestrooi het vlees aan beide zijden met zout en peper. Pel en snipper de ui. Verhit de boter in de braadpa...
Laat de rollade minimaal een uur op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 175 °C. Verhit de boter in een passende braadpan op hoog vuur. Be...
Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Kook de aardappelblokjes in water met zout in 10 minuten gaar. Verwarm ondertussen de rookworst volgens de a...
Slavinken ongeveer 15 minuten op laag vuur aanbraden en laatste minuutjes op hoog vuur bakken voor een krokant korstje. Aardappelschijfjes in de braa...
Snipper de ui en pers de knoflook fijn. Snijd de paprika in reepjes en verwijder de zaadlijsten. Schil de appel en haal het klokhuis eruit en snijd he...
Verwarm de gril of oven voor op 220 °C. Zet alle ingrediënten klaar om de sandwiches te beleggen. Snijd de tomaten eerst doormidden en dan in dunne ...
Verhit de grillpan. Maak de paddenstoelen en champignons schoon met keukenpapier. Snijd de paddenstoelenmelange in stukken en de kastanjechampignons i...
Snijd de worstjes in stukjes van circa 3 cm. Snijd de uien in grote parten en de paprika in grove stukken. Veeg de champignons schoon met keukenpapier...
Verwarm de oven voor tot 180 °C. Meng het gehakt met ei, zout en peper. Maak hier miniballetjes van en bak ze gaar in 3 el olijfolie. Bereid ondertus...
Snijd de kipfilet in blokjes. Marineer de kip in 2 eetlepels olie en voeg de kipkruiden toe. Verhit 2 el olie in een braadpan en bak de kipfilet rondo...
Meng het gehakt in een schaal met de hand met ei, de gebakken uitjes en naar smaak zout en peper. Draai kleine balletjes. In ruime koekenpan helft bot...
Verwarm een droge koekenpan en rooster de pijnboompitten in circa 3 minuten goudbruin. Haal de pijnboompitten uit de pan. Verhit een scheutje olie in ...
Meng het gehakt met de uien, kruiden, beschuit en ei. Maak er vier mooie burgers van. Bak deze in een grillpan of in de koekenpan tot ze gaar zijn. H...
Doe de bloem, het tarwegriesmeel en de gist in een ruime kom. Schenk de olijfolie en het water erbij en kneed tot een luchtige deegbol. Dek af en laa...
Snijd de komkommer en de tomaatjes in plakjes. Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de kruiden fijn. Haal de bladeren van de kropsla. Was en droog ...
Kook de krieltjes in water met zout in 12 minuten gaar. Giet af. Kook de doperwten en tuinbonen volgens de instructies op de verpakking. Verwijder de ...
Verwarm de oven voor op 190 °C. Schil de asperges en kook ze 10 minuten. Snijd de beenham in vierkante stukjes van circa 3 cm. Maak de saus aan volge...
Maak de hotdogs klaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Bak de plakjes bacon in een droge koekenpan tot ze krokant zijn. Meng de mayonaise ...
Schil de asperges en snijd ze in stukjes van circa 2 cm, houd de kopjes apart. Kook de asperges in ruim water met zout in 10 minuten gaar, voeg ...
Snijd de bleekselderij en bospeentjes in stukjes van circa 2 centimeter. Kook de groenten ongeveer 10 minuten in weinig water en giet ze af. Verhit de...
Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de quichevorm in. Bekleed de vorm met het bladerdeeg (als je plakjes bladerdeeg gebruikt: stapel ze op en rol ze ...
Snijd de ui in kleine stukjes, hak de peterselie fijn en verkruimel de beschuiten boven een kom. Voeg hier het gehakt aan toe. Meng vervolgens het ei,...
Breng 250 gr schenkel of soepvlees met 2 liter water aan de kook (geen zout toevoegen). Doe geen deksel op de pan. Schep met een schuimspaan het schui...
Schil de aardappels en zet op met water en zout. Kook ze in 20 minuten gaar. Snijd de ui fijn. Bak de spek samen met de ui. Voeg de rozemarijn toe. Ba...
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Smelt de boter met het water op middelhoog vuur in een steelpan. Voeg de bloem in...
Bereiding 15 minuten - oventijd 20 minuten Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de aardappelstukjes gedurende 5 minuten, giet af en spoel ze af met ...
bereiding 15 minuten - oventijd 45 minuten Bekleed de bodem en lange zijkanten van een brood- of cakevorm met bakpapier. Meng 2 eetlepels van het bro...
Oven voorverwarmen op 175 graden. Schil de aardappelen. Snijd de prei overdwars doormidden, zo kun je hem makkelijk wassen. Snijd de prei vervolgens i...
Kook de pasta. Bak ondertussen de spekjes uit. Snijd de champignons in plakjes, de ui in ringen en de paprika in kleine reepjes. Bak de groenten kor...
Haal het vlees ongeveer drie kwartier voor bereiden uit de koelkast. Voor de saus: Verwarm de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en fruit hi...
Meng voor de saus de mayonaise met de balsamicoazijn, truffel en gembersiroop. Breng op smaak met zout en peper. Zet apart tot gebruik. Maak de rucola...
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 minuten gaar. Snipper de uien, snijd de prei in halve ri...
Snijd de geschilde aardappelen in stukken. Verwijder lelijke bladen van de venkelknollen. Snijd de knollen in grove stukken. Bewaar de mooie blaadjes ...
Snijd het vlees in blokjes en de champignons in vieren. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Verhit de boter in een pan en fruit de ui en kno...
Smelt in een pan met dikke bodem de boter, besprenkel de kalf sukade met zout en bak deze rondom aan in de boer, flink kleur mag de sukade krijgen. Ha...
Snijdt het vlees in grove stukken en bestrooi deze met zout en peper. Verhit de boter en bak het vlees bruin. Snipper de ui, de knoflook en bak deze e...
Karbonades met zout en peper inwrijven. In grote koekenpan boter verhitten en op hoog vuur karbonades aan beide kanten dichtschroeien. Vuur temperen e...
Verwijder het vuil van de paddenstoelen en wrijf ze schoon met een vochtige doek of een borstel. Snijd de paddenstoelen in grove stukken. Snijd de pee...
Doe de gehakt in de kom en voeg het ei toe. Vervolgens de beschuit, de knoflook en de ui. Haal wat naaldjes van de rozemarijn en hak die fijn. Voeg d...
Snijd de groenten in stukken en voeg de gesneden kruiden toe. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit wat olie in een soeppan en fruit de uitj...
Zet de grill van de oven aan op 220 °C. Snijd de ijsbergsla in reepjes. Snijd de komkommer en tomaat in stukjes en de bosui in ringetjes. Meng de kom...
Sperziebonen lang houden. 8 minuten koken. Dan in koud water leggen, dan houden ze de mooie groene kleur. 4 bonen in een plakje spek wikkelen. In een ...
Dep de rosbief goed droog met keukenpapier. Bestrooi het vlees rondom met zout en peper. Doe de olijfolie in een braadpan en bak de rosbief rondom bru...
Snijd het brood in plakjes van 1,5 cm dik. Meng de olijfolie met de uitgeperste knoflook en het zout en leg het brood hierin. Doe de broodjes e...
Oven voorverwarmen op 180 graden. Neem de prei, verwijder de buitenste schil en snijd de prei in grove stukken. Verwijder de kern uit de venkel en sn...
Vul een grote soeppan met 1 1/2 liter koud water, het soepvlees en 2 theelepels zout en breng dit aan de kook. Laurier, tijm, foelie en peperkorrels t...
Snijd de cervelaatworst in 6 plakken en snijd die doormidden. Halveer de Toscaanse worstjes. Snijd de uien in 6 parten. Veeg de champignons schoon met...
Kneed de ui en tijm door de tartaartjes. Vorm er met natte handen 4 dunne hamburgers van. Schep de zilveruitjes, de augurk en de peen julienne in een ...
Pluk de blaadjes peterselie en munt. Snijd de knoflook fijn. Snijd de rode ui in dunne ringen en de lente-uitjes in dikkere ringetjes. Verdeel sla ove...
Pruimen in reepjes snijden, ui en knoflook versnipperen. Hamlappen bestrooien met peper, zout en inwrijven met wat bloem. In een braadpan boter verhit...
Schil de aardappelen, wassen en in kleine partjes snijden. Zet water op voor de groentebouillon en voeg een bouillonblokje toe. Aardappelpartjes toevo...
Speklappen in reepjes snijden en in 5 minuten knapperig bakken. Bouillon en wijn in een hoge pan schenken en aan de kook brengen. Spinazieblokjes door...
Sla verdelen over vier borden en besprenkelen met azijn. Tomaatjes in partjes snijden en ui in ringen. Verdeel deze over de salade. Grill voorverwarme...
In een koekenpan de boter verhitten. Karbonades met zout en peper bestrooien en ca. 10 minuten aan beiden kanten bakken. Broccoli schoonmaken en in ro...
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui en verhit de olie in de koekenpan. Doe het gehakt met de ui in de pan en bak...
Snijd de champignons in schijfjes. Wrijf de hamlappen in met zout en peper. Verhit in een braadpan 2 eetlepels boter en bak hierin de hamlappen op hoo...
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak het gehakt rul. Verhit in een braadpan de rest van de...
Verwarm de oven voor op 180 graden. Ui pellen en in kwarten snijden. Paprika in stukken snijden. Komkommer in schijfjes snijden. Knoflook pellen. Citr...
Puntjes van de sperzieboontjes snijden en in ca. 8 minuten beetgaar koken. Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de aardappelpartjes in 8-10 m...
Snijd de ui in dunne ringen en de paprika in kleine stukjes. Roerbak in een wok, zonder vet, het gehakt met de ui rul en bruin in 10 minuten. Voeg de ...
Voor de barbecue, grillplaat of grillpan. Snijd de courgettes in de lengte in plakken. Meng de balsamicoazijn met de olie en bestrijk hiermee de plakk...
Snijd het vlees in zeer dunne reepjes. Versnipper één ui, snijd de ander in ringen. Meng het vlees met de versnipperde ui en strooi er f...
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de onderkanten van de asperges schoon en kook ze in ca. 6 minuten beetgaar. Breng op smaak met een beetje zo...
Besmeer het brood met boter. Beleg het brood met plakjes jonge kaas. Leg daarop de plakken ham. Snijd de tomaten in plakjes en laat ze even uitlekken....
IJsbergsla schoonmaken en in reepjes snijden. Paprika's schoonmaken en in reepjes snijden. In pan 2 el margarine verhitten en paprika 3 min. bakken. K...
Kook de volkorenpasta volgends de aanwijzingen op de verpakking. Net als de andere pasta, is ook volkorenpasta goed zelf te maken. Het is wel een klus...
Er zijn van die gerechten die alle smaken in één hebben. Mijn gehaktbrood is er zo één! Maak de sperziebonen schoon en snijd ze fijn in ringen. On...
Spliterwten wassen. Erwtensoeppakket en spliterwten met zout en peper aan de kook brengen in een grote pan met 1 1/2 liter water. Ca. 40 min. laten ko...
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de magere spekreepjes uit, schep het gehakt erbij en bak het rul. Giet het vet af en vang het op. Breng het gehak...
In braadpan gehakt in 1 el olie bruin en rul bakken. Gehakt uit de pan scheppen. In bakvet met 1 el extra olie ui en paprika 5 min. zachtjes bakken, r...
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bovenkant van de knoflookbol, zodat de tenen zichtbaar zijn. Zet in de schaal en bestrijk met 1 eetlepel oli...
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 20 minuten gaar. Giet de aardappelen af en doe ze terug in de pan. Verwarm d...
Halveer de peren in de lengte, verwijder de klokhuizen en snijd in blokjes. Halveer de champignons en snijd de ui in halve ringen. Verhit de olie in e...
Snijd het vlees in stukjes van 2 á 3 centimeter. Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit op hoog vuur de boter in een braadpan. Voeg, als de bot...
Vlees in blokjes snijden en bestrooien met zout en peper. In braadpan boter verhitten en vlees in 5 minuten rondom bruinbakken. Ui en suiker erdoor sc...
Schil de aardappelen en kook ze in 20 minuten gaar. Giet af en stamp met de warme melk en de nootmuskaat tot een puree. Roerbak de rode kool, de winte...
Verwarm de oven voor op 175 graden. Snijd de ui in ringen en de knoflook fijn. Leg de worstjes in de ovenschaal met de uien en knoflook. Besprenkel m...
Snijd de chorizo in blokjes en bak in de olijfolie met de komijn. Voeg de fijngesneden ui, knoflook en in blokjes gesneden paprika's toe en na 5 minut...
Verhit het frituur op 180 graden. Smelt de boter en roer de bloem er door tot een roux, voeg langzaam de bouillon er bij en flink laten koken. Week ...
Doe de uien en de andere ingrediënten in een pan en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat het geheel in 45 minuten zachtjes koken tot al het v...
Bak het gehakt met de fijngesneden ui en knoflook en de kruiden in wat zonnebloemolie bruin. Voeg de tomatenpuree en ketchup toe en roer goed. Tot sl...
Snijd de lof in stukjes. Verwarm de olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook glazig. Voeg de lof toe(houd 1 stronk achter voor de garnering) en b...
Snijd de rode kool in dunne ringen en de winterpeen in dunne reepjes. Verwarm het sap van de mandarijn, de citroen en de wijnazijn in een pannetje en...
Fruit in de wok ui, knoflook, kool. Voeg dan de rijst toe en laat even meebakken. Voeg de sambal en ketjap toe. Bak ondertussen in een koekenpan de ki...
Doe de augurken, kappertjes en peterselie met wat olijfolie in de keukenmachine en druk een paar keer op de pulseerknop(of snijd deze ingrediënten me...
Verwarm de oven voor op 175 graden. Snijd een kapje van de appel. Boor de klokhuizen er met een appelboor uit of gebruik een scherp mesje. Laat een wa...
Kook de aardappels gaar. Slavinken in de koekenpan op matig vuur in de boter in 15 minuten bruin en gaar bakken. Vlees uit de pan nemen en warm houden...
Worst verwarmen volgends de instructie op de verpakking. Prei in stukjes snijden. Wortel schoonmaken, wassen en in blokjes snijden. In soeppan olie ve...
Kook de aardappelen in ruim water met zout gaar. Pureer de aardappelen. Breng ze op smaak met peper en zout, de warme melk en blokjes roomboter. Bren...
Knolselderij en aardappelen schoonmaken en in stukjes snijden. Prei en ui in ringen en winterwortel in schijfjes snijden. Vul een grote pan met 1,5 li...
Bietjes raspen of in kleine blokjes snijden. Snijd de boterham in blokjes en voeg deze toe aan een mengsel van ei, gehaktkruiden en mosterd. Gehakt er...
Schil de aardappelen en kook ze in 20-25 minuten gaar. Roer de yoghurt en het ei door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Verhit de grillpan. ...
Snijd een paar ringen van de rode ui, leg deze apart en snipper de rest van de ui fijn. Doe de ui in een kom, voeg de eidooier van het ei toe, v...
Pel en snipper de ui. Smelt 25 gram boter in een braadpan en fruit de ui zachtjes glazig. Giet de zuurkool af en schep de kool door de ui. Voeg de bou...