De lekkerste recepten voor december
Verwarm de oven voor op 175ºC. Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf met 100 gram suiker. Klop het eigeel romig met 50 gram suiker. Meng de bloem,...
Doe de boter, suiker, kaneelpoeder, kardemompoeder, eidooiers, bloem, amandelmeel en mespunt zout in de kom van de keukenmachine. Draai tot een deegba...
Was de sinaasappels en snijd elk in 8 plakjes. Kook de cranberry’s met 250 ml water en 4 el suiker gaar. Kook ze niet stuk. Verwarm de agave siroop ...
Begin met de karamel, het is handig meerdere blikjes karamel te maken. Je hebt ze ook nodig voor de andere recepten en anders blijven ze een half jaar...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Schil de wortels, knolselderij, pastinaken en pompoen. Snijd ze in stukken van 3 cm. Was de aardappels en snijd in par...
Verwarm 25 gram van de boter in een braadpan tot het schuim wegtrekt. Bak de varkenshaasjes rondom bruin. Zet het vuur laag en laat rondom nog 8 minut...
Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd de sinaasappels in plakken. Vet een ovenschaal royaal in met boter en leg de beenhammen erin. Bestrijk ze met 1 ...
Verwarm de oven op 200ºC. Was de courgette en schaaf in de lengte lange plakken af met een kaasschaaf. Kruid de zalmfilets met peper en zout. Wikkel ...
Meng het meel, zout, basterdsuiker en gist in een grote kom. Verwarm de melk zachtjes tot het lauwwarm is. Pak de mixer met deeghaken en mix de melk, ...
Verwarm de oven op 180ºC. Doe het bakmeel in een kom. Voeg de suiker, kaneelpoeder, vanillesuiker en mespunt zout toe en meng goed door elkaar. Snijd...
Snijd de uien in dunne ringen. Smelt de boter in een grote braadpan en bak de uien 5 minuten aan op hoog vuur. Zet daarna het vuur zacht en bak de uie...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Was de pompoen en snijd hem doormidden. Schep de zaden eruit en snijd de pompoen in plakken van 1 cm. Leg ze op een me...
Was alle groenten en schil de aardappel, knolselderij, winterwortel en uien. Snijd alle groenten in blokjes behalve de winterwortel, snijd die in plak...
1. Bestrooi de kippenbouten royaal met zout en peper. Smelt de boter in een grote braadpan. Bak hierin de kippenbouten aan tot ze goudgeel zijn. 2. S...
1. Schil de aardappels en snijd ze in stukjes van 2-3 cm. Bak de stukjes aardappel 20 minuten in de olie en voeg na 15 minuten de fijn geraspte ui en ...
1. Doe de bloem in een schaal en maak in het midden een kuiltje. Voeg de boter in blokjes toe, de eidooier, wijn en 50 ml water. Roer stevig met een h...
1. Was en ontpit de kersen. Schenk de slagroom in een schaal en klop met een mixer 2 zakjes vanillesuiker en de basterdsuiker romig. Voeg de bloem in ...
Een gezonde en lekkere mediterrane schotel met verse groentes, stukjes witvis en ei, vers gebakken stokbrood en olijfolie en aioli om te dippen. De ka...
1. Snijd de uien in dunne ringen, fruit ze in de boter 3 minuten aan op halfhoog vuur. Voeg de dragon, chilivlokken en de inhoud van de blikken tomaat...
1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Mix de zachte boter met de suiker en vanillesuiker romig. Hak de blaadjes van 1 takje rozemarijn fijn en voeg toe a...
1. Verwarm de oven voor 200ºC. Doe de druiven in een ovenschaaltje en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie. Maal er zeezout en peper over. Rooster ze...
1. Breng 500 ml gezouten water aan de kook met de rozemarijn en 2 el olijfolie. Snijd de zalmfilet in stukjes, doe deze erin en laat ze 4 minuten zach...
1. Doe de bloem, boter, basterdsuiker, zout, anijszaad, kardemom in de keukenmachine. Draai tot de boter vermengd is met de bloem. Voeg het ei en wate...
1. Schil de bospeentjes met een dunschiller en schaaf daarna in de lengte lintjes van de bospeentjes. Snijd de lintjes in de lengte door. Doe ze over ...
1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Plaats de takken kerstomaatjes in een ovenschaaltje en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie. Bestrooi met zeezout ...
Bereidingswijze 1. Kook de doperwtjes beetgaar in 4 minuten en laat ze uitlekken. Pureer ze samen met de muntblaadjes en 1 el olijfolie tot een dikk...
1. Meng het kipgehakt met de kipkruiden, paneermeel, knoflook en de lente-uitjes. Vorm er vier platte schijven van en leg ze op een vel bakpapier. Leg...
1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil. Snijd hem daarna in parten. Roer de boter zacht en meng met 2 el van d...
1. Schil de bospeentjes met een dunschiller en snijd ze in de lengte door. Verwijder de taaie draden van de bleekselderij en snijd ze ook in de lengte...
1. Maak eerst de eiragout, kook de eitjes hard, pel ze onder koud stromend water en hak ze fijn. 2. Verwarm de oven voor op 190ºC. Rol de plakjes bl...
1. Breng de kippenbouillon met de rijst aan de kook, zet het vuur zacht en laat 20 minuten zachtjes koken. Snipper de ui en bak in 4 eetlepels olijfol...
1. Leg in een vergiet of zeef 3 vellen keukenpapier. Schenk hierop de yoghurt. Dek af met een bord en laat een nacht uitlekken. 2. Boen de sinaasappe...
Breng de melk en kokosmelk aan de kook. Voeg de rijst, zout, citroenschil en kaneelstokjes toe en breng nogmaals al roerend aan de kook. Zet dan het v...
Pel de uien en snijd ze doormidden. Snijd de halve uien in dunne ringen. Smelt de boter in een braadpan en bak hierin de uien aan. Voeg de laurierblaa...
Snijd de knolselderij, bleekselderij, wortel en prei in stukken. Snijd de champignons in kwarten. Smelt de boter in een grote braadpan en fruit de stu...
Verwarm de bockworsten in het vocht op zacht vuur. Snijd de uien in dunne ringen. Bak de ringen ui in 50 gr boter goudgeel op halfhoog vuur. Pers de k...
Snijd de uien in dunne ringen. Fruit ze 5 minuten in de olijfolie. Pers dan de knoflook erboven uit en voeg de majoraan en rozemarijn toe. Bak even me...
Bak de aardappelen 5 minuten aan in de helft van de boter. Voeg de soepgroenten en de bouillon toe. Laat 30 minuten koken. Fruit in de rest van de bot...
Kook de linzen in 30 minuten gaar en laat uitlekken in een vergiet. Snijd de pompoen doormidden. Verwijder de pitten, en snijd in stukken. Snijd de wo...
Breng 1,5 liter water aan de kook. Voeg de kippenbouten, de bouillontabletten en de laurierblaadjes toe. Breng aan de kook en laat daarna 20 minuten z...
Snijd het restje draadjesvlees in stukjes. De paprika’s in blokjes, de uien in halve ringen en de aardappels in stukjes. Smelt 25 gram boter in een ...
Bereid de beenham volgens de verpakking. Snijd het ontbijtspek in stukjes. Smelt 25 gram boter in een braadpan en bak de stukjes ontbijtspek aan. Voeg...
Schil de stoofperen met een dunschiller. Laat het steeltje eraan zitten. Spoel de peren onder stromend water af. Schenk de port en sinaasappelsap in e...
Verwarm de oven voor op 180ºC. Bekleed de tartelette vormpjes met elk een plakje bladerdeeg. Prik de bodems in met een vork. Bestrijk het bladerdeeg ...
Doe de linzen met de groentebouillon in een pan en breng aan de kook. Zet het vuur zacht en laat 50 minuten zachtjes gaarkoken met de deksel op de pan...
Vet de springvorm in met zachte boter. Bekleed het met een vel bakpapier. Smelt de boter en haal de pan van het vuur. Voeg de koekkruiden, sinaasappel...
Doe de tutti frutti in een pan en voeg het water, diksap en kaneelstokjes toe. Laat een nachtje weken. Zet de volgende dag de pan met tutti frutti aan...
Verwarm de oven voor op 100ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Was de kom waarin het schuim wordt geklopt goed af en zo ook de mixer gardes. Weeg...
Snijd de uien in ringen en fruit ze aan in de boter. Zet het vuur laag en laat 10 minuten zachtjes stoven. Voeg dan de honing, whisky, zeezout, peper ...
Halveer de pompoen en snijd de schil eraf. Haal de pitten eruit en hak de pompoen in stukken. Kook de pompoenstukken 20 minuten voor tot ze zacht zijn...
Neem de hertenbiefstuk uit de koelkast en leg ze afgedekt op een bord om op kamertemperatuur te komen. Rooster de noten in een droge koekenpan knapper...
Snijd de riblappen in kleine stukken en roer ze door de bloem. Snipper de uien. Schrap de winterpeen en snijd in blokjes. Maak de champignons schoon m...
Snijd het vlees in grote stukken en meng ze in de bloem, peper, zout en mosterd. Snijd de knoflook fijn, snipper de ui, snijd de winterpeen in plakjes...
Bak de krieltjes in een koekenpan lekker goudbruin. Verhit een tweede koekenpan om de boomstammetjes te braden. Als deze gaar zijn neem je ze uit de p...
Verwarm de oven voor op 180ºC. Schil de aardappelen, snijd in stukken en kook in 20 minuten gaar. Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snijd z...
Maal de beschuiten tot kruim, breng op smaak met peper en zout en strooi het paneermeel op een groot bord. Snijd de varkensfiletlapjes open en sla ze ...
Bak de krieltjes in een koekenpan lekker goudbruin. Verhit een tweede koekenpan om de boomstammetjes te braden. Als deze gaar zijn neem je ze uit de p...
Verwarm de oven op 180ºC. Schil de peren, halveer ze in de lengte en verwijder het klokhuis. Bak de helften peer in 25 gram boter 5 minuten op halfho...
Meng de bloem met het bakpoeder. Zeef de bloem boven een mengkom. Maak een kuiltje in het midden. Doe hierin de suiker, mespunt zout, citroenrasp, kar...
Kook de pasta volgens de instructie op de verpakking. Champignons schoonvegen met keukenpapier en in vieren snijden. Kook de champignons 5 minuten in ...
Schil en snijd de winterpeen in plakjes. Snijd de prei in ringen. Pel en snijd de ui in grove stukken. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheu...
Verwarm de oven voor op 180ºC. Meng de bloem met het bakpoeder en zout. Maak een kuiltje in de bloem en schenk hierin de losgeklopte eieren, de zacht...
Verwarm de oven voor op 190ºC. Rooster de noten in een koekenpan knapperig. Hak ze grof en meng ze met de gesmolten boter, kaneelpoeder, kruidnagelpo...
Snijd de gewassen aubergines in plakken en leg ze op een bakplaat. Besprenkel ze met water en bestrooi ze daarna royaal met zeezout. Laat 30 minuten r...
Verwarm de oven op 210ºC. Laat het bladerdeeg ontdooien. Snijd de kipdijfilet in stukjes en bak ze goed bruin in de boter. Voeg het kaneelpoeder en d...
Was de snijbonen en haal 1 cm van de boven- en onderkant. Kook ze in de kruidenbouillon in 25 minuten gaar. Snijd de vleestomaat in halve plakken. Sni...
Snijd de biefstukken in stukken van 3,5 cm. Meng voor de marinade de olijfolie, citroensap, knoflook, majoraan, verkruimeld laurierblad en de geraspt...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg de paprika’s op een met bak-papier beklede bakplaat. Leg hierop de hele paprika’s. Rooster de paprika’s 30 m...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Ontdooi het bladerdeeg. Roerbak de spinazie en fijngehakte ui in 4 eetlepels olijfolie gedurende 5 minuten. Voeg het ...
Verwarm de oven voor op 220ºC. Boen de aardappelen schoon en snijd ze als dikke frites. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de dr...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Bereid de bulgur volgens de instructie op verpakking. Doe in een zeef en laat uitlekken. Snijd de ui, courgette en aub...
Meng de gehakt met een flinke lepel hummus en breng op smaak met peper en zout. Goed kneden en vorm met vochtige handen 4 hamburgers. Zet ze een uurtj...
Pel de knoflook en de ui en snijd in stukjes. Snijd de paprika in reepjes. Spoel de kikkererwten af en doe ze met de ui en knoflook in een mengkom en ...
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de paksoi in reepjes, de prei in ringen, de worteltjes in plakjes, de ui en paprika in s...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de ui in parten, de paprika in repen en halveer de tomaten. Snijd de knoflook fijn. Leg bakpapier op een bak-pla...
Week de saté stokjes in koud water. Snijd de kip in blokjes en meng ze met de knoflook, gember, sojasaus en sambal. Laat 30 minuten marineren. Was on...
Snijd de asperges in stukjes van 3 cm. Spoel ze af onder stromend water en laat ze uitlekken. Snijd de courgette in blokjes. Maal peper en zout over d...
Kook de eieren in 10 minuten hard, koel ze onder koud stromend water en pel ze. Leg de helft van de eieren in het bietensap en de ander helft in kurku...
Verwarm de oven op 200ºC. Klop de eieren los met de slagroom, tuinkruiden en geraspte kaas. Maal er naar smaak wat zout en peper over. Bekleed een ba...
Kook de doperwtjes in 5 minuten beetgaar. Giet ze af en laat ze afkoelen. Schil de avocado’s en snijd het vruchtvlees in stukken. Snij de helft van ...
Schaaf de courgette met een kaasschaaf in mooie linten. Bestrooi ze met zout en laat ze 10 minuten rusten. Laat ondertussen de tonijn uitlek-ken in e...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de ui in parten, de paprika in repen en halveer de tomaten. Snijd de knoflook fijn. Leg bakpapier op een bakplaa...
Kook water in een pan met deksel voor de aardappelen en wortelen. Schil de aardappelen, snijd ze doormidden en kook ze in 20 minuten gaar. Snijd onder...
Pel de knoflook en de ui en snijd in stukjes. Snijd de paprika in reepjes. Spoel de kikkererwten af en doe ze met de ui en knoflook in een mengkom en ...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de onderkant van de stronken witlof en halveer ze in de lengte. Verwijder de harde kern. Breng een pan water aan...
Verwarm de oven voor op 175ºC. Mix de boter met de suiker en vanillesuiker. Voeg één voor één de eieren toe en mix deze door de boter. Voeg de k...
Kook de spruiten in 8 minuten beetgaar. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de krieltjes in 12 minuten goudbruin en gaar. Schep regelmatig om. Ve...
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en laat ze in ruim water circa 20 minuten gaarkoken. Snipper de ui, neem een braadpan en fruit het uitje in...
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Spoel spruitjes en prei en snijd de prei in ringen. Verwijder de pitjes van de groene peper en snijd deze...
Kook de aardappelen gaar en giet ze hierna af. Bak ondertussen de spekjes in een droge koekenpan krokant. Meng het gehakt met de paneermeel en gehaktk...
Snijd de wortel, ui en knoflook in stukken. Schil de gember en snijd in stukken. Verhit olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook hierin. Voeg d...
Hak de wortelen, bleekselderij, knoflook en uien in stukken. Verhit ondertussen olijfolie in een grote soeppan. Voeg de wortelen, bleekselderij, uien,...
Schil de aardappelen, snijd ze in stuk-ken en laat ze in ruim water circa 20 minuten gaarkoken. Snipper de ui, neem een braadpan en fruit het uitje in...
Karbonades van het bot en in stukjes snijden. Snipper de ui. In braadpan olie verhitten. Vlees in circa 4 minuten bruin bakken. Ui toevoegen en 1 min...
Doe de gedroogde pruimen, cranberries en de rozijnen in de mengkom van de keukenmachine en pureer tot een grove puree. Schep over in een mengkom en sc...
Was de druiven en laat ze 30 minuten in een vergiet drogen. Dep ze daarna goed droog. Hak de chocolade fijn. Neem een kom die op de rand van een pan g...
Verwarm de oven voor op 175ºC. Kook de room met de kippenbouillon, knoflook en de majoraan 5 minuten op halfhoog vuur. Voeg de macaroni toe, de kaas ...
Schil de aardappels en kook ze 10 minuten voor. Laat ze uitlekken, afkoelen en snijd ze in plakken. Verwarm de oven voor op 210ºC. Vet de vormpjes in...
Snijd de kool in dunne reepjes. Snijd de uien in dunne halve ringen. Smelt de boter in een grote braadpan. Bak de uien 5 minuten goudbruin en voeg dan...
Maak de bloemkool schoon en hak hem in stukken. Breng de kippenbouillon en melk aan de kook. Voeg de bloemkool en sjalot toe. Breng aan de kook en laa...
Verwarm de oven op 200ºC. Kook de spruitjes 5 minuten voor en laat uitlekken in een vergiet. Snijd ze zes keer kruislings in. Leg ze op een met bakpa...
Maak eerst de cranberrycompote. Doe de cranberry’s in een kleine pan en voeg het sinaasappelsap, de kaneel en de honing toe. Was de appeltjes en sni...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de pompoen in de lengte door en snijd de helften in plakken van 1½ cm. Meng de olijfolie, knoflook, rozemarijn ...
Haal de biefstukjes uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Maak eerst de bladerdeeg sterren. Verwarm de oven voor op 200ºC. Steek sterret...
Schil de aardperen en de knolselderij en snijd in stukken. Neem een grote braadpan. Snipper de ui en fruit die samen met de fijngehakte gember en komi...
Maak de witlof schoon en snijd ze in repen. Snipper de sjalotten fijn en fruit deze aan in de boter in een braadpan. Voeg de saffraan toe en bak 2 min...
Verwarm de oven op 200ºC. Leg de paprika’s op een bakplaat die is bekleed met bakpapier. Rooster de paprika’s 30 minuten tot het vel zwartgeblake...
Verwarm de oven voor op 160ºC. Rooster de hazelnoten in een eetlepel boter goudbruin. Hak de hazelnoten fijn. Vet de tulbandvorm zorgvuldig in met bo...
Doe de bloem, boter, zout, vanillesuiker en basterdsuiker in de mengkom van de keukenmachine en draai kort tot het een korrelig deeg is. Voeg dan de e...
Breng de kokosmelk en rijstmelk aan de kook en voeg de rest van de ingrediënten toe voor de rijstpap. Breng al roerend aan de kook en laat 10 minuten...
Verwarm de oven voor op 180ºC. Was de pruimen en haal de pit eruit. Schil de appels en peren en snijd ze in stukjes. Smelt de boter in een grote koek...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Schil de appels en boor de klokkenhuizen eruit met de appelboor. Snijd elke appel in vieren en snijd ze in dunne schij...
Kook de bietjes gaar. Laat ze afkoelen en schil ze. Rasp de bieten fijn. Snijd de lente-uitjes fijn en voeg bij de bietjes. Schenk het bier erop en vo...
Verwarm de oven voor op 180ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de plakjes ham erop. Bestrijk de ham aan beide zijden met olijfolie. Bak de ...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd een kwart van de bovenkant van de pompoentjes. Verwijder de pitten en draden met een lepel. Schenk in elke pompo...
Smelt de boter in een koekenpan. Voeg in een keer de bloem toe en blijf roeren tot het een dikke gladde pasta wordt. Voeg nu onder stevig roeren de vi...
Rooster de hazelnoten goudbruin met een eetlepel boter. Bestrooi ze daarna met wat versgemalen zeezout en peper. Hak de hazelnoten grof en houd ze apa...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de uien in dunne ringen en fruit ze gedurende 10 minuten in 25 gram boter. Snijd de paprika’s in dunne reepjes...
1. Snijd de tomaten in 4 stukken en maak de groenten schoon. 2. Snijd de winterpeen en bleekselderij in blokjes. 3. Snipper de ui, en hak de knofloo...
1. Was en maak de groente schoon. Pel en snipper de rode ui. Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika en tomaten in grove stu...
Maak eerst de vanille-sinaasappelsiroop. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap de vanille eruit. Meng dit met de suiker. Schenk het sin...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg op de bakplaat de deegplakjes met 2 cm tussenruimte van elkaar. Haal van elk pl...
Snijd de krabsticks in plakjes. Schil de aardappels. Laat ze heel en kook ze 10 minuten voor. Laat ze goed uitlekken in een vergiet. Snijd ondertussen...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Bekleed de bakplaat met het bakpapier. Was de aardappels en snijd ze in vieren en vervolgens in blokjes. Meng de geroo...
Kneed de boter, kwark, een snufje zout, tarwemeel en twee eetlepels koud water tot een glad deeg. Maak van het deeg een bol en verpak in de vershoudfo...
Schil de aardappels en snijd ze doormidden. Breng 1½ water aan de kook en voeg de kruiden bouillontabletten toe. Kook de aardappelen in 30 minuten ga...
Verwarm de oven voor op 180ºC. Vet de ovenschaal in met de roomboter. Was de courgettes en schaaf met een kaasschaaf lange linten van de courgettes. ...
Verwarm de oven op 180ºC. Meng de olie met kerriepoeder en het komijnzaad. Maal er royaal zeezout en chilipeper over. Neem de bloemkool en snijd de s...
Verwarm de oven voor op 220ºC. Snijd de net ontdooide plakjes bladerdeeg in de lengte door. Nu heb je 8 langwerpige plakjes deeg. Leg ze op een met ...
Verwarm de oven voor op 220ºC. Meng in een kom de bloem, bakpoeder, vanillesuiker, sinaasappelschil en zout door elkaar. Voeg dan de suiker en de blo...
Schil de wortel met de dunschiller. Snijd de wortel in de lengte in vier kwarten. Nu heb je van elke wortel 4 lange repen. Smelt de boter en bak hier ...
Verwarm de oven voor op 180ºC. Was de pompoentjes goed schoon en droog ze af. Halveer ze in de lengte haal de pitten eruit en leg ze op een met bak-p...
Schaaf een pastinaak in dunne lange plakken. Frituur deze krokant in een laagje zonnebloemolie. Laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier. Deze pasti...
Bak de grof gesneden uien aan in de boter. Voeg het vlees toe en bak het rondom aan. Voeg de plakjes knoflook, laurierbladen, jeneverbessen, kaneel en...
Verwarm de oven op 200ºC. Schil de wortels met een dunschil-ler. Halveer de wortel in de lengte. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Halvee...
Halveer de spruitjes. Verwarm de oven voor op 200ºC. Bestrijk de bodem van de taartvorm met de zachte boter. Bestrijk dan met de mosterd, strooi de s...
Verwarm de oven voor op 180ºC. Haal de buitenste grote blade-ren van de kool. Was de kool goed tussen de bladeren schoon. Breng water met 2 tl zout i...
Verwarm de oven voor op 180ºC. Was de knolselderij, snijd in plakken van circa 2 cm en snijd de schil eraf. Was de appel, snijd in vieren en verwijde...
Snipper de ui. Snijd de paprika in stukjes. de winterpeen in schijfjes en de champignons in partjes. Snijd of pers de knoflook fijn. Verhit de olie i...
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Verhit 25 gram boter in een grote pan en fruit de ui 2 minuten. Doe de winterpeen erbij en bak 2 min. Voe...
Verwarm de oven voor op 190 graden. Smelt de boter in een braadpan en bak de geschilde bietjes rondom aan. Voeg de honing, de port, 1 kleine tl zout, ...
Verwarm de oven voor op 175 graden. Bak de krieltjes 5 minuten voor in 2 eetlepels boter en een eetlepels olijfolie. Breng op smaak met versgemalen zo...
Snijd het kapje van het brood. Snijd 2 cm van de rand het brood uit de korst. Hol de rest uit met de hand. Smelt 4 eetlepels boter in een steelpan en ...
Verwarm de oven voor op 180 graden. Halveer de paprika’s en leg ze op de bakplaat. Leg ook de trosjes kerstomaat ertussen. Besprenkel met de olijfol...
Maak het deeg, doe het witbrood, water en boter in de mengkom van de keukenmachine. Pulse tot het zich een deegbal vormt. Leg het deeg in en kom en la...
Rooster in een koekenpan de walnoten in 2 eetlepels boter goudbruin en knapperig. Pas op dat ze niet aanbranden. Schep ze uit de pan. Bak nu de spekje...
Verwarm de oven voor op180 graden. Maak eerst het deeg, doe hiervoor het meel en zout in de keukenmachine en voeg de boter er in blokjes gesneden aan ...
Verwarm de oven op 175 graden. Pel de uien en snijd ze in vieren. Leg ze op de bakplaat. Halveer de knoflookbol en leg ze bij de uien samen met de tak...
Kook de spaghetti klaar volgens de verpakking met de kippenbouillon tabletten en een eetlepel olie. Laat als het gaar is uitlekken in een vergiet. Ver...
Verwarm de oven voor op 195 graden. Maak eerst de groene olijvenpasta. Doe de olijven, de in stukken gesneden lenteui, knoflook, olijfolie en chilipoe...
Maak eerst de cranberry compote. Doe de cranberries in een pan en voeg de suiker en sinaasappelsap toe. Laat 7 minuten koken op halfhoog vuur. Verwarm...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Kook de aardappelen circa 20 minuten en maak er met een klontje boter en scheut melk puree van. Laat de rozijnen even ...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Schil de pompoen en snijd in kleine blokjes. Rasp de gemberwortel en knoflook tot ieder 1 theelepel. Kook de couscous ...
Rooster de pijnboompitten in een droge pan totdat ze goudbruin zijn. Haal ze uit de pan. Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd in partjes. D...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Was de prei, verwijder het donkergroene deel en snijd in smalle ringen. Snijd of pers de knoflook. Doe de aardappelsch...
Maak eerst de chutney. Bak hiervoor de uien in de olie zachtjes bruin. Voeg de druiven toe en de kaneelpoeder, komijnzaadjes, kruidnagels, sambal, de ...
Verwarm de oven voor op 180ºC. Bekleed de taartvorm met de plakjes bladerdeeg, ook de randen. Duw de randen goed aan. Prik met een vork gaatjes in de...
Verwarm de oven voor op 180ºC. Bekleed het bak blik met bakpapier. Leg de kippenbouten er in en bestrooi ze royaal met zout en peper en citroenrasp....
Verdeel het deeg in 6 stukken en vorm er 6 ovalen pizzaatjes van. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Dek af met een theedoek. Bak de knoflo...
Haal de biefstukken 1 uur van tevoren uit de koelkast. Bestrooi ze met wat peper en de fijngehakte rozemarijn. Kook de spruitjes 3 minuten voor en laa...
Kook de linzen gaar volgens de verpakking. Verdeel de sla over een grote schaal. Halveer de schoongemaakte pruimen en haal de pit eruit. Bak ze op hal...
Maak de groenten schoon. Snijd de uien in ringen en snijd de pompoen, appel, knolselderij en pastinaak in stukken. Smelt de boter en voeg de uienringe...
Ontdooi de spinazie. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snipper de ui. Was de tomaten en paprika en snijd in stukjes. Verhit de olie in een braadpan en ...
Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de helft van de olie in een braadpan en bak de kipfilet rondom bruin. Voeg 2 dl water en ...
Schep de aardappelpartjes in een ovenschaal om met olijfolie. Zet de schaal in de oven en zet deze op 225 °C. Bak de aardappeltjes, vanaf het moment ...
Snijd een helft van de citroen in dunne plakjes en pers de andere helft uit. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Bestrooi de karbonades royaal met pep...
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Halveer 4 van de paprika’s in de lengte en leg ze op een bakplaat. Snijd de overgebleven paprika, de ui, knoflook, ...
Hak de helft van de walnoten grof en rooster ze samen met de rest van de walnoten in een koekenpan ‒ schep af en toe om. Haal de blaadjes van de wit...
Kook de pasta volgens de instructie op de verpakking. Giet af en spoel af onder koud water. Laat uitlekken in het vergiet. Kook de eieren circa 4 minu...
Bereid de couscous volgens de instructie op de verpakking. Roer de couscous los met een vork en laat afkoelen. Rooster de pijnboompitten lichtbruin. S...
Verwarm de oven voor op 160ºC. Maak eerst het korstdeeg. Doe hiervoor de bloem, blokjes boter, mespunt zout en de poedersuiker in de keukenmachine. D...
Meng het gehakt met de uienpoeder, oregano en peterselie. Breng op smaak met royaal zout en peper. Vorm er vier hamburgers van. Snijd de paprika en ui...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Verhit 4 eetlepels olijfolie in een wok en roerbak 200 gram spinazie tot het slinkt voeg de knoflook toe en rasp van d...
Maak de sperzieboontjes schoon en kook ze beetgaar. Laat ze uitlekken Was de sla en meng samen met de rucola in een kom. Meng er 2 eetlepels olijfolie...
Kook de gele rijst gaar volgens de verpakking. Fruit de ui in de boter met de texmex kruiden op zacht vuur. Giet de rijst af in een vergiet en voeg he...
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Halveer de schoongeboende aardappels en leg ze samen met de knoflookbol op de bakplaat, of oven schaal. Maal royaal z...
Snijd de tofu of tempe in kleine blokjes. Verhit een royale laag zonnenbloemolie in een grote koekenpan. Bak de blokjes tofu goudbruin. Schep ze in ee...
Rooster de pittenmix goudbruin in een droge koekenpan. Snijd de watermeloen in 6 plakken. Snijd de ui in dunne halve ringen. Meng ze met het sap van e...
Kook de krieltjes beetgaar in gezouten water. Kook de sugarsnaps in circa 5 minuten beetgaar. Giet ze af en laat ze afkoelen. Kook de kipfilets in de ...
Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes van 3 bij 3 centimeter. Snijd de courgette in blokjes van 3 b...
Schil de aardappels en kook ze met wat zout in twintig minuten gaar. Was intussen de rucola en snijd deze in kleine stukken. Rooster vervolgens de pij...
Laat de kabeljauw, indien nodig ontdooien. Snijd de venkel in stukken. Snipper de uien en snijd 2 tenen knoflook fijn. Snijd de blaadjes van de peters...
Kook de rijst volgens de instructie op de verpakking. Dop de sperziebonen. Snijd de paprika in stukjes, de prei in ringen en de courgette en plakjes. ...
Snij courgette en aubergine in plakjes. Bak deze in de olijfolie gaar. Snij de gedroogde tomaatjes in stukken. Rooster de pijnboompitten. Verwarm de t...
Snijd de aardappelen in blokjes. Kook ze met wat zout in ruim een kwartier gaar. Wrijf de karbonades in met kaneel, zout en versgemalen peper. Bestrij...
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de broccoli in kleine roosjes en kook deze vervolgens beetgaar. Snij de champignons in plakjes en snipper de ...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Pel en snipper de uien en fruit met olijfolie in een koekenpan. Rul het gehakt erbij. Voeg de gepelde tomaten toe met ...
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de kipfilet in blokjes en breng op smaak met paprikapoeder. Bak de kip met vloeibare margarine in circa 5 mi...
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg een beetje zout toe. Pel en snij de uien fijn. Ze...
Verwarm de oven voor op 175ºC. Snijd de rabarber in stukken van 3 cm. Schep ze om met 50 gram van de basterdsuiker en de vanillesuiker. Klop de crèm...
Kook de nieuwe aardappeltjes gaar in circa 20 minuten. Bak ondertussen de spekjes krokant. Snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes. Meng de mayonaise...
Snijd de kip in grote stukken. Rasp de courgette in een vergiet. Betrooi met zeezout en knijp het overtollige vocht eruit. Doe de kip samen met de len...
Laat de biefstukjes op kamer temperatuur komen. Hak de komijnzaadjes, korianderzaadjes en peperkorrels fijn met een scherp mes. Meng dit met de knoflo...
Kook de spaghetti gaar volgens de instructie op de verpakking. Snijd de hardgekookte eitjes fijn en strooi er wat zout en peper over. Maak pastasaus. ...
Schil de aardappels en breng met zout aan de kook. Laat 20 à 25 minuten gaar koken. Bereid ondertussen de groentes, snijd de bleekselderij in boogjes...
Bereid de pulled chicken volgens de verpakking in de oven. Kook de eitjes half zacht in 4 min, laat ze schrikken, pel en halveer ze. Maak onder tussen...
Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier. Bekleed de vorm met de net ontdooide plakjes bladerdeeg en druk de ...
Snijd de broccoli in kleine roosjes, schil de stronk en snijd ook in stukjes. Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een koeke...
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dop de sperzieboontjes en kook ze beetgaar. Snijd de kipfilet in blokjes. Verhit de olie in ee...
Bak de krieltjes in de boter in 20 minuten goudbruin. Verhit in een koekenpan de rest van de boter op hoog vuur en roerbak de runderreepjes circa 2 mi...
Was de andijvie en snijd deze in reepjes. Snijd de paprika in blokjes. Snipper de ui. Snijd de kip in reepjes. Roerbak in een hapjespan de kip, ui en ...
Schraap de wortels schoon en snijd ze in stukjes. Snijd de uien in dunne ringen. Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Doe de aardappels, wortel...
Schil de aardappels, snijd in stukken en kook ze met wat zout in 20 minuten gaar. Rasp ondertussen de bietjes fijn. Maak de makreel schoon en verdeel ...
Snijd het vlees in grove stukken en snijd de uien in dunnen ringen. Verhit de boter in een braadpan en schroei het vlees rondom aan, samen met de uien...
Smelt de boter en schenk het in een beslagkom. Voeg de suiker, vanillesuiker en een mespunt zout toe. Mix tot een romige massa. Voeg dan de eieren, ee...
Verwarm de oven voor op 165 graden. Rooster de hazelnoten samen met 1 eetlepel boter goudbruin. Laat afkoelen en hak ze fijn. Mix de eieren met de s...
Verwarm de oven op 200 graden. Prak de spijs samen met de crème fraîche en sinaasappelschil. Snijd uit vier plakjes bladerdeeg vier cirkels. Snijd u...
Doe de bonen en kapucijners in een vergiet en spoel ze schoon. Laat uitlekken. Snij de ui in ringen en de prei in ragdunne ringetjes. Bak de spekblokj...
Meng in een kom het gehakt goed met het ei, de geraspte ui, kaneel, peper, ketjap en beschuit tot een stevige massa. Vorm er acht ovalen balletjes van...
Snijd de witte en rode kool in dunne reepjes. Snijd 1 cm van de stronkjes witlof en haal de blaadjes los. Schil de sinaasappel dik met een scherp mes ...
Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Schep deze in een kom en voeg de ketjap, komijnpoeder, gemberpoeder, korianderpoeder, sambal en knoflook toe. Men...
Schil de knolselderij, aardappels en 2 peren en snijd ze in blokjes. Snijd de uien in dunne ringen en fruit ze in 10 minuten zachtjes in 25 gram boter...
Schil de aardappelen en kook ze 10 minuten voor. Daarna in de keukenmachine grof raspen. Verwarm de grilloven voor op 180ºC. Snijd de sjalotjes in r...
Snijd de winterpeen en bleekselderij in stukjes. De ui in grove stukken en de knoflook fijn. Rasp de sinaasappel en pers deze uit. Bak de winterpeen, ...
Halveer de ui en snijd in dunne halve ringen. Snijd de knoflook in dunne plakjes en de prei in dunne ringen. Snijd de bospeen en bleekselderij in stuk...
Zeef de bloem boven een grote kom. Maak een kuiltje in het midden en doe hier 1 mespunt zout, 1 ei en de olie in. Roer van buiten naar binnen een paar...
Verwarm de oven voor op 210°C. Haal het bladerdeeg ongeveer 10 minuten voor de verwerking uit de koelkast. Snipper de sjalotten en snijd de knoflook ...
Verwarm de oven voor op 120ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Zorg dat de beslagkom en de gardes vetvrij zijn. Gebruik hiervoor de halve citroen...
Pureer de champignons in de keukenmachine. Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de puree circa 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Leg d...
Snijd de zalm in kleine blokjes. Snipper de sjalotjes en snijd 1 teen knoflook fijn. Doe dit samen in een kom en doe daarbij de kappertjes, tamari, di...
Bak de aardappelschijfjes met de oregano in de olijfolie in circa 15 minuten knapperig en goudbruin. Bestrooi ze met zout en peper. Kook de sperziebon...
Verwarm de oven voor op 180ºC. Maak gelijke rolletjes van de varkenshaas en wikkel deze geheel in de plakken ham. Leg deze in een ovenschaal en bestr...
Snij de kipfilet in stukjes. Meng in een grote kom de inhoud van het zakje ‘marinade’ met 2 eetlepels zonnebloemolie en voeg hier de kip aan toe. ...
Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de krieltjes in 15 minuten goudbruin en gaar. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper. Verhit onde...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de aardappelen in blokjes een kook deze 5 minuten. Verwarm de rookworst volgens de aanwijzing op de verpakking. ...
Meng de suiker met het citroensap en 500 ml water. Breng aan de kook tot de suiker is opgelost en het water mooi helder en stroperig wordt. Voeg de ci...
Oven voorverwarmen op 200 °C. Snijd de ui in halve ringen. In hapjespan helft van boter verhitten en ui 3 minuten fruiten. Zuurkool met kaneel erdoor...
Snijd de riblappen in stukken van 2 x 2 cm. Snijd de uien in ringen, winterpeen en knoflook in plakjes. Meng de stukken rundvlees, uien, wortel en kno...
Kook de pasta volgens de instructie op de verpakking. Champignons schoonvegen met keukenpapier en in vieren snijden. Kook de champignons in de wijn za...
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappelen en knolselderij en snijd in gelijke stukken. Kook samen in een ruime pan water met zout in 20 mi...
Schil en snijd de winterwortel in grove stukken. Snijd de prei in ringen. Pel en snijd de ui in grove stukken. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit e...
Kook de pasta al dente. Meng het gehakt met het ei, paneermeel, Italiaanse kruiden en wat peper en zout. Rol er balletjes van, zo groot als een pingpo...
Kook de tagliatelle in ruim kokend water met wat zout. Kijk voor de kooktijd op de verpakking. Snijd de courgette in kleine blokjes. Snijd de zalm in ...
Schil de aardappelen kook ze in een ruime pan met water en zout tot ze gaar zijn. Snijd de kaas in kleine blokjes. Bak de spekjes in een droge koekenp...
Verwarm de oven voor op 180oC graden. Kook de rijst gaar in de bouillon volgens de instructie op de verpakking. Snipper de ui, pers de knoflook fru...
Snipper de ui. Schil de winterpeen en snijd in dunne plakjes. Snijd de bleekselderij in boogjes en rasp de kaas. Verhit de olie in een hapjespan en...
Verwarm de oven voor op 210oC. Schil de bieten dun en snijd elke biet in 8 parten. Pel de uien en snijd deze in parten. Plet de teentjes knoflook. ...
Schil de aardappels, snijd in stukken en kook ze gaar. Snijd de kerstomaatjes doormidden en leg ze op een ingevet bakblik. Sprenkel het sinaasappel...
Snijd al het vlees in stukjes van circa 3x3x3 cm. Snijd de paprika en ui in grove stukken. Hak de kruiden en de knoflook fijn en doe samen met de olij...
Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 minuten gaar. Verhit ondertussen de helft van de boter in een koekenpan en bak de worstjes in ...
Verwarm de oven voor op 200 °C of zorg dat de bbq roodgloeiend is. Verpak elke aardappel in aluminiumfolie en pof deze circa 45 minuten in het midden...
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak het gehakt in een koekenpan zonder olie of boter in 6 minuten rul. Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Snijd d...
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd de ui in halve ringen en de paprika's en wortel in blokjes. Snijd de kip in stukjes. Bak i...
Sugar snaps, sperziebonen en asperges schoonmaken. Sugar snaps en sperziebonen samen 4 minuten koken. Asperges toevoegen en nog 3 minuten koken. Schni...
Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de knoflook fijn, de paprika in reepjes en de mozzarella in plakken. Kook de macaroni in ruim water volgens de ...
Verwarm de olie en roomboter in een braadpan en braad de rollade 10 minuten rondom aan. Snipper de ui, haal het vlees uit de pan en fruit de gesnipper...
Breng een pan met het liter water aan de kook. Verkruimel het bouillontablet erboven en zet het vuur laag. Leg de kip in de bouillon en laat in 20 min...
Snijd de ui in grove stukken. De winterpeen in blokjes en de prei in ringen. Snijd de bloemkool in kleine roosjes van de stronk. Verwarm de boter in e...
Schil de aardappels en snijd in kleine stukken. Laat samen met de zuurkool in circa 20 minuten gaar koken. Verhit de boter in een koekenpan. Bak het v...
Doe de rijst , melk, room, suiker en cardamon zaadjes in een diepe pan. Schraap de vanillezaadjes van het stokje en voeg deze toe. Roe voorzichtig tot...
Houd een plukje van de kruiden apart en doe de rest met de melk, het gehakt, ei, paneermeel en gemalen piment in een kom. Doe er een flinke snuf peper...
Schil de aardappelen en kook ze in ruim water met zout in 20 minuten gaar. Giet af en laat een beetje afkoelen. Snijd in dunne plakjes. Oven voorverwa...
Laat de rollade minimaal een uur op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 175 °C. Verhit de boter in een passende braadpan op hoog vuur. Be...
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de pastinaak en knolselderij in dunne plakjes en de ui in ringen. Pers de knoflook. Bak de ui met de tijm 5 minu...
Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Kook de aardappelblokjes in water met zout in 10 minuten gaar. Verwarm ondertussen de rookworst volgens de a...
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzing op de verpakking, voeg aan het kookvocht een kippenbouillontablet toe. Snijd de broccoli in roosjes en kook d...
Verwarm de oven voor op 180 °C (elektrische oven). Plaats de muffinvormpjes in het bakblik. Meng de Blue Band Vloeibaar in een grote kom met de suik...
Pel en snij de ui in grove stukken. Snijd de wortel, pastinaak en de zoete aardappel in stukjes (niet te groot, anders worden ze niet gaar). Snijd de ...
Kook de eieren in een pan met water in circa 10 minuten hard. Giet de eieren af, laat ze schrikken en pel ze. Snijd de witte kool in dunne reepjes, sc...
Snijd de chorizo in stukjes. De tomaten in partjes. De ui in ringen en de knoflook in plakjes. Laat de linzen uitlekken. Bestrooi de kippendijen met z...
Verwarm de oven voor tot 180 °C. Meng het gehakt met ei, zout en peper. Maak hier miniballetjes van en bak ze gaar in 3 el olijfolie. Bereid ondertus...
Verwarm de oven volgens de instructie op de verpakking van het bladerdeeg. Neem zes plakjes plakjes bladerdeeg, laat ze ontdooien en leg ze als een pa...
Meng het gehakt met de uien, kruiden, beschuit en ei. Maak er vier mooie burgers van. Bak deze in een grillpan of in de koekenpan tot ze gaar zijn. H...
Doe de bloem, het tarwegriesmeel en de gist in een ruime kom. Schenk de olijfolie en het water erbij en kneed tot een luchtige deegbol. Dek af en laa...
Verwarm de oven voor op 200° C. Snijd de courgettes over de lengte doormidden en lepel het vruchtvlees eruit. Besprenkel met olijfolie, bedek ze met ...
Kook de krieltjes in water met zout in 12 minuten gaar. Giet af. Kook de doperwten en tuinbonen volgens de instructies op de verpakking. Verwijder de ...
Verwarm de oven voor op 190 °C. Schil de asperges en kook ze 10 minuten. Snijd de beenham in vierkante stukjes van circa 3 cm. Maak de saus aan volge...
Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar. Kook de eieren in circa 8 minuten hard. Verwijder de puntjes van de sperziebonen. Kook ...
Schil de asperges en snijd ze in stukjes van circa 2 cm, houd de kopjes apart. Kook de asperges in ruim water met zout in 10 minuten gaar, voeg ...
Snijd de bleekselderij en bospeentjes in stukjes van circa 2 centimeter. Kook de groenten ongeveer 10 minuten in weinig water en giet ze af. Verhit de...
Verdeel de zalmpaté over de toastjes. Garneer met kleine takjes verse kruiden. Verwarm de pasteibakjes en de ragout volgens de aanwijzingen op de ver...
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een tulbandvorm in. Smelt de boter op lag vuur in een steelpan. Meng de suiker, het bakmeel en de laag cacao in ee...
Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet een ovenschaal in met een eetlepel van de olijfolie. Bestrooi de zalmstukken met peper en zout en leg deze in een...
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg het bladerdeeg op het aanrecht om te ontdooien. Verwijder de houtachtige onderkant van de groene asperges en snij...
Leg de asperges voor gebruik een kwartiertje in koud water. Kook intussen vier eieren in 8 minuten hard. Laat de eieren schrikken onder koud water, pe...
Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de quichevorm in. Bekleed de vorm met het bladerdeeg (als je plakjes bladerdeeg gebruikt: stapel ze op en rol ze ...
Snijd de sperzieboontjes en snijbonen in stukjes van 3 centimeter, snijd de champignons in plakjes. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit...
Snijd de ui in kleine stukjes, hak de peterselie fijn en verkruimel de beschuiten boven een kom. Voeg hier het gehakt aan toe. Meng vervolgens het ei,...
Breng het water aan de kook. Verwarm de olie in de pan en fruit hierin de ui en rozemarijn. Voeg de wortel en de bleekselderij toe en bak ongeveer 5 ...
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Verhit ondertussen de olie in een pan met antiaanbaklaag en fruit de ui 2 minuten. Bestro...
Breng 250 gr schenkel of soepvlees met 2 liter water aan de kook (geen zout toevoegen). Doe geen deksel op de pan. Schep met een schuimspaan het schui...
Schil de aardappels en zet op met water en zout. Kook ze in 20 minuten gaar. Snijd de ui fijn. Bak de spek samen met de ui. Voeg de rozemarijn toe. Ba...
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Smelt de boter met het water op middelhoog vuur in een steelpan. Voeg de bloem in...
Bereiding 20 minuten - wachttijd 30 minuten Doe alle ingrediënten behalve de gin in een grote pan. Kook op zacht vuur gedurende 10 minuten, neem de ...
Bereiding 15 minuten - oventijd 20 minuten Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de aardappelstukjes gedurende 5 minuten, giet af en spoel ze af met ...
bereiding 15 minuten - oventijd 45 minuten Bekleed de bodem en lange zijkanten van een brood- of cakevorm met bakpapier. Meng 2 eetlepels van het bro...
Verhit de olie in een braadpan en bak de paprika hierin gedurende vijf minuten op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en chili toe, bak deze 30 seconden...
Verwarm de oven voor op 220 °C. Leg alle groenten in een ruime ovenschaal. Schenk de helft van de olie erover en bestrooi met peper en zout, en event...
Oven voorverwarmen op 175 graden. Schil de aardappelen. Snijd de prei overdwars doormidden, zo kun je hem makkelijk wassen. Snijd de prei vervolgens i...
Kook de pasta. Bak ondertussen de spekjes uit. Snijd de champignons in plakjes, de ui in ringen en de paprika in kleine reepjes. Bak de groenten kor...
Schil de aardappelen en snijd deze in stukjes. Schil de wortelen en snijd deze ook in stukjes. Ui en knoflook grof hakken. Snijd de kipfilet in stukke...
Oven voorverwarmen op 200 graden. Haal de bevroren plakjes bladerdeeg met een mes van elkaar, laat ze 5-10 minuten ontdooien en verwijder de folie. ...
Verwarm de oven voor op 225 °C. Snijd de knolselderij en pompoen in dikke plakken, schil ze en snijd ze in grove stukken. Schil de wortel met een du...
Oven voorverwarmen op 180 °C. Kook de tagliatelle beetgaar. Haal het steeltje uit de portobello's en veeg ze indien nodig schoon met keukenpapier of ...
Oven voorverwarmen op 180 °C. Kabeljauw en zalm in zes stukken snijden en in ovenschaal leggen. Gamba's ernaast leggen. Verdeel 50 gram van de roombo...
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een bakvorm in en bekleed het met bakpapier. Klop de boter en de suiker met een mixer tot er een bleke luchtige m...
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 minuten gaar. Snipper de uien, snijd de prei in halve ri...
Snijd de geschilde aardappelen in stukken. Verwijder lelijke bladen van de venkelknollen. Snijd de knollen in grove stukken. Bewaar de mooie blaadjes ...
Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Giet af. Snijd ondertussen de rodekool in twee delen, verwijder de harde kern en sn...
Karbonades met zout en peper inwrijven. In grote koekenpan boter verhitten en op hoog vuur karbonades aan beide kanten dichtschroeien. Vuur temperen e...
Snijd de boter in stukjes. Doe deze met de bloem, suiker, zout en gist in een kom. Meng het water erdoor en kneed het geheel tot een bal. Neem ruimte ...
Kook de rijst volgens de instructie op de verpakking. Snijd de chorizo in plakjes en bak deze in een braadpan zachtjes uit. Kipkluifjes erdoor scheppe...
Maak kuipjes van aluminiumfolie. Leg hierin de groenten met wat olijfolie of boter en voeg de kruiden toe. Plaats de pakketjes op een grill boven het...
Doe de gehakt in de kom en voeg het ei toe. Vervolgens de beschuit, de knoflook en de ui. Haal wat naaldjes van de rozemarijn en hak die fijn. Voeg d...
Snijd de groenten in stukken en voeg de gesneden kruiden toe. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit wat olie in een soeppan en fruit de uitj...
Limoenen goed schoon boenen en halveren. Boven kom limoenen licht uitknijpen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Azijn en olijfolie erdoor roeren. ...
Tuinbonen met punt van mesje inkerven en stugge grijze velletje verwijderen (= dubbeldoppen). Snijbonen schuin in repen snijden. In stoompan of grote ...
Maal de knoflook met de basilicum en voeg twee eetlepels olie en azijn toe. Breng op smaak met peper en zout. Snijd aan de onderkant van de asperges h...
Voorbereiding Neem grote kom of emmer. Rozijnen wassen en weken in 1 dl water + 2 eetlepels suiker. (evt. een paar borrelglaasjes brandewijn of rum) ...
Visfilets bestrooien met peper en zout en inwrijven met bloem. Even de pijnboompitten op middel vuur bruin bakken. Uit de pan halen en wat boter en ol...
Snijd de boter in blokjes. Was en rasp de schil van de citroen. Meng in een kom 225 g zelfrijzend bakmeel met de basterdsuiker, zout en de Silvo Koek...
Verwarm de oven voor op 180°. Zet de cakevormpjes per twee in elkaar. Klop de boter, eieren en suiker in een kom met de handmixer tot een luchtig me...
Verwarm de over voor op 200 C. Maal één broodje tot fijne kruimels in de keukenmachine en spreid deze uit over een plat bord. Snijd de twee andere b...
Andijvie wassen en in reepjes snijden. Aardappelen schillen, wassen, in 20-25 minuten gaar koken en afgieten. Intussen de melk koken. Gekookte aardapp...
Schil de aardappelen, wassen en in kleine partjes snijden. Zet water op voor de groentebouillon en voeg een bouillonblokje toe. Aardappelpartjes toevo...
Speklappen in reepjes snijden en in 5 minuten knapperig bakken. Bouillon en wijn in een hoge pan schenken en aan de kook brengen. Spinazieblokjes door...
Oven voorverwarmen op 200 °C. Kuikenbouten licht bestrijken met 1 el olie en bestrooien met zout en peper. Kuikenbouten in de braadslede of op de bak...
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui en verhit de olie in de koekenpan. Doe het gehakt met de ui in de pan en bak...
Water koken voor het aanmaken van de kippenbouillon. Kipfilet en salami in stukjes snijden. Ui snipperen en paprika in blokjes snijden. Salami op laag...
Snijd de champignons in schijfjes. Wrijf de hamlappen in met zout en peper. Verhit in een braadpan 2 eetlepels boter en bak hierin de hamlappen op hoo...
Puntjes van de sperzieboontjes snijden en in ca. 8 minuten beetgaar koken. Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de aardappelpartjes in 8-10 m...
Voor de barbecue, grillplaat of grillpan. Snijd de courgettes in de lengte in plakken. Meng de balsamicoazijn met de olie en bestrijk hiermee de plakk...
Verwarm de oven voor op 200°. Kook de aardappelen in water met wat zout 10 minuten. Giet af en snijd in vieren. Schep de aardappelen om met de olie e...
Verwarm de oven voor op 200 °C. Zeef de bloem met het bakpoeder, de suiker, de cacaopoeder en een mespunt zout boven een kom. Schep voorzichtig 125 g...
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de onderkanten van de asperges schoon en kook ze in ca. 6 minuten beetgaar. Breng op smaak met een beetje zo...
Kip op kamertemperatuur laten komen. Citroen dik schillen tot op vruchtvlees. Binnenkant kip bestrooien met zout en peper. 2 Eetlepels olijfolie erin ...
Spliterwten wassen. Erwtensoeppakket en spliterwten met zout en peper aan de kook brengen in een grote pan met 1 1/2 liter water. Ca. 40 min. laten ko...
Klop in een kom de eieren los met zout en peper naar smaak. Bak de groenten kort in de koekenpan met een scheutje olijfolie. Schenk het eimengsel in d...
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de magere spekreepjes uit, schep het gehakt erbij en bak het rul. Giet het vet af en vang het op. Breng het gehak...
Kipsaté Meng de kip met 1 teen knoflook, 6 eetlepels ketjap en 1 theelepel sambal in een kom. Schep de kip erdoor en laat minstens 1 uur afgedekt i...
Zeef het bakmeel boven een kom. Meng er de speculaaskruiden door. Snijd de boter in kleine blokjes. Voeg de suiker, melk en boter toe en kneed tot een...
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bovenkant van de knoflookbol, zodat de tenen zichtbaar zijn. Zet in de schaal en bestrijk met 1 eetlepel oli...
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 20 minuten gaar. Giet de aardappelen af en doe ze terug in de pan. Verwarm d...
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een ingevette vorm van 24 cm doorsnee met de plakjes bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem. Kook de roosje...
Schil de aardappelen en kook ze in 20 minuten gaar. Giet af en stamp met de warme melk en de nootmuskaat tot een puree. Roerbak de rode kool, de winte...
Verwarm de oven voor op 175 graden. Snijd de ui in ringen en de knoflook fijn. Leg de worstjes in de ovenschaal met de uien en knoflook. Besprenkel m...
Snijd de ui fijn en bak aan in de zonnebloemolie. Voeg de currypasta toe en bak even mee. Blus af met de kokosmelk en voeg de limoensap toe. Snijd de ...
Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder beschadigde en openstaande schelpen. Snijd ondertussen de gember fijn. Halveer de peper in de lengte e...
Kipfilet in blokjes snijden, krieltjes halveren. De sperziebonen in drieën snijden en in kokend water 5 minuten laten koken. In de wok krieltjes bru...
Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan en bak de uien en knoflook 5 minuten. Doe de paprika's erbij en bak 6 minuten mee. Roer de laurier, paprik...
Doe de uien en de andere ingrediënten in een pan en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat het geheel in 45 minuten zachtjes koken tot al het v...
Alle ingrediënten in een zware pan aan de kook laten komen. Het vuur laag draaien en 45 minuten in laten koken tot jamdikte. De jampotjes en dekseltj...
Kneed alle ingrediënten tot een samenhangend deeg. Vorm er een bol van omwikkel met plasticfolie en laat 30 minuten in de koelkast rusten. Rol het d...
Verwarm de oven op 175 graden. Smelt de boter met de chocolade in een pan op laag vuur. Goed roeren zodat het niet aanbrandt. Mix de eieren met de sui...
Kook de geschilde asperges 5 minuten. Klop de bloem, de eieren met de kruiden tot een beslag. Leg de afgekoelde asperges in een stervorm in een lage b...
Bak de wortels met de kleingesneden ui en knoflook in een pan met zonnebloemolie. Voeg na 5 minuten de bouillon toe. Laat het geheel gaar worden in 10...
Verwarm de oven voor op 175 graden. Klop de boter, vanillesuiker en de suiker met de mixer in 10 minuten licht en luchtig. Voeg de eieren 1 voor 1 t...
Snijd de lof in stukjes. Verwarm de olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook glazig. Voeg de lof toe(houd 1 stronk achter voor de garnering) en b...
Verwarm de oven voor op 175 graden. Snijd een kapje van de appel. Boor de klokhuizen er met een appelboor uit of gebruik een scherp mesje. Laat een wa...
Kook de aardappels gaar. Slavinken in de koekenpan op matig vuur in de boter in 15 minuten bruin en gaar bakken. Vlees uit de pan nemen en warm houden...
Snijd de kipfilet in reepjes en wentel door de bloem. Bak de ui met de knoflook peper en paprikapoeder, voeg daarna de kipfilet toe en tot slot de cha...
Kook de aardappelen in ruim water met zout gaar. Pureer de aardappelen. Breng ze op smaak met peper en zout, de warme melk en blokjes roomboter. Bren...
Kook de spaghetti beetgaar volgens de instructies op de verpakking. Verwijder verwelkte bladeren en de stronk van de andijvie en hak de bladeren grof....
Snij de rode kool fijn. Snipper de ui. Schil de appels en snijd deze in stukjes. Smelt de helft van de boter in een ruime braadpan en fruit de ui en a...
Kook de pasta beetgaar volgens de instructies op de verpakking. Laat de ontdooide spinazie goed uitlekken (gebruik hiervoor een zeef) en warm de spina...
Knolselderij en aardappelen schoonmaken en in stukjes snijden. Prei en ui in ringen en winterwortel in schijfjes snijden. Vul een grote pan met 1,5 li...
Bietjes raspen of in kleine blokjes snijden. Snijd de boterham in blokjes en voeg deze toe aan een mengsel van ei, gehaktkruiden en mosterd. Gehakt er...
Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de prei in ringen. Verhit ondertussen de olie in een wok. Bak de prei en wokgroente al oms...
Schil de aardappelen en kook ze in 20-25 minuten gaar. Roer de yoghurt en het ei door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Verhit de grillpan. ...
Snipper de sjalotten. Schraap de worteltjes en snijd in plakjes. Peultjes schoonmaken. Wijn in steelpannetje zachtjes verwarmen. Fruit de sjalotten in...
Snijd de groenten in plakjes en blokjes. Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de krieltjes 8 minuten. Schep de ui, de groenten en als laatste de t...
Snijd de kipfilet in stukjes en laat ze met de olijfolie en kruiden in de koeling een uurtje marineren. Maak de groenten schoon en snijd in plakken e...
Pel en snipper de ui. Smelt 25 gram boter in een braadpan en fruit de ui zachtjes glazig. Giet de zuurkool af en schep de kool door de ui. Voeg de bou...
Snijd de kipfilet overlangs in plakken. Bak in olijfolie bruin. Giet het pakje tomato fritto over de kipfilet en verwarm. Voeg de kappertjes toe. Kook...
Snijd de ui en knoflook fijn en de groenten in reepjes en kleine blokjes. Zet een grote pan op het vuur en verwarm hierin de olijfolie. Bak hierin de...